Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θύελλα αντιδράσεων για την European Super League – To φορμάτ της νέας διοργάνωσης – Τι στάση θα κρατήσουν UEFA, FIFΑ και κορυφαία πρωταθλήματα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ) έκρινε σήμερα (21/12) ότι η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ όταν εμπόδισαν 12 συλλόγους να σχηματίσουν μια ευρωπαϊκή Super League (ESL). Λίγο μετά μάλιστα κυκλοφόρησε το νέο φορμάτ της νέας διοργάνωσης που ήρθε για να ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η “Α22” γνωστοποίησε το φορμάτ της νεοσύστατης διοργάνωσης που σε αντίθεση με το αρχικό πλάνο προβλέπεται να υπάρξουν τρεις κατηγορίες και όχι μία κλειστή λίγκα 20 μόνιμων μελών.

Αναλυτικά το φορμάτ:

Το φορμάτ προβλέπει τη συμμετοχή 64 ομάδων σε τρεις κατηγορίες:
Οι πρώτες δύο κατηγορίες θα λέγονται Star League και Gold League, ενώ η 3η θα λέγεται Blue League.
Star League και Gold League θα έχουν από 16 ομάδες, ενώ η Blue League θα έχει 32. Η συμμετοχή θα εξαρτάται από την απόδοση των ομάδων, χωρίς εγγυημένη συμμετοχή για καμία ομάδα.
Κάθε χρόνο θα υπάρχουν άνοδοι και υποβιβασμοί ανάμεσα στις τρεις κατηγορίες
Η άνοδος στην Blue League των 32 ομάδων θα προκύπτει από την απόδοση των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα.
Οι ομάδες κάθε κατηγορίας θα χωρίζονται σε ομίλους των οκτώ ομάδων και θα παίζουν αγώνες μέσα/έξω.
Οι δύο πρώτες κατηγορίες θα έχουν δύο ομίλους, η Blue League θα έχει τέσσερις. Κάθε ομάδα θα δίνει μίνιμουμ 14 αγώνες τον χρόνο.
Μετά τους ομίλους, θα ακολουθεί φάση νοκ-άουτ, που θα καθορίζει τους πρωταθλητές κάθε κατηγορίες, καθώς και τις ομάδες που θα κερδίζουν την άνοδο και εκείνες που θα υποβιβάζονται.
Δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στο καλεντάρι ή κάποια σύγκρουση με το πρόγραμμα των εγχώριων διοργανώσεων τα Σαββατοκύριακα.
Στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, οι ομάδες θα επιλεγούν με διαφανή κριτήρια, βάσει των επιδόσεών τους.
Θα τεθεί σε εφαρμογή ισχυρή οικονομική βιωσιμότητα και διαφανείς διαδικασίες επιβολής, ώστε να διασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού ανάμεσα στις συμμετέχουσες ομάδες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ) έκρινε σήμερα (21/12) ότι η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ όταν εμπόδισαν 12 συλλόγους να σχηματίσουν μια ευρωπαϊκή Super League (ESL).

Ακολουθούν οι αντιδράσεις στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου:

ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΟ ΠΕΡΕθ, Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

«Στη Ρεάλ Μαδρίτης χαιρετίζουμε με τεράστια ικανοποίηση την απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση των αρχών, των αξιών και των ελευθεριών μα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και συνέχισε:

«Τις επόμενες ημέρες θα μελετήσουμε προσεκτικά το εύρος αυτού του ψηφίσματος, αλλά προβλέπω δύο συμπεράσματα μεγάλης ιστορικής σημασίας. Πρώτον, ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ξανά μονοπώλιο και δεύτερον, ότι από σήμερα οι σύλλογοι θα είναι οι κύριοι της μοίρας τους. Με λίγα λόγια, σήμερα η Ευρώπη των ελευθεριών θριάμβευσε ξανά και σήμερα το ποδόσφαιρο και οι οπαδοί του θριάμβευσαν επίσης».

UEFA

«Αυτή η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης «Super League», αλλά μάλλον υπογραμμίζει ένα ιστορικό έλλειμμα στο πλαίσιο προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική πτυχή που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022», σημείωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Η UEFA είναι σίγουρη για την στιβαρότητα των νέων κανόνων της, και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς», πρόσθεσε.

FIFA

«Η FIFA θα αναλύσει τώρα την απόφαση σε συντονισμό με την UEFA, τις άλλες συνομοσπονδίες και τις ομοσπονδίες-μέλη προτού σχολιάσει περαιτέρω», υπογράμμισε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

«Σύμφωνα με το καταστατικό της, η FIFA πιστεύει ακράδαντα στην ιδιαίτερη φύση του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της δομής της πυραμίδας, η οποία στηρίζεται στην αθλητική αξία, και στις αρχές της ανταγωνιστικής ισορροπίας και της οικονομικής αλληλεγγύης», συμπλήρωσε.

ECA

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι «πιο ενωμένο από ποτέ ενάντια στις προσπάθειες λίγων ατόμων» να ξαναρχίσουν ιδιωτικά τουρνουά, δήλωσε σήμερα (21/12) η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), ανανεώνοντας την υποστήριξή της προς την UEFA.

Για την ECA, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ακυρώνει τους κανόνες που αντιτάχθηκαν το 2021 από την UEFA σε μια πρώτη προσπάθεια σε ανταγωνιστική διοργάνωση «δεν υποστηρίζει ούτε εγκρίνει σε καμία περίπτωση κανένα σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League» σημειώνοντας ότι στο μεταξύ πραγματοποιήθηκαν «μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

ΜΠΕΡΝΤ ΡΑΪΑΡΝΤ, Διευθύνων Σύμβουλος της A22 SPORTS MANAGEMENT*

«Κερδίσαμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι ελεύθερο. Οι σύλλογοι είναι πλέον απαλλαγμένοι από την απειλή κυρώσεων και ελεύθερες να καθορίσουν το μέλλον τους», τόνισε.

«Τώρα που οι σύλλογοι μπορούν να καθορίσουν το μέλλον τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσβλέπουμε σε περαιτέρω δέσμευση με ένα ευρύ σύνολο ποδοσφαιρικών φορέων για την επίτευξη του στόχου όλων των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», είπε.

  • Η εταιρεία που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League).

PREMIER LEAGUE

Η Premier League αντέδρασε στη σημερινή (21/12) απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορά την ευρωπαϊκή «Super League»,σημειώνοντας ότι συνεχίζει να απορρίπτει οποιοδήποτε τέτοιο σχέδιο.

«Η Premier League σημειώνει τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην οποία εμπλέκονται η «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Superleague», η FIFA και η UEFA. Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση και τώρα θα εξετάσουμε πλήρως τις επιπτώσεις της στο παιχνίδι.

Η απόφαση δεν υποστηρίζει τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Super League» και η Premier League συνεχίζει να απορρίπτει οποιαδήποτε τέτοια ιδέα. Οι οπαδοί είναι ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι και έχουν επανειλημμένα ξεκαθαρίσει την αντίθεσή τους σε μια «αποσχισθείσα» διοργάνωση που κόβει τη σχέση μεταξύ εγχώριου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Premier League επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις σαφείς αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού που στηρίζουν την επιτυχία των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων συλλόγων.

Το ποδόσφαιρο ευδοκιμεί στην ανταγωνιστικότητα που δημιουργείται από την άνοδο και τον υποβιβασμό, την ετήσια πρόκριση με βάση την αξία από εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα σε διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων και τις μακροχρόνιες αντιπαλότητες και τελετουργίες που έρχονται με τα Σαββατοκύριακα να προορίζονται για το εγχώριο ποδόσφαιρο.

Αυτές οι αρχές κατοχυρώνονται στον «Χάρτη Ιδιοκτητών» της Premier League, που εισήχθη τον Ιούνιο του 2022, ο οποίος στοχεύει στη βελτίωση της συλλογικής δύναμης και ανταγωνιστικότητας της Λίγκας προς το συμφέρον του ευρύτερου παιχνιδιού.

Από το 2021, η Premier League, μαζί με άλλους ποδοσφαιρικούς φορείς, ενίσχυσε επίσης τους κανόνες και τη διακυβέρνησή της σε αυτόν τον τομέα.

Η Premier League θα συνεχίσει να συμμετέχει σε έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο, με όλους τους σχετικούς φορείς του ποδοσφαίρου, σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας και ενίσχυσης της συμπληρωματικής ισορροπίας του εγχώριου και του διεθνούς συλλογικού ποδοσφαίρου», αναφέρει η Premier League στην ανακοίνωσή της.

H LIGUE 1 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ EUROPEAN SUPER LEAGUE

Το γαλλικό πρωτάθλημα μέσω σχετικής ανακοίνωσης του Προέδρου της λίγκας, Βενσάν Λαμπρούν πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια της European Super League.

Η Ligue 1 εναντιώθηκε στη European Super League, αναφέροντας πως η Professional Football League υποστηρίζει απερίφραστα τις διοργανώσεις της UEFA, παραμένοντας πιστή.

Ανακοίνωση

«Η Professional Football League υποστηρίζει απερίφραστα τις διοργανώσεις που διοργανώνει η UEFA. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη νομιμότητα, την αξιοπιστία και το κύρος των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όπως διοργανώνονται για περισσότερα από 60 χρόνια. Οι αρχές της αξιοκρατίας που διέπουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία. Είμαστε πολύ προσκολλημένοι στις αρχές αθλητικής αξίας που πρέπει να διέπει την οργάνωση του αθλήματός μας: είτε στο πλαίσιο των προκριματικών για ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και γενικότερα στις αρχές της άνοδο/υποβιβασμού Αν το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό άθλημα σήμερα στον πλανήτη είναι ακριβώς γιατί ήξερε πώς να δημιουργεί τις βάσεις για απλούς, ξεκάθαρους και διαφανείς αγώνες.

Τίποτα δεν μπορεί να αντίκειται σε αυτήν την άυλη αρχή που είναι να μπορείς να δώσεις σε όλους το δικαίωμα να “ονειρεύονται” και να μπορούν να φτάσουν στην κορυφή της πυραμίδας. σπορ».

ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του Ηνωμένου Βασιλείου

«Η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια αποσχισθείσα διοργάνωση ήταν μια καθοριστική στιγμή στο αγγλικό ποδόσφαιρο και καταδικάστηκε παγκοσμίως από τους οπαδούς, τους συλλόγους και την κυβέρνηση. Προχωρήσαμε σε αποφασιστική δράση εκείνη την εποχή, ενεργοποιώντας την αναθεώρηση της διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου υπό την καθοδήγηση των φιλάθλων, η οποία ζητούσε τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σύντομα θα παρουσιάσουμε νομοθεσία που θα το κάνει πραγματικότητα και θα εμποδίσει τους συλλόγους να συμμετέχουν σε παρόμοιες αποσχιστικές διοργανώσεις στο μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

«Ως ένας από τους συλλόγους που καθοδηγούν το σχέδιο της Super League, η Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι η ποινή ανοίγει το δρόμο για μια νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση ελίτ στην Ευρώπη, αντιτιθέμενος στο μονοπώλιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου και επιθυμεί να ξεκινήσει νέες συζητήσεις για την πορεία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο μέλλον», ανακοίνωσε ο σύλλογος της Καταλωνίας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και στη θετική συνεργασία με την UEFA, την Premier League και άλλους συλλόγους μέσω της ECA για τη συνεχή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού παιχνιδιού» ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος.

ΜΠΑΓΕΡΝ

«Η Bundesliga είναι το θεμέλιο της Μπάγερν, όπως όλα τα εθνικά πρωταθλήματα είναι τα θεμέλια άλλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Γιαν Κρίστιαν Ντρέεσεν, και συμπλήρωσε:

«Είναι λοιπόν καθήκον μας και βαθιά πεποίθησή μας να τα ενισχύσουμε, όχι να τα αποδυναμώσουμε. Είμαστε επίσης αφοσιωμένοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων υπό την ομπρέλα της UEFA».

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

«Η απόφαση σχετικά με το πλαίσιο προηγούμενης έγκρισης για άλλες διοργανώσεις αναφέρεται σε προηγούμενα καταστατικά της UEFA που είχαν ήδη τροποποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και η UEFA έχουν δημιουργήσει μια κοινωνία που έχει νόημα στην ιδέα ότι η UEFA είναι μονοπώλιο, αφού οι σύλλογοι, δυνάμει των συμφωνιών που έγιναν στο πλαίσιο αυτής της κοινής εταιρείας (“κοινοπραξία”), αποφασίζουν 50/50 σε ποιον να πουλήσουν τα χορηγικά και τηλεοπτικά δικαιώματα και τη διανομή των εσόδων αυτών, καθώς και τις μορφές των διοργανώσεων. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει την ευρωπαϊκή Super League. Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία (εκτός Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) κ.λπ. δεν θέλουν τη ευρωπαϊκή Super League. Είμαστε υπέρ της προστασίας της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της διατήρησης των εθνικών πρωταθλημάτων και της διασφάλισης ότι μέσω αυτών η πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιτυγχάνεται κάθε περίοδο στο γήπεδο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ισπανική ομάδα.

ΧΑΒΙΕΡ ΤΕΜΠΑΣ, Πρόεδρος της LaLiga

«Γιορτάζουν ήδη, όπως προειδοποίησα. Πάντα μπορούσαν να διοργανώνουν αγώνες εκτός του περιβάλλοντος της UEFA και της FIFA, και αυτό δεν μπορεί να απαγορευθεί, το θέμα είναι οι προϋποθέσεις τους να είναι εντός της διοργάνωσης της UEFA και της FIFA», είπε ο Τέμπας.

«Το ΔΕΕ λέει ότι οι κανόνες αποδοχής των αγώνων της FIFA και της UEFA είναι διαφανείς, αλλά όχι ότι δέχονται την ευρωπαϊκή Super League. Αντίθετα, επισημαίνει ότι τα κριτήρια για την αποδοχή των διοργανώσεων πρέπει να είναι διαφανή, αντικειμενικά και χωρίς διακρίσεις. Αρχές που είναι ακριβώς ασυμβίβαστες με τη Super League».

NIΑΛ ΚΟΠΥΕΡ, Διευθύνων σύμβουλος της FAIR GAME

«Η ευρωπαϊκή Super League δεν είναι προς το ευρύτερο συμφέρον του ποδοσφαίρου και υπονομεύει το ίδιο το ήθος της πυραμίδας», σημείωσε.

«Ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί ποτέ να επιτραπεί να περάσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Εναπόκειται πλέον στην επερχόμενη ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή να βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ευρωπαϊκής Super League.»

ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

«Δεν υπάρχει χώρος για μια κακοσχεδιασμένη αποσχισθείσα ευρωπαϊκή Super League», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FSA (FOOTBALL SUPPORTERS’ ASSOCIATION), Κέβιν Μάιλς.

«Οι φίλαθλοι, οι παίκτες και οι σύλλογοι έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουν μια ραμμένη διοργάνωση , όλοι θέλουμε να δούμε τη σκανδάλη να πατιέται στο νεκρό τέρας που είναι η European Zombie League. Ενώ το πτώμα μπορεί να συνεχίσει να συσπάται στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καμία αγγλική πλευρά δεν θα συμμετάσχει. Η εισερχόμενη ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή θα εμποδίσει κάθε σύλλογο να αγωνιστεί σε εγχώριες διοργανώσεις εάν ενταχθεί σε μια αποσχισθείσα Super League.»

ΚΟΝΡΑΝΤ ΒΙΑΤΣΕΚ,Επικεφαλής ανάλυσης της GLOBALDATA

«Η απόφαση του ΔΕΕ ότι η UEFA και η FIFA έχουν περιορίσει τον ανταγωνισμό με την ουσιαστική απαγόρευση του ESL θα ενθαρρύνει τους Φλορεντίνο Πέρεθ και Ζοάν Λαπόρτα να συνεχίσουν το σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League», τόνισε και συνέχισε:

«Απρόθυμοι να θυσιάσουν τις δικές τους κυρίαρχες θέσεις στην εγχώρια αγορά για να δημιουργήσουν ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγούσε σε υψηλότερα τέλη για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα δουν την απόφαση του ΔΕΕ ως ευκαιρία να εμπλουτίσουν και να ανισορροπήσουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο. οικοσύστημα και να δημιουργήσουν μια νέα εμπορική πραγματικότητα για το άθλημα».

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μόνοι δύο σύλλογοι που εξακολουθούν να συμμετέχουν επίσημα στη διοργάνωση, καθώς η Γιουβέντους ξεκίνησε τη διαδικασία αποχώρησης τον Ιούλιο του 2023. Οι «μπιανκονέρι» έχουν σταδιακά απομακρυνθεί από την αποσχισθείσα διοργάνωση από τότε που ο Αντρέα Ανιέλι παραιτήθηκε από πρόεδρος του συλλόγου τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Τσέφεριν πρόσθεσε ότι η UEFA «θα εξετάσει την απόφαση του ΔΕΕ και θα τι χρειάζεται να γίνει. Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι προσφέρουν έναν κλειστό διαγωνισμό που γνωρίζαμε όλη την ώρα. Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της UEFA πρόσθεσε ότι οι νικητές των εγχώριων πρωταθλημάτων θα προκριθούν στο «Blue League» που είναι η τρίτη κατηγορία της Super League, έτσι ώστε ομάδες όπως η «Τζιρόνα ή η Αταλάντα» να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διοργάνωση. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση», κατέληξε.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement