Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πορτιέρο της εθνικής Αγγλίας θα καταγγέλλει ανοιχτά ομοφοβικές συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας , Άαρον Ράμσντεϊλ, δηλώνει ότι δεν θα σιωπά πλέον όταν συναντά ομοφοβικά σχόλια στα αποδυτήρια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 25χρονος δήλωσε ότι θέλει το ποδόσφαιρο να είναι “φιλόξενο για όλους”, ώστε ο αδελφός του, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, να μπορεί να παρακολουθεί αγώνες χωρίς το φόβο της κακοποίησης.

Γράφοντας στο The Players’ Tribune, πρόσθεσε ότι “αισθάνεται άσχημα” για τον οπαδό της Τότεναμ που του επιτέθηκε τον Ιανουάριο.

Ο Ράμσντεϊλ αποκάλυψε ότι η σύζυγός του είχε υποστεί αποβολή τρεις ημέρες νωρίτερα.

Ο Άγγλος διεθνής υπέγραψε νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Άρσεναλ τον Μάιο, μετά από μια σεζόν στην οποία έπαιξε και στα 38 παιχνίδια της Premier League κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης του τίτλου από τη δευτεραθλήτρια Άρσεναλ.

Είπε ότι ενώ δεν είχε συζητήσει ποτέ ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του αδελφού του στο παρελθόν, ένιωσε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνει “με όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή”.

Τον Ιούλιο, ένας οπαδός της Φούλαμ αποκλείστηκε από το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια, αφού παραδέχτηκε αδίκημα δημόσιας τάξης που αφορούσε ομοφοβικά συνθήματα, για τον ίδιο λόγο που πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 λιρών στη Γουλβς, με “μεγάλο αριθμό οπαδών” να εμπλέκονται.

“Θέλω αυτό το παιχνίδι που αγαπώ να είναι ένα ασφαλές και φιλόξενο μέρος για όλους”, δήλωσε ο Ramsdale.

“Θέλω ο αδελφός μου, ο Ollie – ή οποιοσδήποτε άλλος με οποιαδήποτε σεξουαλικότητα, φυλή ή θρησκεία – να έρχεται στους αγώνες χωρίς να χρειάζεται να φοβάται την κακοποίηση.

“Όλα αυτά τα χρόνια, μάλλον έχω δαγκώσει τη γλώσσα μου μερικές φορές παραπάνω, κάθε φορά που ακούω ομοφοβικά σχόλια ή ανόητα πράγματα να λέγονται.

“Νομίζω ότι ίσως ο αδελφός μου έχει κάνει το ίδιο, νομίζοντας ότι αυτό θα έκανε τη ζωή μου πιο εύκολη. Όλα αυτά τελειώνουν σήμερα”.

Ένας άνδρας αποκλείστηκε από ποδοσφαιρικούς αγώνες για τέσσερα χρόνια αφού κλώτσησε τον Ramsdale στην πλάτη στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου στο στάδιο Tottenham Hotspur νωρίτερα φέτος.

Αναλογιζόμενος εκείνο το περιστατικό, ο Ράμσντεϊλ δήλωσε ότι αισθάνεται άσχημα για το άτομο, το οποίο πιστεύει ότι δεν θα συμπεριφερόταν με αυτόν τον τρόπο αν γνώριζε τι περνούσε εκείνη την εποχή.

Κατά τη διάρκεια μιας εξάωρης πτήσης επιστροφής στο Λονδίνο από διακοπές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα, η σύζυγος του Ramsdale υπέστη αποβολή.

“Πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψω τον πόνο εκείνης της εξάωρης πτήσης επιστροφής στο Λονδίνο, ακόμη και τώρα”, είπε.

“Θέλω απλώς οι άνθρωποι εκεί έξω να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους αν το περνούν οι ίδιοι”.

Και πρόσθεσε: “Ειδικά τα τελευταία χρόνια, βλέπεις τόση αρνητικότητα και τοξικότητα στο ποδόσφαιρο. Είτε πρόκειται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε για τα γήπεδα, νιώθω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει κάθε προοπτική”.

Ο Ράμσντεϊλ επαίνεσε τον προπονητή της Άρσεναλ Μίκελ Αρτέτα για την υποστήριξη που του προσέφερε.

“Ακόμη και στη μέση της κούρσας για τον τίτλο, με τόση πίεση στον σύλλογο, με ρώτησε αν χρειάζομαι λίγο χρόνο άδεια για να τα αντιμετωπίσω όλα”, είπε.

“Ο Μίκελ έκανε τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι εγώ και η οικογένειά μου είμαστε καλά. Για μένα, αυτός είναι κάτι παραπάνω από προπονητής”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement