Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσέφεριν: “Το σκάνδαλο με την Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα πιο σοβαρά στο ποδόσφαιρο”

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε ότι το σκάνδαλο της διαιτησίας της Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά που έχει δει στο ποδόσφαιρο από τότε που ασχολήθηκε με αυτό.

Η UEFA άνοιξε επίσημη έρευνα για την Μπαρτσελόνα τον περασμένο μήνα για πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου του ευρωπαϊκού διοικητικού οργάνου ποδοσφαίρου σχετικά με τις πληρωμές που έκανε ο σύλλογος σε εταιρεία που ανήκει σε ανώτερο στέλεχος της διαιτησίας.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω άμεσα αυτό για δύο λόγους», είπε ο Τσέφεριν στη σλοβενική εφημερίδα Ekipe SN σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
«Πρώτον, γιατί έχουμε μια ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή. Και δεύτερον, γιατί δεν έχω ασχοληθεί λεπτομερώς με αυτό το θέμα.

«Ωστόσο, μπορώ να πω κάτι. Από όσο πληροφορούμαι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Τόσο σοβαρό που είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα από τα πιο σοβαρά [αυτά] στο ποδόσφαιρο από τότε που ασχολούμαι με αυτό».
Οι υποτιθέμενες πληρωμές ύψους 7,3 εκατομμυρίων ευρώ (7,96 εκατομμύρια δολάρια) έγιναν από την Μπαρτσελόνα από το 2001 έως το 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, τότε αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
«Σε επίπεδο ισπανικού πρωταθλήματος, φυσικά, το θέμα είναι ξεπερασμένο και δεν μπορεί να έχει ανταγωνιστικές συνέπειες, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη στο επίπεδο της ισπανικής εισαγγελίας», πρόσθεσε ο Τσέφεριν.

«Το ίδιο ισχύει και για την UEFA, τίποτα δεν έχει παραγραφεί και εδώ».
Σε μια δήλωση τον Φεβρουάριο, ο σύλλογος αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, λέγοντας ότι πλήρωσε έναν εξωτερικό σύμβουλο που του παρείχε τεχνικές εκθέσεις σχετικά με την επαγγελματική διαιτησία, κάτι που ισχυρίστηκε ότι ήταν μια κοινή πρακτική μεταξύ των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement