Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Γουίμπλεντον προειδοποιεί τους παίκτες να μην επιχειρήσουν να απομακρύνουν πιθανούς εισβολείς ακτιβιστές

Το Γουίμπλεντον που ξεκινά την Δευτέρα 3 Ιουλίου προέτρεψε τους παίκτες να μην δοκιμάσουν να απομακρύνουν πιθανούς εισβολείς στα κορτ όπως έκανε ο Jonny Bairstow αν οι διαδηλωτές του Just Stop Oil επιχειρήσουν να ψεκάσουν με πορτοκαλί μπογιά το Centre Court.

Το All England Club φοβάται ότι θα είναι το επόμενο αθλητικό γεγονός που θα στοχοποιηθεί από ακτιβιστές στο Grand Slam που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και σχεδιάζει μια ισχυρή αντίδραση, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης παρουσίας ασφαλείας εντός και εκτός των εγκαταστάσεων και μιας μονάδας ταχείας αντίδρασης στα γήπεδα.

Έχει επίσης επικαιροποιήσει τους όρους εισόδου, με τους θεατές να προειδοποιούνται ότι δεν μπορούν να φέρουν μαζί τους αντικείμενα, όπως σπρέι, σπρέι ατομικής προστασίας και κόλλα, τα οποία θα μπορούσαν να “χρησιμοποιηθούν για σαμποτάζ ή ζημιά” στην περιουσία του All England Club.

Το Grand National και το παγκόσμιο πρωτάθλημα σνούκερ έχουν διαταραχθεί τους τελευταίους μήνες, αν και ο Bairstow ελαχιστοποίησε τις πιθανές ζημιές στο Lord’s την Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας έναν διαδηλωτή απομακρύνοντάς τον.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ακτιβιστής της οργάνωσης Just Stop Oil δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι το Wimbledon ήταν στο στόχαστρό τους και ότι είχαν συζητήσει σχέδια να κολλήσουν τους εαυτούς τους στην καρέκλα του διαιτητή, στο δίχτυ ή ακόμη και στο γήπεδο.

“Μια εικόνα του χεριού κάποιου κολλημένου σε κάτι στο Centre Court θα ήταν καταπληκτική”, ανέφεραν. “Αυτό θα ήταν πολύ εμπνευσμένο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν κάτι τέτοιο”.

Η Michelle Dite, διευθύντρια λειτουργιών στο All England Club, κάλεσε όλους τους επισκέπτες να σέβονται την ασφάλεια και την απόλαυση των άλλων. “Η ασφάλεια και η προστασία των παικτών, των συναδέλφων και των επισκεπτών είναι υψίστης σημασίας”, δήλωσε.

“Με βάση όσα έχουν συμβεί σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις και με βάση τις συμβουλές των βασικών συνεργατών μας, έχουμε αναθεωρήσει τα σχέδια ασφαλείας μας, τα οποία έχουν πλέον αναβαθμιστεί ανάλογα για το πρωτάθλημα.

“Οι όροι εισόδου μας, οι οποίοι επικαιροποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2023, περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τα απαγορευμένα αντικείμενα και τη διασπαστική συμπεριφορά. Διαθέτουμε σχέδια για τον μετριασμό των κινδύνων σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς και τη Μητροπολιτική Αστυνομία και σε περίπτωση που συμβεί κάποιο περιστατικό θα ανταποκριθούν οι κατάλληλες εξειδικευμένες ομάδες”.

Η Dite δήλωσε ότι το Wimbledon έχει επίγνωση των περιβαλλοντικών του ευθυνών. “Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια από τις καθοριστικές προκλήσεις της εποχής μας και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να διαδραματίσουμε το ρόλο μας. Από τη χρήση μόνο ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και την προσφορά επιλογών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα μενού μας, μέχρι την αποστολή μηδενικών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής και την προώθηση μιας κουλτούρας επαναχρησιμοποίησης, εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε όλα όσα κάνουμε”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Advertisement