Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεντόγλου: Αποθέωση στο ξενοδοχείο – Συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας – Στις 18.30 η απονομή του χρυσού μεταλλίου

Απόλυτος κυρίαρχος του μήκους, ο Μίλτος Τεντόγλου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. «Πετώντας» στα 8 μέτρα και 52 εκατοστά στο τελευταίο του άλμα, ο Τεντόγλου νίκησε στο νήμα, τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήταν το μόνο μετάλλιο, που έλειπε από τη συλλογή του σπουδαίου Έλληνα άλτη.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα στις 18:30 από την ΕΡΤ1.

Μία προαναγγελθείσα νίκη

«Είχα υποσχεθεί ότι πέρσι που έχασα θα το πάρω και τα κατάφερα. Ήταν πολύ δύσκολος σήμερα ο αγώνας, πολύ πιο δύσκολος και από πέρυσι και από σχεδόν ό,τι αγώνα έχω κάνει αλλά κατάφερα στο τελευταίο άλμα να πάρω τη νίκη» δήλωσε ο Γρεβενιώτης μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μπήκε πρώτος στον τελικό μετά το αρχικό του άλμα στα 8,50m, όμως ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ που έκανε ακριβώς την ίδια επίδοση του πήρε την πρωτιά καθώς έκανε καλύτερο δεύτερο άλμα στο 8,40.
Στις επόμενες προσπάθειες. Η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, καθώς το μεγάλο άλμα δεν ερχόταν.
«Μετά το τρίτο άλμα άρχισα να νιώθω, να νιώθω τα πόδια μου άσχημα ώστε να παθαίνω κράμπες και δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω και γι αυτό άργησα να το κάνω» ανέφερε ο Τεντόγλου.

Με το μεγαλείο της απλότητας και την ήρεμη δύναμη της σιγουριάς ο Τεντόγλου επέβαλε την υπεροχή του στο τελευταίο άλμα που έγραψε 8,52 και ξανάκανε δική του την πρώτη θέση, κλείνοντας τον τελικό με συγκλονιστικό τρόπο και εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο ίδιος παρόλα αυτά δεν ήταν αρκετά ικανοποιημένος. «Και να πω κάτι άλλο για το τελευταίο μου άλμα, αυτό το άλμα ήταν 8,70m. Άφησα τα πόδια μου στην άμμο, γι αυτό νευρίασα με το που τελείωσε ο αγώνας, είναι ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα».

Ο κόσμος στο κατάμεστο στάδιο της Βουδαπέστης, αλλά και οι πολυάριθμοι Έλληνες αποθέωναν στις προσπάθειές του τον Έλληνα ήρωα που περιχαρής φόρεσε τη γαλανόλευκη και απόλαυσε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, με τον ίδιο να τους ευχαριστεί μετά το τέλος του αγώνα.

Και στην πατρίδα του χρυσού Ολυμπιονίκη η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο με τους Γρεβενιώτες καθηλωμένους στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο ξενοδοχείο

Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν τα μέλη της οικογένειας του Έλληνα πρωταθλητή αλλά και της ελληνικής αποστολής στον “Χρυσό Άλτη” του μήκους και στον προπονητή του.

Αν και ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στο ξενοδοχείο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (25/08) στην είσοδο ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας του που ταξίδεψαν από τα Γρεβενά στη Βουδαπέστη. Οι γονείς του Έλληνα πρωταθλητή, η αδερφή του, οι δύο παππούδες του, η γιαγιά του και αρκετοί ακόμη συγγενείς έζησαν από κοντά αυτή τη μεγάλη στιγμή του 25χρονου “Χρυσού Άλτη”.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου της ουγγρικής πόλης ήταν και τα περισσότερα μέλη της ελληνικής αποστολής, με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – που το πρωί της ίδιας ημέρας είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην – να έχει στο χέρι της ένα ποτήρι μπίρα για να… κεράσει τον Μίλτο Τεντόγλου.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα όλε όλε με τους προπονητές να σηκώνουν στα χέρια τους τόσο τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή, όσο και τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι.

«Είναι ένα πράγμα που έλειπε από τη συλλογή του και εγώ πάντα δουλεύω να ικανοποιήσω τα όνειρα των παιδιών και ονειρεύομαι μαζί. (Τεντόγλου) γεννιέσαι σε ένα μεγάλο βαθμό και από εκεί και πέρα είναι μια σωστή δουλειά. Τρώγεται με τον εαυτό του γιατί άφησε ένα σημάδι με το αριστερό πόδι και το άλμα μπορούσε να είναι πάνω από 8. 70. Αυτός είναι ο Τεντόγλου. Δεν ικανοποιείται. Είναι αυστηρός κριτής στον εαυτό του και αυτό είναι το καλό. Ο Τεντόγλου είναι πάρα πολύ καλός αγωνιστής. Αυτή η ωριμότητα που έχει στην αγωνιστική του συμπεριφορά δεν βρίσκεται κάθε μέρα. Αυτοί οι άνθρωποι μένουν στην Ιστορία» δήλωσε ο Γιώργος Πομάσκι.

Τα συγχαρητήρια της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Ο Πρωθυπουργός και Νίκος Δένδιας με αναρτήσεις τους έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα για την μεγάλη διάκριση του Μίλτου Τεντόγλου.

Η πλούσια συλλογή

Ο 25χρονος αθλητής έχει φτάσει τα 12 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 10 χρυσά:

2016 2ος Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων Μπίτγκοζ (7,91μ.)
2017 1ος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων Γκροσέτο (8,07μ.)
2018 1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού Βερολίνο (8,25μ.)
2019 1ος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, Γκέβλε (8,32μ.)
2019 1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Γλασκώβη (8,38μ.)
2021 1ος Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο (8,41μ.)
2021 1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Τορούν (8,35μ.)
2022 1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο (8,52μ.)
2022 2ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, Όρεγκον (8,32μ.)
2022 1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι (8,55μ.)
2023 1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Κωνσταντινούπολη (8,30μ.)
2023 1ος Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, Βουδαπέστη (8,52μ.)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement