Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επικεφαλής διαιτητών Πρέμιερ Λιγκ: “Ο ρέφερι Χατζηδάκης τιμωρήθηκε αρκετά για την αγκωνιά στον Ρόμπερτσον” (video)

Ο ελληνικής καταγωγής βοηθός διαιτητή, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, που ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον Άντι Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ τιμωρήθηκε «αρκετά», σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του συνδέσμου διαιτητών της Αγγλίας.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης παραπέμφθηκε ενώ ολοκληρώθηκε η έρευνα για το περιστατικό της Κυριακής, στο οποίο φαινόταν να αγκωνιάζει τον Ρόμπερτσον.

Ο πρώην διαιτητής της Πρέμιερ Λιγκ, Κιθ Χάκετ, δήλωσε ότι η καριέρα του Χατζηδάκη «θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο» εάν κριθεί ένοχος.

«Έχει γίνει λίγο παράταιρος», είπε ο Μάρτιν Κάσιντι.

Ο Cassidy, ο διευθύνων σύμβουλος της Ref Support UK, είπε στο BBC Sport: «Δεν πρέπει ποτέ να υποστηρίζουμε τη βία ή τους διαιτητές που χτυπούν κάποιον, αλλά πραγματικά φαίνεται ότι ο Andy Robertson τον αρπάζει και ο Con τον σπρώχνει να κατέβει.

“Δεν έχουν αναστείλει τον Andy Robertson. Είναι λίγο υπερβολική αντίδραση.”

Ο Χατζηδάκης ήρθε σε επαφή με το πιγούνι του Ρόμπερτσον αφού ο Σκωτσέζος διεθνής τον πλησίασε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο ισόπαλο 2-2 της Κυριακής με την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο πρώην επιθετικός της Μπλάκμπερν Κρις Σάτον είπε ότι ο βοηθός διαιτητής «πρέπει να αποκλειστεί».

«Υπάρχει μια γραμμή», είπε στο πρόγραμμα του Monday Night Club του 5 Live. «Ο βοηθός το σταύρωσε εκείνη τη στιγμή και πιθανότατα θα εκτίσει αναστολή».

Το περιστατικό με τον Ρόμπερτσον έρχεται λίγο μετά τον αποκλεισμό οκτώ αγώνων στον επιθετικό της Φούλαμ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, ο οποίος έσπρωξε έναν διαιτητή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο αρθρογράφος των New York Times, Ρόρι Σμιθ, είπε ότι η πρόταση να χάσει τη δουλειά του ο Χατζηδάκης είναι “υπερβολική”.

«Αν η καριέρα του τελειώσει, αυτό έχει διαφορετικό νόημα για κάποιον που δεν κερδίζει όσα κερδίζει ο Μίτροβιτς», είπε ο Σμιθ.

Ο Κάσιντι πρόσθεσε: «Ο Έρικ Καντονά πήδηξε στο πλήθος και κλώτσησε κάποιον και πάλι επέστρεψε και σκόραρε σε έναν τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

“Γιατί να αντιμετωπίζουμε τους διαιτητές του αγώνα διαφορετικά; Ναι, είμαστε οι θεματοφύλακες των προτύπων και μας κοιτούν πιο αυστηρά, αλλά αυτό δεν είναι δωρεάν για όλους.

«Όχι, η καριέρα του δεν έχει τελειώσει, θα μάθει από αυτό.

«Αυτό που έχει ήδη συμβεί στον Κον, το γεγονός ότι φαίνεται ότι έχει αποδειχθεί ένοχος και έχει αποσυρθεί από τα παιχνίδια, νομίζω ότι είναι αρκετό».
«Εισαγωγή ζώνης αποκλεισμού»
Εκτός από την έκκληση για σκληρότερους κανόνες που επιτρέπουν μόνο στους αρχηγούς να μπορούν να μιλήσουν με αξιωματούχους, ο Κάσιντι είπε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να εισαγάγει μια «ζώνη αποκλεισμού» γύρω από τους διαιτητές που θα εμπόδιζε τους παίκτες να πλησιάζουν πολύ.

«Όλες αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν όταν ένας παίκτης έρχεται σε επαφή με έναν διαιτητή», είπε.

«Συνεχίζεται εδώ και χρόνια.

«Ας δημιουργήσουμε μια ασφαλή περιοχή όπου όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να φτάσετε σε απόσταση ενός ή δύο μέτρων.

“Ας δημιουργήσουμε μια ζώνη αποκλεισμού όπου αν πλησιάσεις τόσο κοντά σε έναν επίσημο αγώνα θα πάρεις κάρτα ό,τι κι αν γίνει. Αυτό μπορεί να κάνει το παιχνίδι λίγο λιγότερο επιθετικό και πιο παραγωγικό.”

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement