Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πάλεψε αλλά δεν άντεξε η Εθνική που έχασε 109-81 από τις ΗΠΑ

Η επίσημη αγαπημένη έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στο μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στη Μανίλα, ωστόσο οι Αμερικανοί είναι άλλη κλάση και έφθασαν άνετα στη νίκη με 109-81, για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Mundobasket 2023.

 

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Έβγαλε την υποχρέωση με τις ΗΠΑ η Ελλάδα και πηγαίνει πλέον για τελικό πρόκρισης απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, καθώς ο νικητής της αναμέτρησης αυτής θα τσεκάρει το εισιτήριο για τη φάση των “16” της διοργάνωσης.

Ουσιαστικά τη μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα την έκαναν οι βολές. Με την Εθνική μας ομάδα να έχει μόλις 8/16 και τους Αμερικανούς 30/34. Παρά τους 81 πόντους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε για ακόμη μία φορά πως υπάρχει επιθετικό πρόβλημα, ενώ δεν κατάφερε να περιορίσει τη δράση των αντιπάλων μας στα ριμπάουντ, έχοντας 25 έναντι 40 των ΗΠΑ.

Ο αγώνας

Αρκετά αποφασισμένη και συγκεντρωμένη μπήκε στο παρκέ η Εθνική μας ομάδα και προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο λεπτό της αναμέτρηση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, ωστόσο μπήκε στον γρήγορο ρυθμό των Αμερικάνων και το πλήρωσε αμυντικά, καθώς δεν μπόρεσε να “χτίσει” μια διαφορά εκμεταλλευόμενη το καλό επιθετικό της μομέντουμ. Φανταστικός ο Γιώργος Παπαγιάννης, που με το σκορ στο 17-18 στα πρώτα επτά λεπτά, είχε σημειώσει ήδη 11 πόντους. Ωστόσο, δεν υπήρχε συμπαραστάτης στο σκοράρισμα και κάπως έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους Αμερικανούς να προηγούνται με 23-19.

Με την είσοδο στο ματς των second units των δύο ομάδων, οι ΗΠΑ κυριάρχησαν απόλυτα, καθώς η Ελλάδα άργησε να βρει λύσεις από τον πάγκο, ενώ η ομάδα του Στιβ Κερ έγινε πιο επικίνδυνη από μακριά με τους Χαλιμπάρτον και Ριβς, αλλά και κοντά στο καλάθι με τον Μπανκέρο. Η Εθνική μας μείωσε σε 25-29 στο 13′ και κάπου εκεί το παιχνίδι ξέφυγε από τον έλεγχό μας. Η επίσημη αγαπημένη έμεινε σχεδόν τρία λεπτά χωρίς πόντο και οι Αμερικανοί “έτρεξαν” σερί 13-0, με το οποίο βρέθηκαν στο +17 (42-25), τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έδειξαν και πάλι το καλό τους πρόσωπο. Με “όπλο” την άμυνα έκαναν ένα επιμέρους σκορ 11-2 και μείωσαν σε 44-36, πριν κλείσει το ημίχρονο στο 50-37.

Πλέον και με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου ήταν εμφανές το επιθετικό πρόβλημα της Εθνικής, που δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο παραγωγική, σε σχέση με το ξεκίνημα του αγώνα. Οι Αμερικανοί κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα, βρήκαν χώρους στο ανοικτό γήπεδο και η διαφορά ανέβαινε, αφού η Ελλάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ρυθμό σκοραρίσματος. Στα μισά της τρίτης περιόδου, οι ΗΠΑ πήγαν για πρώτη φορά και πάνω από τους είκοσι πόντους με το 42-63 στο 25′. Συνολικά 9/12 σουτ εντός παιδιάς για την “αστερόεσσα” στην τρίτη περίοδο και κάπως έτσι τα 30 λεπτά αγώνα έκλεισαν με τη διαφορά στους 23 πόντους και το σκορ στο 79-56.

Τυπική διαδικασία η τελευταία περίοδος, καθώς οι Αμερικανοί πάτησαν το… γκάζι και ξέφυγαν, χωρίς να αφήσουν περιθώρια στην Εθνική μας να ελπίζει σε κάτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Οι άμυνες χαλάρωσαν υπερβολικά και οι παίκτες του Στιβ Κερ βρήκαν την ευκαιρία να προσφέρουν θέαμα. Από την άλλη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπόρεσε να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία. Διαδοχικά λάθη στο φινάλε, έφεραν τη διαφορά ακόμη και πάνω από τους 30 πόντους, με τη μέγιστη τιμή της να καταγράφεται στο 107-76.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-50, 56-79, 81-109

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του 3ου Ομίλου:

Σάββατο 26 Αυγούστου

Ιορδανία – Ελλάδα 71-92
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – Νέα Ζηλανδία 99-72

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Νέα Ζηλανδία – Ιορδανία 95-87
Ελλάδα – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 81-109

Τετάρτη 30 Αυγούστου

11:00 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – Ιορδανία
14:30 Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement