Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με άνεση στους “8” της Ευρώπης η Εθνική πόλο ανδρών, 15-10 την Ολλανδία

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην Ολλανδία, επικράτησε με 15-10 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υδατοσφαίρισης αντιμετώπισε την Ολλανδία για τους “16” του ευρωπαϊκού και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε με 15-10 και σφράγισε το εισιτήριο της για τους “8” της διοργάνωσης, εκεί όπου θ’ αντιμετωπίσει την Κροατία (12/1, 19:30, ΕΡΤ3, ΕΡΑ ΣΠΟΡ). Δέχτηκε κόκκινη και δεν θα αγωνιστεί στους “8” ο Δερβίσης.

Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε η Εθνική, η οποία με τέρματα των Γενηδουνιά, Παπαναστασίου και Βλαχόπουλο, προηγήθηκε με 3-1. Οι Ολλανδοί, είχαν απάντηση και με γκολ των Τεν Μπρουκ και Τε Ρίλε, ισοφάρισε σε 3-3. Βλαχόπουλος και Γενηδουνιάς σκόραραν για το 5-3 που ήταν και το σκορ του οκταλέπτου.

Ο Κάκαρης, ο Γενηδουνιάς και ο Φουντούλης, είχαν λύσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για το 8-4. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς, ήταν το 9-4, με γκολ του Αργυρόπουλου, αλλά ο Τεν Μπρουκ μείωσε για το 9-5 που ήταν και το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου.

Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι, η Εθνική ανδρών διατηρούσε με σχετική άνεση το προβάδισμα που είχε. Ο Ζερδεβάς πραγματοποιούσε εντυπωσιακές αποκρούσεις, οι Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς σκόραραν με την γαλανόλευκη να κλείνει το τρίτο οκτάλεπτο στο 12-8.

Την υπόθεση νίκη, τελείωσε η Ελλάδα στα πρώτα λεπτά του τελευταίου οκταλέπτου. Με τέρμα του Αλαφραγκή έκανε το 13-8. Η Εθνική, διατηρούσε την διαφορά των 5 τερμάτων, με γκολ του Δερβίση για το 14-9. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι τέλος και πανηγύρισε τη νίκη πρόκριση με 15-10.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-3, 9-5, 12-8, 15-10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement