Πρόκειται σίγουρα για την πιο εντυπωσιακή εξέλιξη αθλητή στίβου και δη σπρίντερ, καθώς ο 30χρονος Βρετανός Γιουτζίν Άμο Ντάντζι με χρόνο 9.93” θεωρείται ήδη ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, αν και μπήκε στον στίβο πριν μόλις πέντε χρόνια!
This is how Eugene Amo-Dadzie clocked 9.93 (0.1) <imgsrc=”” alt=”
” class=”wp-smiley”> In doing so, he went joint-fourth on the UK 100m all-time list <imgsrc=”” alt=”
” class=”wp-smiley”> In four years, he has improved his 100m PB from 10.93 to 9.93 <imgsrc=”” alt=”
” class=”wp-smiley”>pic.twitter.com/c6u8wqYd6y — AW (@AthleticsWeekly) June 16, 2023
Ο Βρετανός λογιστής στο επάγγελμα, επιταχύνει τα όνειρά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, μετά το εκπληκτικό κατόρθωμά του την περασμένη εβδομάδα, όταν σημείωσε 9,93 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα.
Ο 30χρονος οικονομικός διευθυντής απέχει μόλις 0,06 δευτερόλεπτα από το 30ετές εθνικό ρεκόρ του Linford Christie με αυτή τη συγκλονιστική επίδοση στο Γκρατς της Αυστρίας.
Και ο χώρος είναι τόσο καινούργιος γι’ αυτόν, που χάρηκε πάρα πολύ που τον επισκέφθηκαν μετά οι υπεύθυνοι αντιντόπινγκ, καθώς αυτό “επικύρωσε” το επίτευγμά του.
Ο Amo-Dadzie είπε στο BBC πώς το τυχαίο σχόλιο ενός φίλου το 2018 μεταμόρφωσε τη ζωή του, καθώς έπεσαν πάνω σε μια συνάντηση αγώνων μετά από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Παρακολουθώντας τα 100 μέτρα, ο φίλος του είπε: “Θα μπορούσες να βάλεις ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με καρφιά και να νικήσεις αυτούς τους τύπους. Γιατί δεν το έχεις δοκιμάσει;”.
Έγινε μέλος του συλλόγου στίβου Woodford Green και μέσα σε 12 μήνες έφτασε στα ημιτελικά του βρετανικού πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας τους Ολυμπιονίκες Adam Gemili και Harry Aikines-Aryeetey.
Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 60 μέτρα στο φετινό βρετανικό εθνικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Και οι εντυπωσιακές του προσπάθειες στην Αυστρία – καταγράφοντας μακράν τα ταχύτερα 100μ. στην Ευρώπη φέτος – σημαίνουν ότι είναι πολύ κοντά να μπει στην ομάδα της Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο.





















