Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνελήφθη άνδρας ως ύποπτος για ανθρωποκτονία για τον φρικτό θάνατο του Άνταμ Τζόνσον

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχετικά με τον θάνατο του παίκτη του χόκεϊ επί πάγου Άνταμ Τζόνσον, ο λαιμός του οποίου κόπηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Ο παίκτης των Νότινγχαμ Πάνθερς χτυπήθηκε στο λαιμό από το παγοπέδιλο ενός μέλους των Sheffield Steelers κατά τη διάρκεια του αγώνα στις 28 Οκτωβρίου.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι πέθανε ως αποτέλεσμα θανατηφόρου τραυματισμού στον αυχένα, ανακοίνωσε η αστυνομία του South Yorkshire.

Οι ντετέκτιβ συνέλαβαν τον ύποπτο την Τρίτη, προσθέτοντας ότι παραμένει υπό κράτηση.

Ο ντετέκτιβ Becs Horsfall, από την αστυνομία του South Yorkshire, δήλωσε: “Διεξάγουμε εκτεταμένες έρευνες για να συναρμολογήσουμε τα γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια του Άνταμ υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες.

“Έχουμε μιλήσει με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα τους για να βοηθήσουμε στις έρευνές μας και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με το τμήμα υγείας και ασφάλειας του Δημοτικού Συμβουλίου του Σέφιλντ, το οποίο υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη έρευνά μας.

“Ο θάνατος του Άνταμ προκάλεσε σοκ σε πολλές κοινότητες, από τους κατοίκους της περιοχής μας εδώ στο Σέφιλντ μέχρι τους οπαδούς του χόκεϊ επί πάγου σε όλο τον κόσμο”.

Κάλεσε τα μέλη του κοινού να απέχουν από “σχόλια και εικασίες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν” την έρευνα.

Ο θάνατος του Τζόνσον, ο οποίος καταγόταν από τη Μινεσότα των ΗΠΑ, προκάλεσε κύμα θλίψης σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο KSTP-TV, έναν τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό που εδρεύει στη Μινεσότα, η θεία του παίκτη Kari Johnson δήλωσε ότι ο ανιψιός της σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στην σύντροφό του, Ράιαν Γουλφ.

“Ήμασταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι γιατί πραγματικά περιμέναμε με ανυπομονησία το μέλλον τους και δεν είχε την ευκαιρία να της το ζητήσει και τότε συνέβη αυτό”, είπε.

Ο Τζόνσον έπαιξε στο παρελθόν στο National Hockey League (NHL) της Βόρειας Αμερικής, με 13 συμμετοχές για τους Pittsburgh Penguins.

Έκανε τη μετακίνησή του στη Σουηδική Λίγκα Χόκεϊ (SHL) για τη σεζόν 2020-21, πριν περάσει από τις ομάδες Ontario Reign και Lehigh Valley Phantoms στην Αμερικανική Λίγκα Χόκεϊ.

Ο Τζόνσον έπαιζε για την Augsburger Panther στη Γερμανία πριν μεταπηδήσει στους Nottingham Panthers τον Αύγουστο.

Η ανάκριση για την υπόθεση του Τζόνσον ξεκίνησε και διακόπηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σε μια έκθεση για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων, ο ιατροδικαστής Tanyka Rawden ζήτησε την υποχρεωτική χρήση προστατευτικών για τον αυχένα στο χόκεϊ επί πάγου.

Η κορυφαία κατηγορία του αθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο – η Elite Ice Hockey League (EIHL) – ανακοίνωσε ότι δεν θα επιβάλει τη χρήση προστατευτικών λαιμού, αλλά θα “ενθαρρύνει” έντονα τους παίκτες και τους αξιωματούχους να τα φορούν.

Η Αγγλική Ένωση Χόκεϊ επί πάγου – η οποία επιβλέπει όλα τα επίπεδα του χόκεϊ επί πάγου στην Αγγλία κάτω από την Elite League – είχε δηλώσει προηγουμένως ότι τα προστατευτικά λαιμού θα είναι υποχρεωτικά από το 2024 και μετά.

Το περιστατικό έχει περιγραφεί ως “φρικτό ατύχημα” από τους Πάνθερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement