Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Mε σημαία με τον Πούτιν πόζαρε ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς στις κερκίδες του Australian Open (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο όπου ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς πόζαρε με έναν Ρώσο εθνικιστή κρατώντας μια σημαία με το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια μέρα ντροπής στο Australian Open.
Λίγες στιγμές αφότου παρακολούθησε τον γιο του να προκρίνεται στους ημιτελικούς τοθ Australian Open με τη νίκη επί του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Srdjan Djokovic, πατέρας του Νόβακ, χαιρετίστηκε από τους φιλάθλους καθώς έβγαινε από το Rod Laver Arena.


Οι παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία επιτρέπεται να αγωνίζονται σε τουρνουά τένις υπό ουδέτερη σημαία, αλλά τα εθνικά σύμβολα απαγορεύονται λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Ένα βίντεο τριών λεπτών 44 δευτερολέπτων στο YouTube δείχνει τον Srdjan, πατέρας του εννιά φορές πρωταθλητή του Australian Open, να κάνει μια «τολμηρή πολιτική δήλωση».
Στο κλιπ, που δημοσιεύτηκε από έναν χρήστη που αποκαλεί τον εαυτό του Αυστραλό Κοζάκο, ένας γενειοφόρος άνδρας κρατά περήφανα τη ρωσική σημαία με μια εικόνα του περιφρονημένου δεσπότη πριν φωνάξει: «Στα αδέρφια μας στη Μόσχα».
Καθώς φεύγει, φαίνεται ο Srdjan είπε: “Ζήτω οι Ρώσοι!”
Ο ίδιος φίλαθλος –ο οποίος φοράει ένα μπλουζάκι με το αμφιλεγόμενο σύμβολο υπέρ του Πούτιν Ζ– εμφανίζεται αργότερα στα σκαλιά προς το μεγαλύτερο γήπεδο στο Melbourne Park.
Το βίντεο δείχνει τον ίδιο και μια ομάδα φιλάθλων να φωνάζουν «Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία», «Δόξα στη Ρωσία» και «Για τη Ρωσική Αυτοκρατορία αδελφέ».
Τραγούδησαν επίσης το «Putin, we love you» προτού επέμβει το προσωπικό ασφαλείας.
Ο “Aussie Cossack” Simeon Boikov είναι ένας Αυστραλός YouTuber υπέρ του Πούτιν, ο οποίος έχει αναζητήσει καταφύγιο στο ρωσικό προξενείο στο Σίδνεϊ από τον περασμένο μήνα.

Πηγές: Dailymail, The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement