Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδαρικό με το δεξί η εθνική, 3-0 το Γιβραλτάρ στην Πορτογαλία (δείτε τα γκολ)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3:0 του Γιβραλτάρ στο  “Estádio Algarve“ και εκκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία του στην προκριματική φάση του Euro 2024.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα, η οποία απείλησε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Στο 11′, ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ, μετά από ασίστ του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι διεθνείς μας συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς και δημιούργησαν ευκαιρίες, ενώ στο 36′ “άγγιξαν” το δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Δημήτρη Πέλκα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Μανώλης Σιώπης έκανε το 2:0, χάρη σε ένα δυνατό σουτ από τα 20 περίπου μέτρα. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε με το εθνόσημο.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ακριβώς όπως και στο πρώτο. Στο 58′ ο Πέτρος Μάνταλος συνεργάστηκε ιδανικά με τον Τάσο Μπακασέτα, με τον μεσοεπιθετικό της Τράμπζονσπορ να κάνει το 3:0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπήκε στη θέση του Πέλκα, πραγματοποιώντας την πρώτη του διεθνή συμμετοχή σε επίπεδο ανδρών. Στη συνέχεια η Ελλάδα είχε δύο δοκάρι, με τους Βαγγέλη Παυλίδη (70′) και Μάνταλο (73′) να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Ντέιλ Κόλινγκ. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Έλληνες παίκτες να έχουν μερικές καλές ευκαιρίες, αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν και το 3:0 να παραμένει.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει πλέον τρεις βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση του β’ ομίλου μαζί με τη Γαλλία, η οποία επικράτησε επίσης με 4:0 της Ολλανδίας. Η “γαλανόλευκη” έχει ρεπό στη δεύτερη αγωνιστική και το επόμενο παιχνίδι της θα είναι φιλικό. Πρόκειται για την αναμέτρηση απέναντι στη Λιθουανία τη Δευτέρα (27/3, 19:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) στην “OPAP Arena“.

ΓΚΟΛ: 11′ Μασούρας, 45′ Σιώπης, 58′ Μπακασέτας

Κίτρινες: – 71′ Τσιμίκας
Κόκκινη: –
Δοκάρια: 36′ Πέλκας, 70′ Παυλίδης, 73′ Μάνταλος

Γιβραλτάρ (Χούλιο Ρίμπας): Κόλινγκ, Ολιβέρο, Ρ. Τσιπολίνα, Σάρτζεντ, Βαλαρίνο (62′ Κούμπες), Τορίγια (62′ Μουέλχι), Μπρίτο (85′ Τζόλεϊ), Λόπες, Ρόναν (85′ Χ. Τσιπολίνα), Γουόκερ, Κασιάρο (85′ Στάις)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (85′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπακασέτας (70′ Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (85′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (62′ Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης)

Ακολουθούν…
Ελλάδα: Εντός με Ιρλανδία (16/6).
Γιβραλτάρ: Εκτός με Ολλανδία (27/03).

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement