Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τραγωδία: Πρώην Ολυμπιονίκης πέθανε κατά τη διάρκεια του τοκετού

Η πρώην Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια σπρίντερ Τόρι Μπόουι πέθανε στο σπίτι της λόγω επιπλοκών από τον τοκετό, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που περιήλθε στην κατοχή της USA Today Sports.

Η 32χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ορλάντο της Φλόριντα, τον Μάιο, αφού το τοπικό γραφείο του σερίφη συμμετείχε στην έρευνα για τα ίχνη της καθώς δεν είχε δει ή ακούσει νέα της εδώ και αρκετές ημέρες. Η αιτία θανάτου δεν είχε ανακοινωθεί τότε.

Σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου ιατροδικαστή της κομητείας Όραντζ, η Μπόουι ήταν οκτώ μηνών έγκυος και στη διαδικασία του τοκετού όταν πέθανε. Δεν είναι σαφές αν οι φίλοι ή η οικογένειά της γνώριζαν ότι ήταν έγκυος.

Η έκθεση αναφέρει ότι στα πιθανά αίτια θανάτου περιλαμβάνονται η αναπνευστική δυσχέρεια και η εκλαμψία. Η εκλαμψία είναι μια σπάνια επιπλοκή της προεκλαμψίας και μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός BET απάντησε στη νεκροψία τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαύρες γυναίκες στην Αμερική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γεννημένες στις ΗΠΑ μαύρες γυναίκες εμφανίζουν πολύ υψηλότερα ποσοστά προεκλαμψίας σε σχέση με εκείνες που προέρχονται από άλλα περιβάλλοντα.

“Οι μαύρες γυναίκες πεθαίνουν σε εξαιρετικά υψηλότερα ποσοστά λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη”, έγραψε η BET στον λογαριασμό της στο Twitter. “Αντιμετωπίζουμε πολύ υψηλότερο κίνδυνο μητρικού θανάτου για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνιου στρες και της σιωπηρής προκατάληψης από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει για την κατάλληλη προστασία και υπεράσπιση της υγείας των μαύρων γυναικών”.

Η Bowie κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στην παγκόσμια σκηνή για τις ΗΠΑ. Το πρώτο της ήρθε ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Το 2017 ήταν ακόμη πιο επιτυχημένο: πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό στη σκυταλοδρομία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο και κέρδισε ατομικό χρυσό στα 100μ. νικώντας τη Marie-Josée Ta Lou από την Ακτή Ελεφαντοστού σε ένα φωτογραφικό φινάλε.

“Δεν είχα ιδέα. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να τα δώσω όλα”, δήλωσε η Μπόουι μετά τη νίκη της. “Είμαι πραγματικά παγκόσμια πρωταθλήτρια;”

Η Bowie γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μισισιπή. Έπαιζε μπάσκετ ως κορίτσι, προτού φανεί το ταλέντο της στον στίβο: κέρδισε πολιτειακούς τίτλους στα 100 μ., στα 200 μ. και στο άλμα εις μήκος.

“Θυμάμαι ότι ως παιδί έτρεχα παντού, όπως στα δέντρα, οπουδήποτε … Έτρεχα συνέχεια”, δήλωσε στον Guardian το 2017.

Κατέκτησε άλλα δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες: ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στα 100μ. και 200μ. αντίστοιχα στο Ρίο το 2016. Σύμφωνα με τη νεκρολογία της σπούδαζε μουσική στο Full Sail University πριν από το θάνατό της, ενώ είχε επίσης εργαστεί με άπορα παιδιά.

“Μακάρι να μπορούσατε να νιώσετε πόσο πολύ σέβομαι την Τόρι Μπόουι”, δήλωσε η συναθλήτριά της στις ΗΠΑ, Ίνγκλις Γκάρντνερ, στον Guardian μετά τον θάνατο της Μπόουι. “Μακάρι να μπορούσατε να νιώσετε πόσο καταπληκτική συναγωνίστρια ήταν”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement