Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολλανδική ομάδα θα αρνηθεί να παίξει στον τελικό Κυπέλλου λόγω… θρησκείας

Η Σπάκενμπουργκ έχει φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας σε μία από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς, καθώς η ομάδα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του Ολλανδικού πρωταθλήματος και πρόκειται για έναν ημι-επαγγελματικό σύλλογο.

Στα ημιτελικά έχουν να αντιμετωπίσουν την Αϊτχόβεν σε έναν αγώνα που θα κρίνει το έναν από τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου, ενώ το άλλο «ζευγάρι» είναι η Φέγενορντ και ο Άγιαξ.

Σε περίπτωση μίας ακόμη έκπληξης από την πλευρά της Σκάκενμπουργκ και πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, η Ομοσπονδία της Ολλανδίας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα με την διεξαγωγή του τελικού. Ο μεγάλος αγώνας διεξάγεται πάντα την Κυριακή, ωστόσο η ομάδα αρνείται να αγωνιστεί την συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.

Ο λόγος; Στη πόλη η οποία φέρει το ίδιο όνομα με την ομάδα, η θρησκεία είναι το σημαντικότερο κομμάτι της καθημερινότητας των 22.000 κατοίκων, οι οποίοι θεωρούν την Κυριακή ως μια μέρα ξεκούρασης, η οποία θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στην οικογένειά τους και στον Θεό.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου δεν απέκλεισε το γεγονός να αγωνιστεί η ομάδα του την Κυριακή 30 Απριλίου στο ενδεχόμενο της πρόκρισής της, ωστόσο είπε πως μια τέτοια απόφαση θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρθεί:

«Όχι, δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Αυτό που έχουμε στο νου μας, αν τυχόν προκριθούμε, είναι να ζητήσουμε να γίνει ο τελικός Σάββατο βράδυ. Αν γίνει όμως Κυριακή, θα πούμε όχι, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement