Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έληξε πρόωρα λόγω ομοφοβικών συνθημάτων ο αγώνας ΗΠΑ-Μεξικό

Η Εθνική Ανδρών των ΗΠΑ κυριάρχησε επί του Μεξικού με 3-0 την Πέμπτη, μπροστά σε 65.000 θεατές στο στάδιο Allegiant στο Λας Βέγκας.

Αλλά αυτός ο ημιτελικός του Concacaf Nations League – που στιγματίστηκε από υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι, έληξε με άσχημο τρόπο. Οι ομάδες συμπλήρωσαν συνολικά 13 κάρτες, εκ των οποίων οι 12 στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο παίκτες από κάθε ομάδα αποβλήθηκαν.

Στο 90ό λεπτό, ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα λόγω ομοφοβικών συνθημάτων. Προστέθηκαν δώδεκα λεπτά καθυστερήσεων, αλλά ο διαιτητής επέλεξε να λήξει το παιχνίδι περίπου τέσσερα λεπτά νωρίτερα εν μέσω των συνθημάτων διακρίσεων από το κοινό.

Μετά τον αγώνα, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, γνωστή εν συντομία ως Concacaf, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι “καταδικάζει έντονα τα συνθήματα διακρίσεων από ορισμένους οπαδούς” κατά τη διάρκεια του αγώνα.

“Τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα οδήγησαν στην ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου κατά των διακρίσεων από τους αξιωματούχους του αγώνα. Επιπλέον, το προσωπικό ασφαλείας απομάκρυνε αρκετούς οπαδούς για απαράδεκτη συμπεριφορά στο γήπεδο”, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Τα περιστατικά αυτά ήταν εξαιρετικά απογοητευτικά και αμαύρωσαν αυτό που θα έπρεπε να είναι μια θετική ευκαιρία για την προβολή του ποδοσφαίρου υψηλής ποιότητας στην περιοχή μας.

“Η Συνομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία επείγοντος καθορισμού περαιτέρω λεπτομερειών και αναφορών από την ασφάλεια και τους αξιωματούχους του αγώνα και θα προβεί σε περαιτέρω δήλωση σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Το CNN επικοινώνησε με την USMNT και την ομοσπονδία του Μεξικού για σχόλια.

Η FIFA έχει επιβάλει στο παρελθόν πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού για ομοφοβικά συνθήματα που έγιναν από οπαδούς της χώρας.

Οι ΗΠΑ και το Μεξικό, μαζί με τον Καναδά, πρόκειται να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών της FIFA το 2026.

Ο αρχηγός Κρίστιαν Πούλισιτς σκόραρε για τις ΗΠΑ εκατέρωθεν του ημιχρόνου, πριν ο Ρικάρντο Πέπι ολοκληρώσει τη νίκη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν λίγο πριν από το 70λεπτο, καθώς ο César Montes του Μεξικού κλώτσησε επιθετικά τον Folarin Balogun, με αποτέλεσμα να δεχτεί κόκκινη κάρτα, ενώ ο Weston McKennie – που σκίστηκε η φανέλα του στη συμπλοκή που ακολούθησε – αποβλήθηκε επίσης για το ρόλο του στη συμπλοκή.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ο αμυντικός του Μεξικού Gerardo Arteaga και το αστέρι των USMNT Sergiño Dest αντίκρυσαν αμφότεροι απευθείας κόκκινες κάρτες επειδή έσπρωξαν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια μιας άλλης διαμάχης μεταξύ των δύο ομάδων.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement