Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας η Τριφύλλη!

Πέντε μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο πυγμαχίας εφήβων – νεανίδων, στην Μπούντβα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Μαρία Τριφύλλη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 48 κιλά, αφού προκρίθηκε αήττητη στον τελικό, νικώντας στην καταληκτική μάχη, την Ισίκ Φιλίζ από την Τουρκία.

Παράλληλα, η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναδείχτηκε και καλύτερη γυναίκα πυγμάχος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαυροβουνίου. Το ασημένιο Μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Ιωάννα Κάντζαρη, ενώ τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Δανάη Ζενουνλλάρι, Θωμάς Μποδιτσόπουλος και Νίκος Καλυβάκης. Η εθνική εφήβων/νεανίδων θριάμβευσε στην Μπούντβα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, γιατί η ελληνική πυγμαχία είναι η ανερχόμενη δύναμη του αθλήματος.

Αναλυτικά, η Άννα Μαρία Τριφύλλη στον τελικό της κατηγορίας της (48 κιλά) κατατρόπωσε την Τουρκάλα αντίπαλο της Ισίκ Φιλίζ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, για ν’αναδειχτεί η Best Fighter του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η Ιωάννα Κάντζαρη (54 κιλά) στην τελική αναμέτρηση της κόντρα στην Μπιμπιάννα Λοβάσοβα έδωσε έναν συγκλονιστικό αγώνα μέσα στο ρινγκ, αλλά έχασε τελικά κατακτώντας ωστόσο το ασημένιο μετάλλιο.

Τρία Χάλκινα Μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα η Δανάη Ζενουνλλάρι, ο Θωμάς Μποδιτσόπουλος και ο Νίκος Καλυβάκης.

Η Δανάη Ζενουνλλάρι, (60 κιλά) πάλεψε σκληρά μέσα στο ρινγκ και παρά την πολύ καλή εμφάνισή της δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τοκαρέβα από τη Ρωσία, αφήνοντας όμως εξαιρετικές εντυπώσεις με την δυναμική της παρουσία.

Για την κατηγορία των 54 κιλών στον ημιτελικό, ο Θωμάς Μποδιτσόπουλος αντιμετώπισε τον Αζέρο Ομάρ Ασανλί όμως ένας τραυματισμός χαμηλά στο πόδι του Έλληνα Αθλητή, τον ανάγκασε να αποχωρήσει χάνοντας έτσι το δικαίωμα της διεκδίκησης της νίκης και την είσοδο του στον τελικό της κατηγορίας του.

Ο Νίκος Καλυβάκης στον ημιτελικό της κατηγορίας του (60 κιλά) αντιμετώπισε τον Ρώσο Μπιλάλ Ντακάεφ, αγωνίστηκε δυναμικά μέσα στο ρινγκ όμως έχασε με ομόφωνη απόφαση.

Αναλυτικά οι Αθλητές/τριες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαυροβούνιο είναι οι εξής:

54 κιλά Μποδιτσόπουλος Θωμάς
57 κιλά Πλέας Γεώργιος
60 κιλά Καλυβάκης Νικόλαος
48 κιλά Τριφύλλη Άννα Μαρία
50 κιλά Γκόκα Βασιλική
52 κιλά Δεσπούδη Ελπίδα
54 κιλά Κάντζαρη Ιωάννα
57 κιλά Κούζιλου Παναγιώτα
60 κιλά Ζενουνλλάρι Δανάη

Οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές που συνόδευσαν την Ελληνική Αποστολή είναι οι:

Πλέας Νικόλαος
Παπουτσάκης Ευάγγελος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

Advertisement