Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τάισον κατηγορείται για βιασμό μιας γυναίκας στις ΗΠΑ το 1990 – Είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για άλλο βιασμό

Μια γυναίκα κατηγόρησε τον πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών Μάικ Τάισον ότι τη βίασε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε μια αγωγή που κατατέθηκε στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα.
Η γυναίκα, η οποία κάνει μήνυση ζητώντας 5 εκατομμύρια δολάρια, είπε ότι ο Tyson τη βίασε σε μια λιμουζίνα αφού τον συνάντησε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Όλμπανι και ότι υπέφερε από «σωματικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό τραυματισμό» τα τελευταία χρόνια.

Η ένορκη κατάθεση της γυναίκας δεν παρέχει ημερομηνία για την επίθεση, αλλά λέει μόνο ότι συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 – περίπου την ίδια εποχή που η διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία Desiree Washington είπε ότι ο Tyson τη βίασε στην Ινδιανάπολη. Ο Tyson καταδικάστηκε για τον βιασμό της Ουάσινγκτον στις 10 Φεβρουαρίου 1992 και εξέτισε τρία χρόνια φυλάκιση.

Η νομική αγωγή στη Νέα Υόρκη κατατέθηκε βάσει του νόμου για τους επιζώντες ενηλίκων της πολιτείας, ο οποίος δίνει στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης ένα χρόνο προθεσμίας για να υποβάλουν αγωγές για επιθέσεις που συνέβησαν χρόνια ή και δεκαετίες πριν.

«Του είπα όχι πολλές φορές και του ζήτησα να σταματήσει, αλλά συνέχισε να μου επιτίθεται», είπε η γυναίκα. «Στη συνέχεια μου έβγαλε το παντελόνι και με βίασε βίαια».

Η γυναίκα επιδιώκει να διατηρήσει την ανωνυμία της επειδή, όπως είπε, η δημοσίευση του ονόματός της «σίγουρα θα αποτελούσε κίνδυνο για περαιτέρω ψυχική βλάβη, παρενόχληση, γελοιοποίηση ή προσωπική αμηχανία».
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γυναίκας, Ντάρεν Σέιλμπακ, δήλωσε σε ξεχωριστή κατάθεση ότι το γραφείο του δεν δέχθηκε απλώς τη γυναίκα στα λόγια της, αλλά ερεύνησε τους ισχυρισμούς της και διαπίστωσε ότι είναι «πολύ αξιόπιστοι».

Ο Σέιλμπακ είπε την Τρίτη ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Τάισον, 56 ετών, κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό ως αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών από το 1987 έως το 1990, αλλά η ζωή του έξω από το ρινγκ ήταν ταραχώδης.
Η πρώην σύζυγος του Τάισον, η ηθοποιός Ρόμπιν Γκίβενς, δήλωσε στα έγγραφα διαζυγίου ότι ο γάμος τους στα τέλη της δεκαετίας του 1980 χαρακτηριζόταν από «απρόκλητες εκρήξεις βίας και καταστροφής».

Πηγή: Dailymail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement