Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Χάαλαντ έσπασε με 35 γκολ το ρεκόρ τερμάτων και η Αγγλία τον αποθεώνει

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League. Ο Νορβηγός πέτυχε το 35ο γκολ του στο πρωτάθλημα απέναντι στη Γουέστ Χαμ και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των Άλαν Σίρερ και Άντριου Κόουλ που ήταν 34.

Ο Χάαλαντ είχε ήδη κάνει ρεκόρ για μια σεζόν 38 αγώνων, ξεπερνώντας τα 32 γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ για τη Λίβερπουλ το 2017-18.

“Είναι μια ξεχωριστή βραδιά και μια ξεχωριστή στιγμή. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος”, δήλωσε ο Χάαλαντ στο Sky Sports.

Ο 22χρονος έχει άλλα πέντε παιχνίδια για να προσθέσει στο ενεργητικό του.

“Νιώθω καταπληκτικά και είμαι πραγματικά χαρούμενος και είμαι επίσης χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς”, δήλωσε στο BBC Match of the Day. “Στο τέλος αυτό είναι που μετράει και είμαι χαρούμενος.

“Ναι, όλα πάνε καλά και τώρα είναι καιρός να επικεντρωθούμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το έχω πει αυτό εδώ και πολύ καιρό και αυτό κάνει η ομάδα. Η ομάδα είναι πολύ καλή και είμαι χαρούμενος”.

Το 35ο γκολ του Χάαλαντ στο κορυφαίο πρωτάθλημα της σεζόν ήρθε με ένα επιδέξιο τελείωμα στο δεύτερο ημίχρονο της νίκης με 3-0 επί των “Σφυριών” που έστειλε τη Σίτι ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Μετά το τελικό σφύριγμα στο “Etihad Stadium” του έδωσαν τιμητική διάκριση οι συμπαίκτες του, ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα και το προσωπικό του συλλόγου.

“Ούτε εγώ το έχω ξαναδεί”, πρόσθεσε ο Χάαλαντ. “Ήταν ωραίο συναίσθημα να σκοράρω αυτό το γκολ, πάντα είναι.

Τα 34 γκολ του Κόουλ για τη Νιούκαστλ την περίοδο 1993-94 ισοφαρίστηκαν από τον Σίρερ, καθώς οδήγησε την Μπλάκμπερν στην κατάκτηση του τίτλου την επόμενη χρονιά, αλλά υπήρχαν 22 ομάδες στην πρώτη κατηγορία και τις δύο σεζόν, δίνοντάς τους τέσσερις επιπλέον αγώνες – ο Σίρερ ξεκίνησε και τους 42 στη δική του σεζόν-ρεκόρ, ενώ ο Κόουλ έχασε δύο στη δική του.

Ο Χάαλαντ, στην πρώτη του σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έθεσε το νέο όριο μόλις στο 31ο παιχνίδι της χρονιάς.

Τα 35 γκολ του είναι επίσης τα περισσότερα που έχει πετύχει παίκτης σε μία μόνο αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία αγγλική κατηγορία από τότε που ο Ron Davies σημείωσε 37 γκολ για τη Southampton το 1966-67. Το ρεκόρ κατέχει ο Ντίξι Ντιν με 60 σε 39 παιχνίδια για την Έβερτον την περίοδο 1927-28.

“Ο μεγαλύτερος επιθετικός που έχει δει ποτέ η Premier League”

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, μιλώντας στο BBC Sport: “Απίστευτο. Είναι μόλις 22 ετών – και έχει ακόμα πέντε παιχνίδια μπροστά του. Σε πόσα παιχνίδια έκανα την αλλαγή μετά από χατ-τρικ σε 60 λεπτά, ίσως να είχε σκοράρει περισσότερα. Αλλά ίσως να είχε τραυματιστεί. Είναι ξεχωριστός. Συγχαρητήρια σε αυτόν.

“Περιμέναμε ότι θα έβαζε γκολ, αλλά το να σπάσει τα ρεκόρ του Κόουλ και του Σίρερ … Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτό που θέλει είναι να κερδίσει την Premier League”.

Περισσότερα από τον Γκουαρδιόλα, μιλώντας στο Sky Sports: “Είναι απίστευτο. Πόσα σημαντικά γκολ έχει πετύχει για να κερδίσει παιχνίδια, είμαστε τόσο ικανοποιημένοι.

“Είναι ένας μοναδικός άνθρωπος και είναι τόσο ξεχωριστός. Του άξιζε η τιμητική φρουρά γιατί είναι ένα απίστευτο ορόσημο. Μια άλλη μέρα μπορεί να σπάσει το δικό του ρεκόρ. Έχει πετύχει πολλά γκολ!”

Άλαν Σίρερ, γράφοντας στο Twitter: “Δεν θα μπορούσα να θέλω να πάει σε έναν πιο καλό άνθρωπο. Χρειάστηκαν μόνο 28 χρόνια!!!! Είναι ο καλύτερος”.

Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι Μίκα Ρίτσαρντς στο Sky Sports: “Haaland είναι απολύτως απίστευτος. Εκπληκτικές σκηνές από ένα κορυφαίο, κορυφαίο άτομο.

“Αυτή είναι η πρώτη του σεζόν – το να κάνει αυτό που έχει κάνει είναι απολύτως εκπληκτικό”.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Nathan Ake, μιλώντας στο Sky Sports: “Είναι τρελό. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε και το κάνει αυτό κάθε μέρα. Του αξίζουν όλα όσα παίρνει, δουλεύει τόσο σκληρά και είναι κορυφαίος παίκτης”.

Ο πρώην επιθετικός της Έβερτον Κέβιν Κάμπελ στο BBC Radio 5 Live: “Νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να βελτιώσει. Έχει αυτό που χρειάζεται κάθε επιθετικός: μπορεί να τελειώσει.

“Είναι το κομμάτι που λείπει σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Θέλει το Champions League. Δεν είχε το άτομο στην κορυφή που θα έπαιρνε αυτές τις ευκαιρίες. Τώρα τον έχουν”.

Ο σχολιαστής του BBC, Vicki Sparks, στο BBC Radio 5 Live: “Είναι πολύ απλά, για τη φετινή σεζόν, ο καλύτερος επιθετικός που έχει δει ποτέ η Premier League. Πενήντα ένα γκολ σε μια σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και απλά αναρωτιέσαι τι ρεκόρ θα συνεχίσει να σπάει, τώρα βάζει στο στόχαστρο αυτό που κατέχει ο Ντίξι Ντιν της Έβερτον, ο οποίος είναι ο μόνος παίκτης που έχει πετύχει περισσότερα γκολ σε μια σεζόν ως παίκτης πρώτης κατηγορίας στην Αγγλία.

“Οι αριθμοί, πολύ απλά, είναι εξαιρετικοί”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement