Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η UEFA δημιουργεί το πρώτο “Συμβούλιο Σοφών” με διάσημα ονόματα για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου

Η UEFA, όπως αναφέρει η ισπανική MARCA, προχωρά στην δημιουργία του πρώτου συμβουλίου ποδοσφαίρου, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί «Συμβούλιο των Σοφών» ή ακόμα και το Κοινοβούλιο του ποδοσφαίρου. Εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στη Λισαβόνα στις 4 Απριλίου και είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα τέτοιο συμβουλευτικό σώμα υψηλού επιπέδου ποδοσφαίρου.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ποδοσφαίρου της UEFA θα πραγματοποιηθεί στο “Σπίτι” του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, στη Νιόν στις 24 Απριλίου. Θα γίνει ετήσια εκδήλωση στο ημερολόγιο της UEFA, σχεδιασμένο να της δώσει μια θεσμική αλλά ανεξάρτητη φωνή σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει επίσης και θα προεδρεύεται από τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν (πρώην παίκτης της Μίλαν), με την υποστήριξη του Ρομπέρτο Ροσέτι (επικεφαλής των διαιτητών της UEFA).

Θα είναι μια πλατφόρμα με ισχυρή και προληπτική δέσμευση με πρώην κορυφαίους παίκτες και προπονητές, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον αγωνιστικό χώρο και στο ποδόσφαιρο. Θα γίνει ένα ανοιχτό φόρουμ που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία του ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών που σχετίζονται άμεσα με το παιχνίδι.

Το Συμβούλιο των Σοφών θα επικεντρωθεί σε μια σειρά από βασικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων του παιχνιδιού και της διαιτησίας, το ημερολόγιο, τους αγώνες της UEFA, την ανάπτυξη της ελίτ των νέων, τις τακτικές και την ευημερία των παικτών.

Περισσότερες από 30 νίκες Champions League το κάθε μέλος των “Σοφών”

Η επιλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα βασίζεται στην εξαιρετική αθλητική επιτυχία (όπως σημαντικά τρόπαια που κατακτήθηκαν, πάνω από 100 αγώνες με εθνική ομάδα…), αλλά και στο να έχουν άψογα ρεκόρ, φήμη και διεθνή σεβασμό. Αυτοί που επιλέχθηκαν ως αφετηρία, ανάμεσα σε αμέτρητους τίτλους, έχουν κερδίσει 30 τρόπαια UEFA Champions League.

Τα επιβεβαιωμένα μέλη του ΔΣ είναι οι Ζοσέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι, Ζινεντίν Ζιντάν, Πάολο Μαλντίνι, Φάμπιο Καπέλο, Χαβιέ Ζανέτι, Λουίς Φίγκο, Φίλιπ Λαμ, Ρόναλντ Κούμαν, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Ρίο Φέρντιναντ, Μίκαελ Λάουντρουπ, Ράφα Μπενίτεθ, Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ, Μιγιάτοβιτς, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Ρούντι Φέλερ, Πετρ Τσεχ, Χουάν Μάτα και Ρόμπι Κιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement