Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H κλιματική αλλαγή απειλεί παγκόσμια την ποδηλασία

Η κλιματική αλλαγή απειλεί το μέλλον της ποδηλασίας, καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ασφάλεια των εκδηλώσεων, λένε οι ακτιβιστές.

Η οργάνωση Protect Our Winters UK προειδοποίησε ότι οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες θα μειώσουν την πρόσβαση σε μονοπάτια και θα θέσουν σε κίνδυνο τις εκδηλώσεις.

Η οργάνωση δημοσίευσε μια έκθεση που συνέπεσε με την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας της UCI.

“Η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δασικές πυρκαγιές επηρεάζουν άμεσα τα μονοπάτια ή τους αναβάτες”, δήλωσε η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια κατάβασης Manon Carpenter.

“Αυτά είναι γεγονότα που συμβαίνουν τώρα, πόσο μάλλον στο μέλλον, όπου μπορούμε να περιμένουμε αυξανόμενη σοβαρότητα και απρόβλεπτη εξέλιξη αυτών των γεγονότων”.

Η έκθεση αναφέρει ότι η μειωμένη πρόσβαση μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία και την ευημερία των ανθρώπων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι υγρότεροι χειμώνες, το λιώσιμο των δρόμων, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και η διάβρωση απειλούν την πρόσβαση των ποδηλατών στα μονοπάτια, αναφέρει η έκθεση.

Τον Ιούλιο η Red Bull Hardline στην Ουαλία ακυρώθηκε λόγω της έντονης βροχής και των ισχυρών ανέμων – κάτι που γίνεται όλο και πιο συχνό στην ποδηλασία, σύμφωνα με την Protect Our Winters UK, μια φιλανθρωπική οργάνωση εκστρατείας για την κλιματική αλλαγή που αποτελείται από λάτρεις των υπαίθριων σπορ.

Ο παγκόσμιος οργανισμός της ποδηλασίας, η UCI, δηλώνει ότι έχει δεσμευτεί για την αειφορία και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement