Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βινίσιους: Άκυρη η αποβολή του- Κλείνει μέρος της νότιας κερκίδας του «Μεστάγια»

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ δεν θα τιμωρηθεί για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στον αγώνα της περασμένης Κυριακής (21/5) με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια», όπου (εκτός των άλλων) έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και ρατσιστικής συμπεριφοράς από μερίδα οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Ισπανίας, αργά το βράδυ της Τρίτης (23/5).

«Η επιτροπή διοργανώσεων της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF), θεωρεί πως η αξιολόγηση του διαιτητή για την συγκεκριμένη αποβολή, καθορίστηκε από την παράλειψη του συνόλου αυτών που έγιναν στο παιχνίδι, κάτι που επηρέασε τη διαιτητική απόφαση» ανέφερε η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι ο διαιτητής δεν είχε πλήρη εικόνα για ένα καθοριστικό μέρος των γεγονότων (σ.σ. ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών), τον οδήγησε στο να λάβει μια αυθαίρετη απόφαση. Κι αυτό γιατί του ήταν αδύνατο να εκτιμήσει σωστά αυτό που συνέβη».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βινίσιους θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιηθεί από τον Κάρλο Αντσελότι στον αγώνα της Τετάρτης (24/5) με τη Ράγιο Βαγεκάνο για την 36η αγωνιστική της LaLiga.

Την ίδια ώρα, η νότια κερκίδα του γηπέδου «Μεστάγια» της Βαλένθια αποφασίστηκε να μείνει μερικώς κλειστή για 5 αγώνες, ενώ ο σύλλογος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 45.000 ευρώ (49.536 δολάρια) μετά τη ρατσιστική κακοποίηση που υπέστη ο Βινίσιους.

Επτά άτομα συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία νωρίτερα την Τρίτη (23/5), κατηγορούμενοι για διάφορα εγκλήματα μίσους κατά του Βινίσιους Τζούνιορ, συμπεριλαμβανομένων ρατσιστικών προσβολών που φέρονται να φώναξαν προς τον Βραζιλιάνο κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής (21/5) στο «Μεστάγια».

Το παιχνίδι διακόπηκε για 10 λεπτά καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέδειξε οπαδούς που επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί του. Στη συνέχεια ενεπλάκη σε καυγά με παίκτες της Βαλένθια, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή του στο δεύτερο ημίχρονο. «Θεωρείται αποδεδειγμένο ότι υπήρξαν ρατσιστικές κραυγές εναντίον του Βινίσιους κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος αγώνα. Επιβάλλεται χρηματική ποινή 45.000 ευρώ στη Βαλένθια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού της RFEF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement