Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η UEFA θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς της Αμπερντίν για ρατσιστική συμπεριφορά κατά του Γκουέγ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Η UEFA θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς της Αμπερντίν για ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του επιθετικού της, Παπέ Χαμπίμπ Γκουέγ, από οπαδούς του ΠΑΟΚ στον αγώνα τους για το Europa Conference League την περασμένη Πέμπτη.

Η Αμπερντίν διαμαρτυρήθηκε στη διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την περασμένη εβδομάδα μετά το περιστατικό στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός, 24 ετών, ήταν στον πάγκο της Αμπερντίν στην ισοπαλία 2-2 στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ.

Η Αμπερντίν ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή του χώρου διεξαγωγής της UEFA για την κακοποίηση και συναντήθηκε με τον εντεταλμένο του αγώνα για να καταγγείλει επίσημα το περιστατικό στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Η ελληνική ομάδα απάντησε στους ισχυρισμούς λέγοντας ότι ήταν “ξεκάθαρα προϊόν φαντασίας”. Ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε ότι “ποτέ δεν υπήρξε ρατσιστική συμπεριφορά” στην Τούμπα και ότι “δεν θα γίνει ανεκτή”.

Η UEFA αναφέρει ότι περαιτέρω πληροφορίες θα διατεθούν εν ευθέτω χρόνω.

“Ο Παπέ έχει την αμέριστη υποστήριξη των συμπαικτών του και όλοι στην Αμπερντίν θα συνεργαστούν πλήρως με την UEFA κατά τη διάρκεια των ερευνών της για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα”, ανέφερε o σκοτσέζικος σύλλογος σε ανακοίνωση μετά τον αγώνα.

“Ως σύλλογος έχουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης ή ρατσιστικής κακοποίησης. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία στο σύνολό της”.

Ο Μακ Γκραθ δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι ο Γκουέγ, ο οποίος ήρθε στην Αμπερντίν με τριετές συμβόλαιο από την KV Kortrijk τον περασμένο Αύγουστο, ήταν “πολύ αναστατωμένος” για το περιστατικό.

“Είμαστε όλοι με τον Παπέ”, πρόσθεσε ο ΜακΓκραθ. “Πρέπει να συγκεντρωθούμε γύρω του.

“Τα παιδιά τον υπερασπίστηκαν, νομίζω ότι ο Angus [MacDonald] ήταν ένας από αυτούς. Και νομίζω και ο Rhys [Williams] επίσης. Αν το ξέραμε όλοι, ίσως να είχαμε φύγει, δεν ξέρω.

“Υπήρχε τόση αναστάτωση. Δεν είχαμε ιδέα στο γήπεδο, ήμασταν απλά συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Παπέ υπέστη κάποια μορφή ρατσιστικής βίας”.

Οι παίκτες της Αμπερντίν δεν έχουν κερδίσει ακόμα μετά από τέσσερα παιχνίδια στον όμιλο και οι αμυδρές ελπίδες τους για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση εξανεμίστηκαν από τη νίκη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ελσίνκι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement