Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι τέσσερις σημαντικότεροι επιθετικοί στο αγγλικό πρωτάθλημα – Δεν είναι στην κορυφή ο Έρλινγκ Χάαλαντ

Το φετινό πρωτάθλημα στην Αγγλία είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, διότι έχει πολλές εκπλήξεις, όπως η «επτάρα» της μέτριας για τα δεδομένα της Λίβερπουλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκπλήξεις όπως η εξαιρετική πορεία της Νιουκάστλ, η οποία παλεύει για θέση που οδηγεί στο UEFA Champions League, της Μπράιτον, της Φούλαμ και της Μπρέντφορντ, οι οποίες «μάχονται» για μια θέση στο UEFA Europa League ή το UEFA Conference League. Υπάρχει και η Τσέλσι, η οποία είναι εκτός της δεκάδας, δηλαδή την δεδομένη στιγμή δεν διεκδικεί θέση σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Άρσεναλ είναι η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος, με διαφορά 8 πόντων από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει όμως μία λιγότερη αγωνιστική. Μάλιστα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον Νορβηγό κεντρικό επιθετικό των «Πολιτών», Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος μετράει 28 γκολ σε μόλις 26 αγώνες, δηλαδή σκοράρει τουλάχιστον μία φορά ανά αγώνα.

Όμως, σύμφωνα με στατιστικό που δείχνει το ποσοστό των τερμάτων που έχει πετύχει ένας παίκτης από το σύνολο των γκολ της ομάδας, ο Έρλινγκ Χαάλαντ είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός επιθετικός του αγγλικού πρωταθλήματος.

4) Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, είναι ο τέταρτος σημαντικότερος επιθετικός του αγγλικού πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 15 γκολ την φετινή χρονιά, μακράν την καλύτερη χρονιά στην νεαρή καριέρα του 25χρονου ποδοσφαιριστή. Η ομάδα του φέτος έχει σκοράρει 24 τέρματα, με τον Ράσφορντ να είναι υπεύθυνος για το 36% αυτών.

3) Ίβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ)

Ο επιθετικός της Μπρέντφορντ είναι ο τρίτος στην λίστα, καθώς φέτος έχει πετύχει 17 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, σε μια πορεία της ομάδας του που την «βλέπει» να «παλεύει» για μια θέση που θα «οδηγήσει« σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα βρίσκεται τώρα στην ένατη θέση, έχοντας πετύχει συνολικά 46 γκολ, με τον Ίβαν Τόνεϊ να έχει πετύχει το 37% αυτών.

2) Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Νορβηγός επιθετικός βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα. Είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής σε ολόκληρο το αγγλικό πρωτάθλημα που βάζει τουλάχιστον ένα γκολ ανά αγώνα, έχοντας 28 γκολ σε 26 αγώνες. Είναι δεύτερος στην λίστα, παρά το γεγονός πως είναι και ο πρώτος σκόρερ της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πετύχει συνολικά 71 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι υπεύθυνος για το 39% αυτών.

1) Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Ο Χάρι Κέιν είναι ο σημαντικότερος επιθετικός του αγγλικού πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 22 γκολ σε ακόμα μία «γεμάτη» όσον αφορά το σκοράρισμα από τον Άγγλο που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα με την εθνική Αγγλίας με 53. Η ομάδα του, Τότεναμ, έχει πετύχει συνολικά 53 γκολ, με τον Χάρι Κέιν να έχει πετύχει το 42% αυτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement