Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Λίλαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πέρασε τους 70 πόντους σε λιγότερο από 40 λεπτά

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ σημείωσε ρεκόρ στο ΝΒΑ την Κυριακή, πετυχαίνοντας 71 πόντους σε 39 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων 13 τρίποντων, καθώς οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς κέρδισαν τους Χιούστον Ρόκετς με 121-114.

Με την προσπάθειά του, ο Λίλαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σκόραρε περισσότερους από 70 πόντους σε λιγότερο από 40 λεπτά και μόλις ο όγδοος παίκτης που έφτασε τους 70 πόντους.

Είναι επίσης ο μόνος παίκτης σε αυτήν την ελίτ λίστα που σκοράρει 70 σε ηλικία άνω των 30 ετών και ο πρώτος που το έκανε με 10 ή περισσότερα τρίποντα.

«Απολαμβάνω εκείνες τις στιγμές στο παιχνίδι όταν απλώς κυνηγάω τα ρεκόρ», δήλωσε ο All-Star του NBA μετά τον αγώνα. «Αυτό ήταν το μόνο απόψε. Ήθελα να είμαι σε λειτουργία επίθεσης. Τα κατάφερα και παρέμεινα επιθετικός».

Ο Λίλαρντ μπήκε στο παιχνίδι με μέσο όρο 37,6 πόντους στα προηγούμενα 18 παιχνίδια του και συνέχισε αυτή την εκπληκτική πορεία σε ένα υψηλό επίπεδο σε όλο το πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας τους 71 πόντους του Ντόνοβαν Μίτσελ εναντίον των Σικάγο Μπουλς τον Ιανουάριο.

Ο Λίλαρντ ξεκίνησε νωρίς το σκορ, έχοντας 41 πόντους, συμπεριλαμβανομένων οκτώ τρίποντων στο ημίχρονο. Είτε έμπαινε στη ρακέτα είτε σουτάροντας από απόσταση, ο γκαρντ των Μπλέιζερς τα έκανε όλα τέλεια.

Έκανε και τις 14 προσπάθειές του για ελεύθερες βολές και είχε “μαγνητική” σχέση με το καλάθι όταν σούταρε.

Ολοκλήρωσε τον αγώνα σουτάροντας 22 στα 38, κάνοντας 13 τρίποντα από 22 προσπάθειες – μόλις ένα από το ρεκόρ του Klay Thompson με 14 τρίποντα που είχε σημειωθεί το 2018.

Οι συμπαίκτες του Lillard συνέχισαν να τον αναζητούν στα τελευταία λεπτά για να προσπαθήσουν να προλάβουν στο σκορ το σύνολο του Mitchell, αλλά αφού έχασε μερικά σουτ, βγήκε από το γήπεδο εξαντλημένος με 44 δευτερόλεπτα να απομένουν από τη λήξη του αγώνα.

«Ήταν πραγματικά μια αριστοτεχνική εμφάνιση», είπε ο προπονητής του Πόρτλαντ, Τσόνσι Μπίλαπς, για το παιχνίδι του αστεριού του. «Ήταν ένα έργο τέχνης. Αυτό ήταν απίστευτο.”

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement