Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διεκόπη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Snooker λόγω εισβολής ακτιβιστών

Ο πρώην πρόεδρος του World Snooker Tour, Barry Hearn, δήλωσε ότι ο αθλητισμός είναι ένας «εύκολος στόχος» αφού διαδηλωτές διέκοψαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπιλιάρδου τη Δευτέρα.

Μια διαδηλώτρια κάλυψε ένα τραπέζι με πορτοκαλί σκόνη – με αποτέλεσμα να αναβληθεί ένας αγώνας – καθώς μια άλλη προκάλεσε καθυστέρηση προσπαθώντας να κολλήσει στο τραπέζι.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά την Τρίτη στο Sheffield’s Crucible Theatre, με «αυξημένα μέτρα ασφαλείας».

Έχει τοποθετηθεί πρόσθετη ασφάλεια εντός της αρένας και στο πάτωμα του παιχνιδιού και μόνο πολύ μικρές τσάντες θα επιτρέπονται και θα γίνονται «εντατική έρευνα», δήλωσε το World Snooker Tour (WST).

Σε ανακοίνωσή της, η WST ανέφερε ότι η ασφάλεια των παικτών και των φιλάθλων είναι «πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα» και ότι έχει «σε εφαρμογή ισχυρά μέτρα ανά πάσα στιγμή».

Οι διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια προφανώς για να υποστηρίξουν τους ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής Just Stop Oil, οι οποίοι στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο για να αναλάβουν την ευθύνη για τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ήρθε δύο ημέρες αφότου οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων καθυστέρησαν την έναρξη του Grand National φτάνοντας στην πορεία του Aintree.

Το Just Stop Oil έχει αναστατώσει μια σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις τον τελευταίο καιρό, με άτομα να προσπαθούν να δεθούν στα γκολπόστ κατά τη διάρκεια των αγώνων της Premier League και μια ομάδα διαδηλωτών να εισβάλει στην πίστα κατά τη διάρκεια του περσινού Βρετανικού Γκραν Πρι της Formula 1 στο Σίλβερστοουν.

“Είμαι έκπληκτος; Όχι πραγματικά”, είπε ο Hearn, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία προωθητικών υπηρεσιών Matchroom Sport, στο BBC Radio 5 Live Breakfast. «Ο αθλητισμός είναι τόσο εύκολος στόχος.

“Κάτι τόσο προσιτό όπως το Crucible. Τόσο μικρό, τόσο ιδιωτικό – μπορείτε να απλώσετε το χέρι και σχεδόν να δώσετε τα χέρια με τους παίκτες.

“Κατά τη γνώμη μου, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά μόνο κακό. Δεν κάνουν τίποτα, τους κλέβουν αυτή την ευκαιρία. Είναι μια μορφή κλοπής».

“Η αναπόφευκτη σχέση με τους θαυμαστές θα αλλάξει”- Murphy

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Shaun Murphy είπε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό της Δευτέρας θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον του αθλήματος.

«Έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας και η πρόσβαση είναι πολύ αδύναμα», είπε στο BBC Radio 5 Live.

«Το σνούκερ είναι ένας μαλακός στόχος και θα το μισούσα, αλλά το βλέπω ως αναπόφευκτο να αλλάξει η σχέση μεταξύ οπαδών και αθλητισμού.

“Ένα από τα υπέροχα πράγματα για το Crucible είναι ότι λένε ότι το πλήθος στην πρώτη σειρά μπορεί κυριολεκτικά να απλώσει το χέρι και να αγγίξει τους παίκτες ή το τραπέζι στο παιχνίδι, αλλά χθες το είδαμε να υλοποιείται στην πραγματική ζωή.”

Ο Χερν είπε ότι οι χώροι και οι διοργανωτές θα κοιτάξουν ξανά την ασφάλεια για να δουν αν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές, αλλά θα ήταν δύσκολο.

Είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν «σαφέστερες κυρώσεις» και «αποτρεπτικός παράγοντας για να σταματήσουν οι άλλοι».

“Το Crucible είναι τόσο μικρό και ιδιωτικό, αλλά πώς μπορείτε να το σταματήσετε όταν έχετε εκδηλώσεις όπως το Open γκολφ ή το Wimbledon;” αυτός πρόσθεσε.

“Φανταστείτε τους παίκτες και τους επισήμους. Η πρώτη τους αντίδραση θα είναι ο φόβος. Για τους παίκτες του σνούκερ, ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Η δουλειά μας είναι να διασκεδάζουμε. Παρακαλώ αφήστε μας να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.”

Τι συνέβη;

Ο Ρόμπερτ Μίλκινς και ο Τζο Πέρι έπαιζαν τον αγώνα του πρώτου γύρου στο πρώτο τραπέζι στο Crucible όταν ένας άντρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πήδηξε και γονάτισε στο τραπέζι πριν αδειάσει μια σακούλα πορτοκαλί σκόνης.

Την ίδια στιγμή, μια γυναίκα επιχείρησε να κολλήσει στο άλλο τραπέζι, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο αγώνας του Mark Allen με τον Fan Zhengyi. Την σταμάτησε ο διαιτητής Olivier Marteel, μόνο που κατάφερε να πιάσει τη μεσαία τσέπη.

Ο Marteel εμπόδισε τη γυναίκα να έχει πρόσβαση στο τραπέζι πριν φτάσει η ασφάλεια και παρέσυρε και τους δύο διαδηλωτές.

Το προσωπικό άρχισε στη συνέχεια να καθαρίζει, με τον τελετάρχη Ρομπ Γουόκερ να σκαρφαλώνει στο τραπέζι σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει ο αγώνας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ενώ το παιχνίδι συνεχίστηκε στον αγώνα Allen v Fan μετά από ένα διάλειμμα 40 λεπτών, το άλλο τραπέζι ήταν καλυμμένο και έπρεπε να ντυθεί ξανά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 25χρονο άνδρα και μια 52χρονη γυναίκα ως ύποπτοι για εγκληματική ζημία για το περιστατικό και παρέμειναν υπό κράτηση το πρωί της Τρίτης.

Ήταν εκνευριστικό – Πέρι

Ο αγώνας μεταξύ Milkins και Perry θα συνεχιστεί στις 19:00 BST της Τρίτης με τη δεύτερη συνεδρία από τις 09:30 της Πέμπτης.

Ο Πέρι είπε στο BBC Sport ότι ήταν σε «κατάσταση σοκ» καθώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

«Δεν περιμένεις να δεις κάτι τέτοιο να συμβαίνει πουθενά, ειδικά εδώ», είπε. «Δεν ήξερα τι να σκεφτώ στην αρχή. Μόλις τελείωσαν όλα και τελείωσαν, προσπάθησα να χαλαρώσω, αλλά ήταν λίγο ανησυχητικό εκείνη τη στιγμή.

“Θα πάμε ξανά απόψε και θα είναι εντάξει. Η καθυστέρηση είναι λίγο άβολη αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.”

Μιλώντας στο BBC Sport μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο επί του Ντέιβιντ Γκρέις, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Σκωτίας Τζον Χίγκινς, είπε: «Αν πάτε σε κάποια από τα άλλα αθλητικά γεγονότα, έχετε ενισχυμένη ασφάλεια και σούπερ σταρ». Παιχνίδι Δεν νομίζω ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας σούπερ σταρ και ίσως δεν βλέπουμε το σνούκερ ως ένα μεγάλο παγκόσμιο άθλημα».

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement