Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικήτρια στη ζωή, νικήτρια και στον αθλητισμό: Πως η 18χρονη Καϊσέδο νίκησε τον καρκίνο και οδηγεί την Κολομβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Τα τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τείνουν να ορίζονται από ένα ανερχόμενο αστέρι και φέτος είναι η χρονιά της 18χρονης της Λίντα Καϊσέδο!

Η έφηβη από την Κολομβία, η οποία υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης νωρίτερα φέτος, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης πριν από την έναρξη των αγώνων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά έχει ξεπεράσει σχεδόν κάθε προσδοκία.

Σε μόλις δύο παιχνίδια, η Καϊσέδο έχει σκοράρει δύο φορές και έχει οδηγήσει την ομάδα της σε δύο νίκες, συμπεριλαμβανομένης μιας περίφημης νίκης εναντίον της δύο φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Ήταν σε εκείνο το παιχνίδι, στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, που δημιούργησε μία από τις σηγμαντικές στιγμές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι στιγμής.

Με το σκορ στα ίσα, η νεαρή πήρε την μπάλα στην περιοχή της Γερμανίας, πριν περάσει δύο αμυντικούς και σουτάρει εύστοχα.

Ήταν μια μαγική στιγμή που υπογράμμισε τις δυνατότητές της να γίνει μια από τις καλύτερες παίκτριες στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

“Ήθελα να σουτάρω και δόξα τω Θεώ η μπάλα μπήκε μέσα”, δήλωσε η Καϊσέδο στη FIFA μετά το παιχνίδι.

Αυτή η στιγμή στο παιχνίδι της Κυριακής ήρθε μετά από ένα ανησυχητικό περιστατικό όπου η Καϊσέδο φάνηκε να καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στα μέσα της εβδομάδας.

Ο προπονητής της Κολομβίας Νέλσον Αμπάντια δήλωσε το Σάββατο ότι η έφηβη ήταν απλώς “κουρασμένη” και ότι το περιστατικό, στο οποίο έπιασε το στήθος της και έπεσε στο πάτωμα, συνδέεται με το άγχος του τουρνουά.

Πολλοί διερωτήθηκαν αν η Καϊσέδο θα είναι αρκετά έτοιμη για το δεύτερο παιχνίδι της Κολομβίας. Όχι μόνο εμφανίστηκε απέναντι στο Νο. 2 του κόσμου, αλλά βοήθησε και στην κατάκτηση της νίκης!

Είναι ένα ακόμη παράδειγμα των ικανοτήτων της Καϊσέδο!

Η 18χρονη Κολομβιανή διαθέτει εκείνο το σπάνιο ταλέντο όπου η μπάλα φαίνεται να κολλάει στο πόδι της. Ανεξάρτητα από την πίεση των αντιπάλων, καταφέρνει πάντα να ξεχωρίζει προς τέρψη των θεατών.

Γεννημένη στην Candelaria στα δυτικά της Κολομβίας, ερωτεύτηκε το ποδόσφαιρο και αποδίδει το συναρπαστικό, ελαφρώς ανορθόδοξο, στυλ της στο ότι έπαιζε στους δρόμους όταν ήταν παιδί.

“Από το δρόμο, από το παιχνίδι στη γειτονιά μου, από αυτά που έμαθα παίζοντας με τα αγόρια όταν ήμουν παιδί”, δήλωσε πρόσφατα στη FIFA, όταν ρωτήθηκε πού έμαθε να παίζει με τον τρόπο που παίζει.

Διάγνωση καρκίνου

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, η Καϊσέδο έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο στην κολομβιανή America de Cali και ολοκλήρωσε την πρώτη της σεζόν ως πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος στην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα της, σύμφωνα με το FIFA+.

Λίγους μήνες αργότερα κέρδισε την κλήση της στην εθνική ομάδα της Κολομβίας. Τα πράγματα εξελίσσονταν γρήγορα για τη νεαρή, αλλά όλα επρόκειτο να σταματήσουν.

Στα 15 της χρόνια, η Καϊσέδο διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, λίγο μετά το ντεμπούτο της στην εθνική ομάδα. Η νεαρή υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετό βάρος για τους ώμους της νεαρής, όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Κόβιντ-19.

“Υπήρξε μια δύσκολη διαδικασία, δόξα τω Θεώ μπόρεσα να την ξεπεράσω”, δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με το BBC. “Η οικογένειά μου ήταν πάντα πίσω μου και ο προπονητής μου δίπλα μου ήταν πάντα πολύ κοντά μου”.

Μόλις δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή της και η Καϊσέδο επέστρεψε βοηθώντας την Κολομβία να φτάσει στον τελικό του Copa América Femenina, όπου, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε δεύτερη έναντι της Βραζιλίας, αναδείχθηκε η καλύτερη παίκτρια του τουρνουά.

Μέχρι τώρα η φόρμα της είχε προσελκύσει την προσοχή των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης και τελικά η Καϊσέδο αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Φεβρουάριο.

“Ακόμα εξελίσσομαι”, δήλωσε η Καϊσέδο στο FIFA+ πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

“Η πίεση έχει το τίμημά της μερικές φορές, αλλά πνευματικά προετοιμάζομαι για να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει και να συνεχίσω να διασκεδάζω”.

Οι Κολομβιανές συμπαίκτριές της ξέρουν ότι παίζουν με κάποιον ξεχωριστό όταν η Καϊσέδο περνάει την άσπρη γραμμή.

Το αγωνιστικό σχέδιο της εθνικής ομάδας περιστρέφεται γύρω από την τοποθέτηση της Καϊσέδο στην μπάλα. Είναι η παίκτρια που μπορεί να κάνει πράγματα να συμβούν, είναι η παίκτρια που μπορεί να τους βοηθήσει να προχωρήσουν βαθιά σε αυτή τη διοργάνωση.

“Δεν υπάρχουν όρια για τη Λίντα, είναι μια παίκτρια που προορίζεται για μεγάλα πράγματα”, δήλωσε την Κυριακή στη FIFA ο μέσος της Κολομβίας, Λεϊσί Σάντος.

“Γεννήθηκε για να γίνει σπουδαία και θα γίνει. Μας χρειάζεται για να είναι εκεί που είναι, αλλά δεν υπάρχει όριο γι’ αυτήν. Είναι 18 ετών και έχει ακόμα τόσα πολλά να δώσει στο ποδόσφαιρο”.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

Advertisement