Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκοτείνιασε στο Ρίο το άγαλμα του Χριστού για αλληλεγγύη στον Βινίσιους

Στο…σκοτάδι για μία ώρα έμεινε το άγαλμα του «Χριστού του Λυτρωτή» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ, θύμα ρατσισμού-για μία ακόμα φορά- στην Ισπανία, την Κυριακή στη Βαλένθια.

Το περίφημο άγαλμα, το οποίο εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο εθνικό πάρκο του Δάσους Τιζούκα…σκοτείνιασε χθες (22/5) το βράδυ από τις 23:00 έως 24:00 (ώρα Ελλάδας).

«Αποκηρύσσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις που υπέστη ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Βινίσιους Τζούνιορ την Κυριακή 21 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια, στο Ισπανικό πρωτάθλημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο φωτισμός έσβησε για μια ώρα ως «σύμβολο του συλλογικού αγώνα κατά του ρατσισμού και σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ποδοσφαιριστή και όλους όσους υποφέρουν από διακρίσεις στον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε συγκινημένος από την πράξη συμπαράστασης σε μήνυμα που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το μαύρο είναι σημαντικό. Ο Χριστός ο Λυτρωτής έμεινε έτσι πρόσφατα. Μια δράση αλληλεγγύης που με συγκινεί. Θέλω όμως πάνω από όλα να εμπνεύσω και να φέρω περισσότερο φως στον αγώνα μας», είπε.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος προέρχεται από έναν από τους δήμους της μητροπολιτικής περιοχής του Ρίο ντε Τζανέιρο και που ξεκίνησε την καριέρα του με τη Φλαμένγκο σε αυτή την πόλη, εκμεταλλεύτηκε το μήνυμα για να ευχαριστήσει όλη την υποστήριξη που έλαβε, τόσο από τη Βραζιλία όσο και από σε όλο τον κόσμο:

«Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ποιος. Βασιστείτε σε μένα γιατί οι καλοί είναι η πλειοψηφία και δεν θα τα παρατήσω. Έχω έναν σκοπό στη ζωή και, αν πρέπει να υποφέρω όλο και περισσότερο, ώστε οι επόμενες γενιές να μην περάσουν παρόμοια καταστάσεις, είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement