Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για άδεια στάδια στο “Παρίσι 2024” λόγω πανάκριβων εισιτηρίων κρούει ο Σεμπάστιαν Κόε

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, εξέφρασε την ανησυχία του για τις τιμές των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους, προειδοποιώντας ότι θα αποκλείσουν τους πραγματικούς φιλάθλους και θα οδηγήσουν σε άδειες θέσεις.

Σε μια ασυνήθιστα αιχμηρή παρέμβαση ο Κόε, ο οποίος διηύθυνε τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, δήλωσε ότι μίλησε με τους διοργανωτές του Παρισιού για να τονίσει ότι “τα γεμάτα στάδια είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση” για το μεγαλύτερο ολυμπιακό άθλημα, τον Στίβο.

Αρκετά εισιτήρια παραμένουν προς πώληση για τον στίβο στο Stade de France των 80.000 θέσεων το επόμενο καλοκαίρι, με τιμές που φτάνουν τα 990 ευρώ για θέσεις “πρώτης κατηγορίας” κατά τη διάρκεια των βραδινών αγωνισμάτων και 690 ευρώ, 385 ευρώ, 195 ευρώ ή 85 ευρώ για εισιτήρια κατηγορίας Α-Δ.

Ο Κόε, μιλώντας σε Βρετανούς δημοσιογράφους, κατέστησε σαφή την ανησυχία του. “Αυτές θα είναι οι ακριβότερες τιμές εισιτηρίων σε στίβο που έχουμε δει σε Ολυμπιακούς Αγώνες”, είπε. “Ζητήσαμε μια ισορροπία. Το πιο σημαντικό στοιχείο εδώ είναι ότι θέλεις οπαδούς στο στάδιο, θέλεις οπαδούς με σε προσιτές τιμές”.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι οι τιμές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους αποτελούν ανησυχία, ο Κόε επιβεβαίωσε ότι ναι, προτού παραλληλίσει το γεγονός με τα sold-out πλήθη που απολάμβανε ο στίβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το περασμένο καλοκαίρι.

“Έχουμε επισημάνει ότι αυτές οι τιμές δεν είναι φυσιολογικές. Στη Βουδαπέστη, είχαμε πολύ προσιτά εισιτήρια. Πάντα θα υπάρχουν premium εισιτήρια, αλλά είναι σημαντικό τα στάδια μας να είναι γεμάτα από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημά μας, όχι από ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Το άθλημά μας δεν έχει την πολυτέλεια να φαίνεται περιθωριακό στα μεγάλα πρωταθλήματα. Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Και δεν θέλω ο κόσμος να πιστεύει ότι η Βουδαπέστη ήταν μια μοναδική περίπτωση. Αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Δεν είναι μια εξαίρεση. Αυτό είναι το νέο πρότυπο. Και τα γεμάτα γήπεδα είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση”.

Παρόμοια συναισθήματα σχετικά με τις τιμές μοιράστηκαν νωρίτερα φέτος η Γαλλίδα τζουντόκα Amandine Buchard, η οποία προειδοποίησε ότι η οικογένειά της θα πρέπει “να πάρει τραπεζικό δάνειο για να έχει την ευκαιρία να έρθει να μας δει”, καθώς και ο δρομέας μεσαίων αποστάσεων Jimmy Gressier, ο οποίος ζήτησε: “Πώς μπορούμε να βάζουμε τόσο υψηλές τιμές για το άθλημά μας;”

Ο Coe δήλωσε ότι κατανοεί ότι οι διοργανωτές του Παρισιού 2024 πρέπει να δημιουργήσουν έσοδα. Όμως, είπε: “Στο Λονδίνο (2012) είχαμε κάποια ακριβά εισιτήρια, αλλά είχαμε και πολλά σε προσιτές τιμές. Αυτές είναι δύσκολες ισορροπίες για κάθε οργανωτική επιτροπή, αλλά αν φοράω το καπέλο μου από το World Athletics, δεν θέλω οι φίλαθλοι ή οι αθλητές και οι οικογένειές τους να είναι κοστολογημένοι έξω από το στάδιο”.

Εν τω μεταξύ, ο Κόε έδωσε την υποστήριξή του στην παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου, Katarina Johnson-Thompson, για να κερδίσει στα βραβεία του BBC για την αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς την Τρίτη, μετά την λαμπρή επιστροφή της από μια απειλητική για την καριέρα της ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Πηγή: The Guardian

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement