Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Πάτρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  ιστιοπλοΐας IQFOIL από 6-14 Μαΐου

Η Πάτρα επιλέχθηκε ανάμεσα σε 28 πόλεις για να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην κατηγορία  IQFOIL, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι Open, αφού πολλές χώρες θα χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση για να πάνε στο Παγκόσμιο που θα γίνει στη Χάγη το καλοκαίρι, καθώς εκεί θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 14 Μαΐου στην Πάτρα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

«Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα δώσει την εικόνα της Πάτρας και της Ελλάδας σε Παγκόσμιο επίπεδο. Μιας Πάτρας που ονειρεύεται και ελπίζει, που έχει τις δυνατότητες. Που οργάνωσε τους Παράκτιους Αγώνες, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kite και η ιστορία συνεχίζεται. Αναφερόμαστε σε αθλήματα παράκτια, που εκτός από την αισθητική τους και την υπέροχη εικόνα, δίνουν μία εικόνα που χρειάζεται η Ελλάδα και η περιοχή μας. Μία εικόνα ανταγωνιστική σε όλους όσοι είναι αντίπαλοι μας, σαν τουριστικός προορισμός» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Κώστας Καλογερόπουλος και κάλεσε τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να βοηθήσουν για να πετύχει η προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γεωργόπουλος, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τόνισε: «Το όραμα του ΙΟΠ είναι να φέρνει στην Πάτρα ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό γεγονός κάθε χρόνο. Έτσι πέρυσι έγινε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kite στο Δρέπανο με την τεράστια επιτυχία, που είχε. Για το 2023 προσπαθήσαμε να φέρουμε στην πόλη μία πολύ μεγαλύτερη διοργάνωση. Πετύχαμε λοιπόν και καταφέραμε να έρθει εδώ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία  IQFOIL. Οι πόλεις που το διεκδικούσαν ήταν 28, οπότε καταλαβαίνετε ποιος ήταν ο ανταγωνισμός και το μέγεθος της επιτυχίας της ανάθεσης της διοργάνωσης στην Πάτρα. Παράλληλα είναι τεράστια η επιτυχία γιατί από τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν στην Πάτρα θα αναδειχτούν στο Παρίσι οι Ολυμπιονίκες, αφού το IQFOIL είναι Ολυμπιακό Άθλημα και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Το επόμενο καλοκαίρι λοιπόν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν στην Πάτρα θα ανέβουν στο Ολυμπιακό βάθρο. Κάποιες μάλιστα Ομοσπονδίες στέλνουν τις Εθνικές τους ομάδες στην πόλη μας για να διεκδικήσουν ακολούθως την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 130 αθλητές και αθλήτριες και υπολογίζουμε ότι τελικά οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 250».

Στη φωτογραφία από αριστερά διακρίνονται οι: Κώστας Γεωργόπουλος, Κώστας Καλογερόπουλος, Κώστας Σταμάτης 

Ο αντιπρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Σταμάτης, δήλωσε ότι οι συμμετοχές μέχρι τώρα είναι από 36 χώρες (μεταξύ άλλων από τη Ν. Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Αργεντινή, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη, την Σιγκαπούρη και φυσικά πάρα πολλές χώρες από την Ευρώπη). Η αποστολή της Κίνας θα είναι η πρώτη που θα φτάσει στην Πάτρα (9-10 Απριλίου) και περίπου για 20 ημέρες τα μέλη της θα κάνουν προπονήσεις στον υγρό στίβο, που θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση.

Όπως εξήγησε, το IQFOIL είναι το γουιντσέρφινγκ που ξέρουμε, αλλά στην καλύτερη του έκδοση. Είναι ένα είδος γουιντσέρφινγκ, που μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να φτάσουν τα 50 ή και τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα συμμετάσχει η Εθνική Ελλάδας, την οποία αποτελούν ο Ολυμπιονίκης μας Βύρωνας Κοκαλάνης, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής μας Λεωνίδας Τσορτανίδης, η Κατερίνα Δίβαρη και η Δανάη Ποντίφηξ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

Advertisement