Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πολ Σκόουλς: “Καταστροφική βραδιά για τη Γιουνάιτεντ, ο Τεν Χαγκ πρέπει να πάρει αποφάσεις”

Αν ο πρώτος αγώνας στο Ολντ Τράφορντ ήταν ένας προημιτελικός που έπρεπε να ξεχαστεί για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ρεβάνς στη Σεβίλλη για το Γιουρόπα Λιγκ είναι πιθανό να αποτελέσει κριτήριο για τον Έρικ τεν Χαγκ για την επόμενη σεζόν.

Στον πρώτο αγώνα στο Ολντ Τράφορντ, η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 2-0 και τελικά ισοφαρίστηκε με δύο αυτογκόλ ουσιαστικά. Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη.

Μέσα σε μια βροντερή ατμόσφαιρα στο Ramon Sanchez-Pizjuan Stadium, η Σεβίλη κέρδισε άνετα με 3-0 – 5-2 στο σύνολο – με δύο από τα γκολ της να προέρχονται από λάθη της United.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ μόνο τον εαυτό της μπορεί να κατηγορεί. Δεν είναι περίεργο που ο προπονητής της Γιουνάιτεντ ήταν έξαλλος στις συνεντεύξεις του μετά τον αγώνα.

“Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, να κερδίσουμε κάτι και το χαρίσαμε – πρέπει να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας”, είπε στο BT Sport.

«Έφυγε η ευκαιρία, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να περιμένουμε την Κυριακή, αυτή είναι η επόμενη ευκαιρία.

«Είναι απαράδεκτο. Χάσαμε τις μάχες, είχαν περισσότερο πάθος, περισσότερη επιθυμία, περισσότερη προθυμία, είναι δύσκολο να κερδίσεις έτσι παιχνίδια.

«Όλοι μπορούν να δουν τις απαιτήσεις και το επίπεδο πρέπει να είναι υψηλότερο σε έναν σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Η Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Μπράιτον στο Γουέμπλεϊ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας την Κυριακή πριν επισκεφτεί την Τότεναμ σε ένα βασικό παιχνίδι στην κούρσα της πρώτης τετράδας της Premier League τέσσερις ημέρες αργότερα.

Έχουν κερδίσει ένα τρόπαιο αυτή τη σεζόν, αλλά αν επαναλάβουν την απόδοσή τους στη Σεβίλλη σε αυτά τα παιχνίδια, η σεζόν τους θα μπορούσε να είναι κουρελιασμένη.

Φυσικά, θα μπορούσε να ισχύει το αντίθετο, υπάρχει η άμεση ευκαιρία για τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να αφήσουν πίσω τους αυτή την καταστροφή. Ωστόσο, αυτό φαινόταν σαν ένα σημείο καμπής για πολλούς από την ομάδα.

Χωρίς τον Μπρούνο Φερνάντες δεν δημιούργησαν σχεδόν τίποτα. Ο Μάρκους Ράσφορντ, ο κορυφαίος τους σκόρερ αυτή τη σεζόν, έπεσε στο ημίχρονο καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα – αποδεικνύοντας την έλλειψη αιχμής τους.

Στη μεσαία γραμμή, ο Κασεμίρο ήταν πολύ κάτω από τα καλύτερά του και πήρε μια κίτρινη κάρτα που θα τον απέκλειε από τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών – όχι ότι η Γιουνάιτεντ φαινόταν ποτέ ότι θα έφτανε τόσο μακριά.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ βίωσε άλλη μια βροχερή βραδιά στο κέντρο της άμυνας, χαρίζοντας την μπάλα στους αντιπάλους στο πρώτο γκολ, ενώ δίπλα του ο Βίκτορ Λίντελοφ δεν ήταν πολύ καλύτερος.

Χωρίς τους τραυματίες Raphael Varane και Lisandro Martinez, η United απλά δεν είναι αρκετά καλή στην άμυνα – και σίγουρα πρέπει να ενισχυθεί το καλοκαίρι.

«Καταστροφή για τη Γιουνάιτεντ»

«Πιστεύω ότι η σημερινή βραδιά έβαλε το μυαλό του Τεν Χαγκ να σκεφθεί σοβαρά για μερικούς από αυτούς τους παίκτες», δήλωσε στο BT Sport ο πρώην μέσος της Γιουνάιτεντ, Πολ Σκόουλς. «Αυτό είναι ίσως το μόνο καλό πράγμα που θα βγει από αυτό.

“Αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν είναι αρκετά καλή, αν έχεις τραυματισμούς. Αυτή η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί άλλα παιχνίδια, αλλά όταν πρόκειται για τα κρίσιμα παιχνίδια, τη μεγάλη ατμόσφαιρα, υστερεί. Η ποιότητα πέφτει σε ένα επίπεδο όταν οι μεγάλοι παίκτες δεν είναι σε καλή βραδιά.”

Με βάση τους πίνακες του πρωταθλήματος, αυτή ήταν μια ήττα-σοκ, καθώς η Σεβίλλη βρίσκεται 13η στη La Liga, διανύοντας μια εφιαλτική σεζόν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ωστόσο, τώρα είναι αήττητοι σε πέντε αγώνες υπό τον Jose Luis Mendilibar – τον τρίτο μόνιμο προπονητή τους στη σεζόν – και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων εδώ, όπως κάνουν πάντα σε αυτή τη διοργάνωση.

«Αυτοί οι παίκτες έχουν κερδίσει έξι Europa League», δήλωσε ο πρώην μέσος της Γιουνάιτεντ Όουεν Χάργκρειβς στο BT Sport of Sevilla. «Η Γιουνάιτεντ απλά δεν ήταν έτοιμη. Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς το είδε αυτό να έρχεται. Αυτό χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο στο Old Trafford και η Γιουνάιτεντ δεν ήταν έτοιμη για αυτό το παιχνίδι.

“Η Σεβίλλη έπαιξε σαν να διακυβεύονταν όλα. Αυτό ήταν μια καταστροφή για τη Γιουνάιτεντ.”

Ο πρώην διεθνής της Ουαλίας, Ρόμπι Σάβατζ, πρόσθεσε: “Μερικοί από αυτούς τους παίκτες παίζουν για την καριέρα τους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – υπάρχει τρόπος επιστροφής; Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για κάποιους να ανακάμψουν. Αυτό το παιχνίδι μόλις έδειξε αν μερικοί από τους βασικούς παίκτες είναι κατάλληλοι, η ομάδα ήταν προκλητική».

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει κανένα από τα πέντε παιχνίδια της εναντίον της Σεβίλλης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα περισσότερα που έχουν αντιμετωπίσει ομάδα χωρίς νίκη στην ευρωπαϊκή της ιστορία.

Αυτή είναι επίσης η έκτη συνεχόμενη σεζόν που η Γιουνάιτεντ αποκλείεται από ευρωπαϊκή διοργάνωση από ισπανική ομάδα – με τρεις από αυτές να είναι από τη Σεβίλλη.

Ο πρώην μέσος της Σκωτίας Ντον Χάτσινσον δήλωσε στο BT Sport: «Ίσως δεν σεβάστηκαν τη Σεβίλλη, μια ομάδα που κέρδισε το τρόπαιο έξι φορές – απίστευτο.

«Πιστεύω ότι ο Τεν Χαγκ θα κοιτάξει μερικούς από αυτούς τους παίκτες και θα σκεφτεί ότι δεν είσαι ικανός να φορέσεις την κόκκινη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

“Χρειάζονται επίσης ένα νούμερο εννέα. Πρέπει να πάνε για τον Χάρι Κέιν, αν όχι θα έμενα άναυδος αν δεν πήγαιναν για τον Βίκτορ Όσιμεν από τη Νάπολι”.

«Ταιριάζει ο Ντε Χέα με τη φιλοσοφία του Τεν Χαγκ;»

Ενώ η ευθύνη για αυτήν την ήττα πρέπει να μοιραστεί μεταξύ της ομάδας της United, το μεγαλύτερο κομμάτι πηγαίνει στον Νταβίντ Ντε Χέα.

Ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ άσκησε άσκοπη πίεση στον Μαγκουάιρ για το πρώτο γκολ με μια ακατανόητη πάσα, ενώ έφταιγε πλήρως για το τρίτο της Σεβίλλης.

Προσθέστε την κεφαλιά του Loic Bade που πέρασε από πάνω του και έξω από το οριζόντιο δοκάρι λίγο μετά το ημίχρονο, και ήταν ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του Ντε Χέα, με το συμβόλαιό του στο Old Trafford να λήγει αυτό το καλοκαίρι.

Από την αρχή της περασμένης σεζόν, σύμφωνα με την Opta, κανένας παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει κάνει περισσότερα λάθη που να οδηγούν έναν αντίπαλο στο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από τον Ντε Χέα, με πέντε σοβαρά λάθη.

«Ο Ντε Χέα ήταν ένας λαμπρός υπηρέτης και ένας εξαιρετικός στόπερ», είπε ο Χάργκρειβς. Αλλά δεν είναι καλός με την μπάλα στα πόδια”.

“Ταιριάζει με τη φιλοσοφία του Τεν Χαγκ; Με βάση το σήμερα, όχι”.

Ο Σκόουλς πρόσθεσε: “Ο Νταβίντ ντε Χέα δεν είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής. Υπήρξε φανταστικός “εργάτης” του συλλόγου και καλός τερματοφύλακας, αλλά τελικά μετά από αυτό ο Τεν Χαγκ ίσως να μην τον εμπιστευτεί ξανά.”

Ωστόσο, ο Τεν Χαγκ έσπευσε να υπερασπιστεί τον τερματοφύλακά του. Είπε: «Είναι αυτός με τα περισσότερα καθαρά “φύλλα” στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτό δείχνει ότι είναι ένας πολύ ικανός τερματοφύλακας».

Ίσως αρκετοί από τους παίκτες που έπαιξαν στη Σεβίλλη να μην ταιριάζουν στα μελλοντικά σχέδια της Γιουνάιτεντ – ωστόσο, ο Τεν Χαγκ πρέπει να τους πάρει και να προετοιμαστεί για την Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει την πτωτική πορεία της ομάδας.

Πηγή: BBC
Επμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Φωτογραφία: AΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν ένα διήμερο τουρνουά φιλικών γυναικείων αγώνων βόλεϊ μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η DFSK ιδρύθηκε το 2003, ως μια κοινοπραξία της της Dongfeng Motor Corporation και του Sokon Group (σήμερα γνωστό ως Seres Group). Η εταιρεία...

Advertisement