Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τιερί Ανρί πρότεινε 5 νέους κανόνες για το ποδόσφαιρο

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου στην εκπομπή του CBS Sports, ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, πρότεινε πέντε νέους κανόνες για το ποδόσφαιρο, οι οποίοι θα το έκαναν -σύμφωνα με τον ίδιο- πολύ πιο ενδιαφέρον, δίκαιο και καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές.

Ο Γάλλος παλαίμαχος επιθετικός που σκόραρε 228 γκολ με την φανέλα των «Κανονιέρηδων» πρότεινε τους παρακάτω πέντε νέους κανόνες:

Πρώτος κανόνας: Όταν μια ομάδα κάνει σκόπιμες καθυστερήσεις, για παράδειγμα να πετάνε οι παίκτες την μπάλα έξω, να σπαταλάνε σκόπιμα χρόνο, ο διαιτητής θα μπορεί να δίνει φάουλ για την αντίπαλη ομάδα 23 μέτρα μακριά από το τέρμα, όπως ακριβώς γίνεται και στο ράγκμπι. Ο παίκτης που θα εκτελέσει το φάουλ μάλιστα θα είναι αυτός που θα αποφασίζει το ακριβές σημείο από όπου θα εκτελείται το φάουλ.

Δεύτερος κανόνας: Αν μια ομάδα βάζει παραπάνω από τρία γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος τότε θα της δίνεται ένας παραπάνω βαθμός. Για παράδειγμα, στον αγώνα Φούλαμ-Λέστερ που έληξε 5-3, η Φούλαμ θα έπαιρνε 4 βαθμούς ενώ η Λέστερ 1 βαθμό. Σε περίπτωση 6+ γκολ η ομάδα θα παίρνει δύο βαθμούς ενώ στην σπανιότατη περίπτωση των 9+ γκολ, τρεις βαθμούς.

Τρίτος κανόνας: Οι διαιτητές θα πρέπει να φορούν μικρόφωνο την ώρα του αγώνα και να μιλάνε στον Τύπο μετά από κάθε αγώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλοί αγενείς διαιτητές τους οποίους δεν βλέπει κανείς. Επίσης στον Τύπο αλλά και την ώρα του αγώνα, θα χρειάζεται να εξηγούν την κάθε απόφαση που θα παίρνουν. Και σε περίπτωση λανθασμένης απόφασης, θα μπορούν να παραδέχονται τα λάθη τους και όχι -όπως λέει ο Ανρί- να πηγαίνουν κατευθείαν στα αποδυτήρια χωρίς καμία εξήγηση.

Τέταρτος κανόνας: Ο κάθε παίκτης να μπορεί να ελέγχει το περιβάλλον μιας ομάδας πριν πάρει μεταγραφή για αυτή. Να δει πως λειτουργεί, πως φέρεται ο προπονητής της, αν είναι καλή για αυτόν. Σύγκρινε αυτή την τοποθέτησή του με την αγορά ενός σπιτιού, το οποίο φυσικά πρέπει να επισκεφθεί κάποιος πριν το αγοράσει για να δει αν έχει θόρυβο και πως είναι την ημέρα και την νύχτα.

Πέμπτος κανόνας: Οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν «προσωρινές αλλαγές» όταν κάποιος παίκτης της ομάδας λαμβάνει βοήθειες για τραυματισμό. Οι αλλαγές θα ισχύουν μόνο για τον χρόνο που ο παίκτης θα βρίσκεται εκτός γηπέδου. Αυτό θα γίνεται για να μην μένει η ομάδα της οποίας ο ποδοσφαιριστής λαμβάνει βοήθειες με 10 παίκτες, έστω και για λίγο χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

Advertisement