Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρος: «Νιώθω πως γύρισα σπίτι μου, μπορούμε να πάρουμε το νταμπλ»

Η έμπειρη Καναδή κεντρική μίλησε αποκλειστικά στο ertsports.gr για την επιστροφή της στον Παναθηναϊκό, τη νίκη στο ντέρμπι “αιωνίων”, αλλά και το τι… μέλλει γενέσθαι για το “τριφύλλι” στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Λίγοι μήνες μακριά από την Αθήνα ήταν αρκετοί για την Τζένιφερ Κρος. Η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος (2021/2022) “έκλεισε” με την 31χρονη Καναδή κεντρική να πανηγυρίζει την κατάκτηση του νταμπλ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όμως η φετινή σεζόν ξεκίνησε με την παρουσία της στη Ρουμανία για λογαριασμό της Ραπίντ Βουκουρεστίου. Μια απόφαση που όπως όλα δείχνουν… δεν βγήκε για την πολύπειρη αθλήτρια, όμως η επιστροφή της στο “τριφύλλι” αλλάζει πολλά τόσο για την ίδια, όσο και για τις “πράσινες” στο υπόλοιπο της φετινής χρονιάς.

Η Τζένιφερ Κρος πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2021/2022 μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Α.Ο. Θήρας με 3-1 σετ. (EUROKINISSI)

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Τζένιφερ Κρος μετά τη θητεία της στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, “περιπλανήθηκε” σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Σουηδία (Engelholm Volleyboll Sallskap), η Γερμανία (Dresden Sports Club), η Ουγγαρία (UTE-Budapest), η Βουλγαρία (Maritza Plovdiv), αλλά και η Τουρκία (Sistem9 Yesilyurt). Η περσινή σεζόν… κύλησε ιδανικά για την αρχηγό της Εθνικής Καναδά, καθώς “κόλλησε” άψογα με το υπόλοιπο σύνολο των “πρασίνων” και πανηγύρισε την κατάκτηση τόσο της Volley League Γυναικών, όσο και αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Κρος με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας του Καναδά, στην οποία είναι και αρχηγός! (www.instagram.com/jencross2/)

Η μεταγραφή της στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, είναι κάτι που σίγουρα δεν μετανιώνει όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ertsports.gr, όμως δεν κατάφερε να βρει τη σωστή χημεία με τη ρουμανική ομάδα, κάτι όπως της “άνοιξε” μια νέα και παράλληλα γνώριμη “πόρτα” για την καριέρα της. Αυτή του Παναθηναϊκού. Στην επιστροφή της στα “πράσινα”, η Κρος δεν θυμίζει αθλήτρια που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της, αλλά μια αθλήτρια που… το συνεχίζει από εκεί που το άφησε. Στο ντέρμπι “αιωνίων” κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός με επιβλητική εμφάνιση, επικράτησε με 3-0 σετ στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”. Η ίδια δήλωσε πως η νίκη αυτή προήλθε από τη συγκέντρωση και τη σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα της, ενώ παράλληλα δεν… κρύφτηκε και αναφέρθηκε στον ξεκάθαρο στόχο του “τριφυλλιού”, που είναι άλλωστε η υπεράσπιση του νταμπλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ertsports.gr η Τζένιφερ Κρος:

Για τη νίκη με 3-0 σετ απέναντι στον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Δείξαμε στο ντέρμπι πόσο σταθερή ομάδα έχουμε, γιατί μπορέσαμε να τους “σπάσουμε” τα σερβίς, κάτι που θεωρώ πως έπαιξε μεγάλο ρόλο στον αγώνα και στη συνέχεια είχαμε καλή αμυντική προσέγγιση στα μπλοκ, βγάζοντάς τους εκτός ρυθμού. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη».

Για την επιστροφή της στον Παναθηναϊκό, είπε: «Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μιας και κατακτήσαμε πέρσι το νταμπλ. Αγαπάω αυτό το σωματείο. Αποφάσισα πριν το τέλος της περσινής χρονιάς πως ήθελα μια αλλαγή και να πάω κάπου διαφορετικά, όμως πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την επιστροφή στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στη Ρουμανία δεν προχώρησε καλά, οπότε αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία η επιστροφή μου εδώ. Νιώθω πως γύρισα σπίτι μου και είναι πολύ ξεχωριστό για εμένα».

Η Κρος με τη φανέλα της Ραπίντ Βουκουρεστίου, με την οποία αγωνίστηκε μόλις για μερικούς μήνες πριν την επιστροφή της στα “πράσινα”. (www.instagram.com/jencross2)

Για τη μεταγραφή της στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, τόνισε: «Δεν μετάνιωσα για τη μεταγραφή μου στη Ραπίντ και σίγουρα δεν μετανιώνω για την επιστροφή μου στον Παναθηναϊκό. Είναι αποφάσεις μου. Αν και είμαι μερικές ημέρες στην Αθήνα, νιώθω ήδη την αγάπη της ομάδας και του κόσμου, οπότε είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι άνετα εδώ που βρίσκομαι».

Για την τωρινή ομάδα του “τριφυλλιού” και το στόχο της για το υπόλοιπο της σεζόν, ανέφερε: «Ο κόουτς μας είναι εξαιρετικός. Είναι πολύ ήρεμος, αναλύει πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι μας και νομίζω πως αυτό χρειάζεται η ομάδα. Είναι μια ήρεμη παρουσία στον πάγκο που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε και το σημαντικό είναι ότι βγάζει το 100% όλων μας στο γήπεδο. Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο αγωνιστικά και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του νταμπλ και νομίζω πως είναι εφικτό αυτό να πραγματοποιηθεί».//

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement