Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορυφαία Ρωσίδα τενίστρια μίλησε για τον τρόμο που έζησαν δικοί της από την Βάγκνερ – «Το τένις με βοηθά να ξεχνώ τον πόλεμο»

Η Ντάρια Κασάτκινα, η υψηλότερα καταταγμένη Ρωσίδα τενίστρια στο WTA Tour, αποκάλυψε τον φόβο της για τους φίλους και τα αγαπημένα της πρόσωπα μετά την αιχμαλωσία μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας ανταρσίας της ομάδας Wagner το περασμένο Σάββατο.

Η ομάδα Wagner, με επικεφαλής τον Yevgeny Prigozhin, πήρε τον έλεγχο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Voronezh στο πλαίσιο της βραχύβιας εξέγερσης κατά του Κρεμλίνου το Σάββατο. Το Voronezh βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Μόσχας και του Rostov-on-Don.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επαφή της με ανθρώπους πίσω στη Ρωσία, η Kasatkina δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Η οικογένειά μου, οι γονείς μου είναι ακόμα στη Ρωσία. Λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε, τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μεγάλο χάος και εκεί.

“Φυσικά και ανησυχώ. Ανησυχώ για τους φίλους μου, γιατί οι καλύτεροι φίλοι μου, ζουν στην πραγματικότητα στο Voronezh.

“Ανησυχούσα αρκετά γι’ αυτό, γιατί ήταν πολύ φοβισμένοι. Το ίδιο και εγώ, γιατί δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο εκτός από το να τους προσφέρω να πάνε στην πόλη μου, επειδή είναι πιο μακριά, οπότε δεν εμπλέκομαι στην κατάσταση”.

Το Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης μιλούσε μετά τη νίκη επί της Ουκρανής Anhelina Kalinina στο Eastbourne Invitational στην Αγγλία τη Δευτέρα, μια διοργάνωση με γρασίδι πριν από το Wimbledon.

Η Kasatkina ήταν μία από τις πιο ειλικρινείς Ρωσίδες αθλήτριες όσον αφορά την εισβολή στην Ουκρανία και έχει επαινεθεί για τη στάση της από Ουκρανές παίκτριες στο tour, όπως η Elina Svitolina.

Η 26χρονη Ρωσίδα αναγνώρισε ότι η δική της κατάσταση και εμπειρία είναι διαφορετική από εκείνη των Ουκρανών παικτών, λέγοντας ότι οι Ουκρανοί “βιώνουν μια πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά επίσης, θέλω να πω, μπορώ να νιώσω το ίδιο. Ανησυχώ πολύ για τους ανθρώπους που αγαπώ”.

“Αισθάνομαι σ***, ειλικρινά”, δήλωσε η Kασάτκινα. “Δεν πρόκειται να το κρύψω. Είναι δύσκολο, ξέρετε, να αντιμετωπίζεις τις συνθήκες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήδη. Δυστυχώς, όπως βλέπουμε, ειδικά εγώ ή οι τενίστες, [δεν υπάρχει] τίποτα που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό, οπότε πρέπει απλά να παρακολουθούμε τι συμβαίνει”.

Η Kasatkina δήλωσε ότι το τένις τη βοηθά να αποφεύγει να σκέφτεται υπερβολικά τη σύγκρουση.

“Μέχρι στιγμής, δόξα τω Θεώ, όταν βρίσκομαι στο γήπεδο, δεν το σκέφτομαι”, πρόσθεσε.

Όταν βρίσκομαι στο γήπεδο, είμαι, ξέρετε, σε μια διαφορετική κατάσταση του μυαλού, η οποία στην πραγματικότητα με βοηθάει να αποσυνδεθώ από όλο αυτό. Γιατί από την αρχή του πολέμου, στην πραγματικότητα παρακολουθούσα τα πάντα κάθε μέρα. Είναι πολλά.

“Προσπαθώ να απενεργοποιήσω το μυαλό μου τουλάχιστον στο γήπεδο του τένις. Αυτό με βοηθάει πολύ”.

Η Kasatkina αγωνίζεται στη συνέχεια την Τετάρτη εναντίον της Karolína Plíšková από την Τσεχία.

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Automated Shift Assistant βασίζεται σε μια έξυπνη τεχνολογία με δύο ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές να αυτοματοποιούν τη λειτουργία του συμπλέκτη και την αλλαγή σχέσεων στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

Advertisement