Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΔΟΕ αντιτίθεται στις κυρώσεις της Ουκρανίας

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα (5/4) ότι θα αντιταχθεί στην κίνηση της ουκρανικής κυβέρνησης να αφαιρέσει την αθλητική αναγνώριση από τις εθνικές ομοποσπονδίες της χώρας, εάν οι αθλητές τους αγωνιστούν εναντίον Ρώσων ή Λευκορώσων.

Η ΔΟΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε ότι συνέστησε να επιτρέπεται σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται ως ουδέτεροι σε διεθνείς αγώνες.

Την Τετάρτη (5/4), το Ολυμπιακό όργανο απάντησε σε κυβερνητικό διάταγμα της Ουκρανίας που θα στερούσε από τις εθνικές ομοσπονδίες το καθεστώς τους εάν οι αθλητές τους αγωνιστούν στη διεθνή σκηνή εναντίον Ρώσων και Λευκορώσων, λέγοντας ότι εγείρει «σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αυτονομία του ουκρανικού αθλητισμού».

«Μια τέτοια απόφαση α) θα έβλαπτε μόνο την ουκρανική κοινότητα αθλητών και τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει τον πόλεμο που ο κόσμος θέλει να σταματήσει και που η ΔΟΕ έχει καταδικάσει τόσο έντονα», ανέφερε η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ΔΟΕ συμπεριέλαβε μια ανακοίνωση που αποδίδεται στην Ουκρανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και ανέφερε ότι η κίνηση θα «οδηγήσει στην καταστροφή του ουκρανικού τένις».

«Παίκτες από αυτές τις χώρες συμμετέχουν σχεδόν σε κάθε διοργάνωση και οι κυρώσεις δεν θα είναι κατά των Ρώσων, αλλά κατά των Ουκρανών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουκρανία είχε αποφασίσει προηγουμένως να μην επιτρέψει στους αθλητές της να αγωνιστούν σε αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, εάν αυτοί οι αγώνες περιλάμβαναν Ρώσους αθλητές.

Η ΔΟΕ πρόκειται να λάβει ξεχωριστή απόφαση για τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Αγώνες του 2024 αργότερα, ενώ η Ουκρανία έχει απειλήσει να μποϊκοτάρει τους Αγώνες εάν επιτραπεί στους Ρώσους να αγωνιστούν εκεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

Advertisement