Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάλο προκαλεί στις ΗΠΑ η σκληρότητα του πυγμάχου σωματοφύλακα του Μέσι – Πολεμικό Ναυτικό: «Δεν ανήκει στους Πεζοναύτες» (video)

Ο σωματοφύλακας του Λιονέλ Μέσι που ανέλαβε δράση για να προστατεύσει τον αστέρα του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής αναφέρεται ευρέως ότι είναι πρώην Πεζοναύτης- αλλά οι βετεράνοι της επίλεκτης μονάδας λένε ότι δεν τον έχουν ακούσει ποτέ.

Ο Γιασίν Τσουέκο έγινε διάσημος όταν τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν βίντεο που τον έδειχναν να περπατάει άγρυπνα στο περιθώριο ποδοσφαιρικών αγώνων, να απωθεί έναν εισβολέα στο γήπεδο και να τραβάει τα χέρια των οπαδών από τον Μέσι όταν έβγαζαν selfies με το αστέρι της Ίντερ Μαϊάμι.

Και απέδειξε ακόμη περισσότερο την αφοσίωσή του στον αθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής, όταν ένας οπαδός έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο με φανέλα της Μπαρτσελόνα και προσπάθησε να αγκαλιάσει τον Μέσι. Ο Τσουέκο έπιασε γρήγορα τον οπαδό από το λαιμό και τον έσερνε μπροστά σε όλο το γήπεδο του Λος Άντζελες.

Αθλητικές ιστοσελίδες, όπως το Barstool Sports, και δημοσιεύματα, όπως η La Nacion και η New York Post, ανέφεραν ότι ο Chueko, ένας μεγαλόσωμος και μυώδης επαγγελματίας των μικτών πολεμικών τεχνών, ήταν πρώην Πεζοναύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρέτησε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Όμως νυν και πρώην μέλη της επίλεκτης μονάδας δήλωσαν στη DailyMail.com ότι κανείς γνωστός τους δεν τον είχε ακούσει ποτέ και ότι το όνομά του δεν εμφανιζόταν σε μια βάση δεδομένων των βετεράνων στην οποία είχαν πρόσβαση.

Ο Τσουέκο και η Ίντερ Μαϊάμι δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό, αφήνοντας μυστήριο το πού προέκυψε ο ισχυρισμός ότι ο μαχητής του ρινγκ που έγινε σωματοφύλακας υπηρέτησε ως Πεζοναύτης.

Μια εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κανένα αρχείο για τον Yassine Chueko.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν επίσης ότι προσλήφθηκε κατόπιν προσωπικής σύστασης του προέδρου της Ίντερ Μαϊάμι Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Οι εκπρόσωποι του Μπέκαμ, η Authentic Brands Group, επίσης δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

Ο Christophe Freisenbruch, ένας πρώην Πεζοναύτης που διευθύνει την εταιρεία στρατιωτικής ιατρικής τεχνολογίας Rip Shears LLC στη Βιρτζίνια, δημοσίευσε οργισμένος στο LinkedIn αναφερόμενος σε μια είδηση για τον Chueko.

‘Το κάρμα έχει έναν περίεργο τρόπο να σε βρίσκει όταν διαφημίζεσαι δημόσια ως πρώην Πεζοναύτης, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησες από το BUD/S ή δεν κέρδισες το Trident. Πρόκειται είτε για λανθασμένη απόδοση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε για απάτη. #stolenvalor”, έγραψε.

Ένας άλλος πρώην Πεζοναύτης, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στη DailyMail.com: “Δεν τον έχω ακούσει ποτέ. Ένας πρώην συνάδελφος έχει μια βάση δεδομένων και λέει ότι δεν είναι ένας [SEAL] Team Guy’.

Δεν είναι σαφές αν ο ίδιος ο Τσουέκο ήταν η πηγή των ισχυρισμών ότι υπηρέτησε στη μονάδα κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού.

Ποιός είναι ο Τσουέκο

Είναι 34 ετών και εμφανίζεται ως γνώστης πολλών πολεμικών τεχνών, μεταξύ των οποίων, Ταεκ Βον Ντο, πυγμάχος, μαχητής ΜΜΑ κλπ.

Κέρδισε τον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα στην Ταϊλάνδη στον πρώτο γύρο, εξασφαλίζοντας το φινάλε σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Ο Chueko δημοσιεύει τακτικά πλάνα από την προπόνησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου ο Μέσι και ο Σέρχιο Ράμος είναι μεταξύ των 113.000 followers του.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

Advertisement