Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μπάγερν Μονάχου απέλυσε τον προπονητή Τζούλιαν Νάγκελσμαν

Η Mπάγερν Μονάχου απέλυσε τον προπονητή της Τζούλιαν Νάγκελσμαν απόφαση με άμεση ισχύ, όπως επιβεβαίωσε ο σύλλογος. Ο Τόμας Τούχελ ορίστηκε διάδοχός του.

Η απόλυση έρχεται καθώς οι “ισόβιοι” πρωταθλητές αγωνίζονται να παραμείνουν ζωντανοί στην κούρσα του τίτλου της Μπουντεσλίγκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Όλιβερ Καν, επεσήμανε τις «μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση» και είπε ότι η ομάδα δεν δείχνει τις πραγματικές της δυνατότητες υπό τον Νάγκελσμαν.

Ο Τούχελ θα αναλάβει τις προπονήσεις από τη Δευτέρα με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-25.

Γιατί ο Nagelsman βρίσκεται υπό πίεση;

Ο 35χρονος Nagelsmann, για χρόνια το πιο λαμπρό ανερχόμενο αστέρι στη γερμανική προπονητική σκηνή, ήταν επικεφαλής της λιγότερο επιτυχημένης σεζόν της Μπάγερν στο εσωτερικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια.

Η ήττα 2-1 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν το περασμένο Σαββατοκύριακο βοήθησε τη Ντόρτμουντ να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με έναν βαθμό διαφορά από την Μπάγερν, πρωταθλήτρια κάθε χρόνο από τη σεζόν 2011/12. Πριν από την ανάπαυλα για το μεσοχειμερινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η Μπάγερν είχε προβάδισμα 9 πόντων.

Αν και εξακολουθεί να βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι, με επικεφαλής τον πρώην προπονητή της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρδιόλα, θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα δυνατό τεστ για τους Βαυαρούς στα προημιτελικά.

Οι αναφορές για τον Nagelsmann που αγωνίζεται να διατηρήσει καλές σχέσεις με την ομάδα του με τα αστέρια είναι επίσης ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό εδώ και μήνες. Αναμφισβήτητα η πιο δημόσια σύγκρουσή του ήταν με τον παίκτη της χρονιάς στον κόσμο για το 2021, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος τελικά έφυγε για τη Μπαρτσελόνα εκτός σεζόν με πιθανώς μειωμένο κόστος μεταγραφής.

Η απόλυση του προπονητή τερματοφυλάκων Τόνι Ταπάλοβιτς, σύμμαχος του παλαίμαχου τερματοφύλακα Μάνουελ Νόιερ, ήταν άλλο ένα σημείο ανάφλεξης. Η έντονη κριτική του στους διαιτητές σε μια συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης μετά την ήττα από την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ προκάλεσε επίσης συζήτηση.

«Ο Nagelsmann έχασε σταδιακά τους παίκτες και μαζί τα αποδυτήρια», έγραψε σε ένα σχόλιο ο ρεπόρτερ του Kicker, Georg Holzner.
Ο εξαιρετικά νεαρός προπονητής – ο τραυματισμός του περιόρισε την καριέρα του, δίνοντάς του ένα ξεκίνημα με το κεφάλι στο σκάφος – προσλήφθηκε με πολλή φανφάρα τον Ιούλιο του 2021 αφού πέτυχε υπέρβαση στη Χόφενχαϊμ και στη συνέχεια στη ΡΒ Λειψία. Υποτίθεται ότι θα εισαγάγει μια νέα εποχή και προσέγγιση στη Μπάγερν. Αλλά οι προσπάθειές του να το κάνει αυτό, συχνά εις βάρος του εγωισμού των βετεράνων σταρ παικτών του ή του χρόνου παιχνιδιού τους, έχουν επίσης προκαλέσει τριβές.

Ο αντικαταστάτης της Μπάγερν, Τόμας Τούχελ, είναι άλλος ένας κορυφαίος Γερμανός προπονητής που έμεινε εκτός δράσης από τις αρχές της σεζόν, όταν η λονδρέζικη Τσέλσι τον απέλυσε.

Ο Τούχελ, 49, είναι πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ και είχε συνδεθεί με τη Μπάγερν στο παρελθόν.

Κέρδισε δύο εγχώριους τίτλους με την Παρί Σεν Ζερμέν και το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι από τότε που άφησε τη Γερμανία για να προπονήσει στο εξωτερικό, αλλά τελικά επέζησε μόλις δύο χρόνια στο Παρίσι και 18 μήνες στο Λονδίνο πριν η φόρμα των ομάδων υποχωρήσει.

Ο Τούχελ ζει στο Μόναχο από τότε που έφυγε από την Τσέλσι.

Παρά τις συζητήσεις για μια απογοητευτική σεζόν, ιδιαίτερα με επτά ισοπαλίες και τρεις ήττες μέχρι στιγμής σε ένα εγχώριο πρωτάθλημα που η Μπάγερν έχει συνηθίσει να κυριαρχεί, ο πιο επιτυχημένος σύλλογος της Γερμανίας εξακολουθεί να κυνηγάει την κατάκτηση της Bundesliga, το Κύπελλο Γερμανίας και το Champions League τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν, τώρα με νέα ηγεσία στο τιμόνι.

Πηγή: Deutsche Welle
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement