Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο προπονητής της εθνικής Λιβερίας μετά τις συνεχείς ήττες – «Αν το θέλουν ας με σκοτώσουν»

Ο προπονητής Ανσού Κεϊτά έχασε τον πιο πρόσφατο αγώνα της Λιβερίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2026, αφού δέχθηκε απειλές ότι θα τον σκοτώσουν από οργισμένους οπαδούς.

Ο ίδιος απουσίαζε από την ήττα με 1-0 από την Ισημερινή Γουινέα στη Μονρόβια τη Δευτέρα – ένα αποτέλεσμα που ήταν η έκτη συνεχόμενη ήττα της Λιβερίας, αφήνοντας τα Lone Stars χωρίς νίκη σε επτά αγώνες υπό τον Κεϊτά.

Ορισμένοι οπαδοί ζήτησαν την παραίτηση του 63χρονου, αφού η Λιβερία άνοιξε την προκριματική της εκστρατεία στον όμιλο H με την ήττα 1-0 από το Μαλάουι την Παρασκευή στο αθλητικό συγκρότημα Samuel Kanyon Doe, στον ίδιο χώρο που διεξήχθη η αναμέτρηση με την Γουινέα από την οποία έχασε.

Οι οπαδοί έσπασαν μια γυάλινη ασπίδα στο κέντρο Τύπου και εμπόδισαν τη διεξαγωγή συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, οχυρώνοντας τα αποδυτήρια της Λιβερίας, με τον Keita και τους παίκτες του να καταφεύγουν μέσα για περισσότερες από δύο ώρες.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Λιβερίας (LFA), συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Mustapha Raji, αναγκάστηκαν επίσης να παραμείνουν εντός του συγκροτήματος υπό το φόβο αντιποίνων.

Στη συνέχεια, ο Keita δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της LFA Adolphus Dolo το πρωί του Σαββάτου, ο οποίος τον συμβούλευσε να παραλείψει τον αγώνα της Δευτέρας για τη δική του ασφάλεια.

“Του είπα ότι θα πήγαινα και πάλι στο παιχνίδι”, δήλωσε ο Κεϊτά στο BBC Sport Africa.

“Αν οι Λιβεριανοί θέλουν να με σκοτώσουν για το ποδόσφαιρο, τότε ας με σκοτώσουν”.

Ωστόσο, ο Keita άλλαξε γνώμη αφού μια επιτροπή της LFA επισκέφθηκε το ξενοδοχείο του.

“Ήξερα ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης όταν ήρθαν”, δήλωσε ο Keita, ο οποίος ζήτησε υπομονή όταν διαδέχθηκε τον πρώην διεθνή Thomas Kojo τον Ιανουάριο.

“Έτσι τους είπα: “Δεν θα πάω για το παιχνίδι. Θα αυτοεξαιρεθώ”.

“Δεν ήθελα να λάβω μέρος στον αγώνα, για τη δική μου ασφάλεια και για το συμφέρον της χώρας. Εξακολουθώ να είμαι ο προπονητής της εθνικής ομάδας, διότι έχω διετές συμβόλαιο”.

‘Οι απειλές θανάτου δεν είναι ευπρόσδεκτες’

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού της Λιβερίας, Άντι Κουάμι, δήλωσε ότι ο Keita είχε δεχθεί απειλές εξαιτίας της χωρίς νίκη πορείας της ομάδας.

“Η ζωή του είναι πολύ, πολύ σημαντική”, πρόσθεσε ο Κουάμι.

“Ήταν σημαντικό που έμεινε μακριά για να σωθεί από τις επιθέσεις.

“Η LFA θα αποφασίσει αν το συμβόλαιο του Keita θα επανεξεταστεί, θα απολυθεί ή θα καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία. Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβουν”.

Ο Keita έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας ως τεχνικός διευθυντής και προπονητής και του δόθηκε ως αρχικός στόχος η πρόκριση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής στη γειτονική Ακτή Ελεφαντοστού το 2024.

Τα Lone Stars ήταν υποψήφια για την επίτευξη αυτού του στόχου μετά την ανατροπή της ισοπαλίας 2-2 στη Νότια Αφρική στο πρώτο παιχνίδι του Keita ως προπονητή τον Μάρτιο, αλλά τερμάτισαν με έναν βαθμό μετά τις επόμενες ήττες από τους ίδιους αντιπάλους και στη συνέχεια από το Μαρόκο.

“Οι απειλές θανάτου δεν είναι ευπρόσδεκτες και η έρευνα για την προστασία [του Keita] πρέπει να [έχει] προτεραιότητα”, δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της LFA Wilmot Smith.

Ο Charles Massaley, πρόεδρος της κορυφαίας ομάδας της Λιβερίας FC Kallon, έδωσε τη στήριξή του στο υπό πυρκαγιά αφεντικό, υποστηρίζοντας ότι τα προγράμματα για τη νεολαία ήταν το “πεπρωμένο” του Keita.

“Η Λιβερία τον χρειαζόταν για να χτίσει ένα θεμέλιο, όπου όλοι μαζί θα μπορούσαμε να χτίσουμε τη στέγη στη συνέχεια”, δήλωσε.

“Τον συμπονώ, αλλά νομίζω ότι θα απολυθεί όπως και άλλοι. Δεν είναι το πρόβλημα της εθνικής ομάδας. Αυτός αφήνει το πρόβλημα πίσω του”.

Η Λιβερία δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά μέχρι να συνεχίσει την εκστρατεία της για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Πηγή: BBC

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement