Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκουαρδιόλα: “Ο χρόνος μου στη Σίτι εξαρτάται από την πορεία στο Champions League”

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν τον αγώνα με την Λειψία για το Τσάμπιονς Λιγκ, είπε ότι η παραμονή του θα κριθεί “απολύτως” από το αν θα οδηγήσει τον σύλλογο στον πρώτο τίτλο του Champions League, αν και “δεν συμφωνεί” με αυτό.

Η Σίτι έχει κερδίσει εννέα τίτλους από τότε που ανέλαβε ο Γκουαρδιόλα το 2016.

Ωστόσο, ρωτήθηκε εάν η παραμονή του θα καθοριστεί από την επιτυχία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
«Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτό, αλλά, οπωσδήποτε, θα κριθώ για αυτό», είπε ο 52χρονος Ισπανός.

«Πριν από το πρώτο μου παιχνίδι στο Champions League [με τη Σίτι], ο κόσμος έλεγε ότι ήμουν εδώ για να το κερδίσω.
“Είπα “τι;” Δεν ξέρω, αλλά το αποδέχομαι, όσο και να συνηθίσω εδώ, δεν πρόκειται να αλλάξει».

Η Σίτι θα εξασφαλίσει μια θέση στους προημιτελικούς της φετινής σεζόν εάν κερδίσει τον δεύτερο αγώνα των 16 στην έδρα της με τη Λειψία την Τρίτη.

Η καλύτερη στιγμή για την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League ήταν όταν έφτασε στον τελικό του 2021, όπου έχασε με 1-0 από την Τσέλσι.
Η Ρεάλ πέρσι “φρέναρε” τη Σίτι να επιστρέψει στον τελικό την περασμένη σεζόν, αλλά στις τέσσερις πρώτες σεζόν του Γκουαρδιόλα στο Etihad Stadium δεν κατάφερε να περάσει από τα προημιτελικά.

Τον Νοέμβριο, ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος κέρδισε δύο φορές το Champions League ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, υπέγραψε διετή επέκταση συμβολαίου έως το 2025 και είπε ότι ήθελε «να μείνει και να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα τρόπαια».

«Δεν το κερδίσαμε, αλλά τα πήγαμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε ο μέσος της Σίτι, Κέβιν ντε Μπρόινε.
“Ξέρω ότι οι άνθρωποι βασίζουν τα πάντα μόνο στη νίκη, αλλά αισθάνομαι ότι υπήρξαν πολλές συνθήκες σε τέτοιου είδους παιχνίδια – το παιχνίδι της Μαδρίτης, το παιχνίδι με την Τότεναμ όπου αξίζαμε να περάσουμε αλλά δεν το κάναμε. Αυτές είναι στιγμές σε παιχνίδια όπου αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν.
«Προφανώς θέλω να το κερδίσω, αλλά ξέρω ότι, εφόσον δεν το κάνουμε, θα έρχομαι εδώ και θα έχω τις ίδιες ερωτήσεις και είμαι καλά γιατί ο κόσμος σε κρίνει γι’ αυτό.
«Απλώς προσπαθούμε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια και να είμαστε οι καλύτεροι και η καλύτερη ομάδα που μπορούμε».

Ο Γκουαρδιόλα λέει στον Ντε Μπρόινε να επικεντρωθεί στα «απλά πράγματα»

Ο Ντε Μπρόινε έχει καταγράψει 17 ασίστ σε 34 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, τρεις περισσότερες από ό,τι ο δύο φορές παίκτης της Premier League της σεζόν σε 45 αγώνες την περασμένη σεζόν.
Όμως ο Γκουαρδιόλα άφησε τον Βέλγο μέσο στον πάγκο στα τέσσερα από τα εννέα τελευταία παιχνίδια της Σίτι στην κορυφή της κατηγορίας και είπε στον 31χρονο να επικεντρωθεί στα “απλά πράγματα” για να επιστρέψει στα καλύτερά του.
«Ήταν μια δύσκολη σεζόν για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου εμένα, [λόγω] του Μουντιάλ και πολλών πραγμάτων», είπε ο Γκουαρδιόλα.
“Δεν πρόκειται να ανακαλύψω τον Κέβιν. Ο Κέβιν έχει την ικανότητα να το κάνει. Αυτό που θα ήθελα -του μίλησα πολλές φορές- είναι [για αυτόν] να βρει τον εαυτό του και να το κάνει καλά.
Έχει απίστευτη ικανότητα να κάνει ασίστ, να σκοράρει γκολ και να βγάζει πάσες όπως κανείς άλλος, αλλά πάντα πιστεύω ότι θα βελτιωθούν και θα γίνουν καλύτεροι όταν [οι παίκτες κάνουν] τα απλά πράγματα…
«Όταν τα απλά πράγματα γίνονται τέλεια και είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, οι ενέργειες για να δημιουργήσουμε απίστευτες πάσες που μπορεί να βρει – μόνο αυτός – θα είναι πιο εύκολο, θα είναι καλύτερο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement