Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμια ρεκορντγούμαν κάνει τον γύρο της Aγγλίας με ποδήλατο από μπαμπού ως μήνυμα για την κλιματική κρίση

Η Κέιτ Στρονγκ, 44 ετών, σκοπεύει να καλύψει την περιφέρεια του Ηνωμένου Βασιλείου για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την κλιματική κρίση.

Η κ. Strong κατέχει ήδη τρία παγκόσμια ρεκόρ ποδηλασίας και ένα πρωτάθλημα τριάθλου.

Ξεκίνησε από το Γουέστμινστερ τη Δευτέρα και θα ποδηλατήσει μέχρι το Νόριτς για τον πρώτο επίσημο σταθμό της, πριν από το Εδιμβούργο, το Τζον Ο’Γκρόατς, τη Γλασκώβη και το Λίβερπουλ.

Η κ. Strong, η οποία εργάζεται μερικώς για την Climategames και είναι προπονήτρια επιδόσεων, σχεδιάζει στη συνέχεια να ποδηλατήσει κατά μήκος της ακτής της Ουαλίας, μέσω του Κάρντιφ και του Μπρίστολ, πριν φτάσει στο Land’s End στην Κορνουάλη.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει τον άθλο της στις 2 Σεπτεμβρίου.

“Το ετοιμάζω εδώ και τρία χρόνια”, δήλωσε η κ. Strong, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. “Ποτέ δεν έχω κάνει ποδήλατο πάνω από πέντε ημέρες στη σειρά, οπότε έχω 90 ημέρες στη σειρά.

“Πέρα από τη σωματική φθορά, μόνο ψυχικά δεν είμαι σίγουρη πώς θα νιώσω, και γι’ αυτό άνοιξα τη διαδρομή για να έρθει ο κόσμος να με ακολουθήσει”.

Η κ. Strong σκοπεύει να ολοκληρώσει την πρόκληση με ένα χειροποίητο ποδήλατο που έχει κατασκευαστεί εν μέρει από μπαμπού από ένα κιτ που αγοράστηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Bamboo Bicycle Club.

Αρχικά αρχειοθέτησε το μπαμπού και συνέδεσε τα κομμάτια με ύφασμα κάνναβης βουτηγμένο σε ρητίνη για να συγκρατήσει το πλαίσιο στη θέση του.

“Δεν μπορούσε να το καβαλήσει κανείς”, είπε. “Δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσε να διανύσει 3.000 μίλια”.

Το ποδήλατό της θα είναι τώρα δεμένο με προκαθορισμένο ατσάλι που θα βοηθήσει να κρατήσει τα μέρη μαζί. “Όλα τα άλλα είναι κανονικά εξαρτήματα ποδηλάτου και η σέλα μου είναι η παλιά μου σέλα από τότε που έτρεχα στο τρίαθλο”.

Στο πλαίσιο της βόλτας της, σχεδιάζει να επισκεφθεί περίπου 40 καινοτόμα έργα για το κλίμα σε όλη τη χώρα.

Στο Κάρντιφ θα επισκεφθεί το Keep Wales Tidy, όπου θα μιλήσει σε μια ομάδα νέων για το κλίμα τον Ιούλιο.

Η κ. Στρονγκ δήλωσε ότι, ενώ θα πάρει μαζί της εξοπλισμό για κάμπινγκ, θα “βασιστεί επίσης σε αγνώστους που έχουν ελεύθερο δωμάτιο”.

“Με το κάμπινγκ, είναι ένας τρόπος να πούμε ότι πρέπει να βγούμε περισσότερο στη φύση και να γίνουμε περίεργοι γι’ αυτήν και να αρχίσουμε να την προστατεύουμε, διαφορετικά δεν θα μας ενδιαφέρει.

“Αν ο καιρός είναι πολύ βροχερός, τότε είναι που θα αρχίσω να χτυπάω τις πόρτες αγνώστων και να λέω “έχετε ένα ελεύθερο δωμάτιο;” ή “θα μπορούσα να κοιμηθώ στο υπόστεγο σας;” – απλά κάτι για να απαλύνω λίγο τη μιζέρια”.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement