Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έντονη κριτική για τους πανηγυρισμούς των Βραζιλιάνων παικτών – «Υποτιμούν τους αντιπάλους» (video)

Δικαιολογημένη χαρά ή κοροϊδεύουν τους αντιπάλους; Ένα είναι σίγουρο: Ο τρόπος που πανηγυρίζουν οι παίκτες της εθνικής Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!

Οι παίκτες της Βραζιλίας διχάζουν τους φιλάθλους με τον έντονο τρόπο που πανηγυρίζουν μετά από κάθε γκολ, και ιδιαίτερα με τα γκολ τους στη συντριπτική νίκη με 4-1 επί της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα με περίεργους χορούς, στους οποίους συμμετείχε ακόμη και ο συνήθως συγκρατημένος προπονητής Τίτε.

Οι «Canarinha», ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Κατάρ, έκαναν μια τρομακτική επίδειξη επιθετικού ποδοσφαίρου και έστειλαν τη Νότια Κορέα στην πατρίδα τους παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αναμετρηθούν με την Κροατία του Λούκα Μόντριτς.

Η ομάδα του Τίτε προηγήθηκε στο έβδομο λεπτό με τον Βινίσιους Τζούνιορ και ο Νεϊμάρ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι (13΄) στην επιστροφή του από έναν τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο που τον άφησε εκτός για τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Αλλά ήταν ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο πανηγύρισαν μετά το γκολ που τράβηξε την προσοχή πολλών, με τους Βραζιλιάνους να επιδεικνύουν μια σειρά από χορογραφημένες κινήσεις που είχαν προετοιμάσει πριν από το ντεμπούτο τους στο τουρνουά.

«Κοιτάξτε, δεν έχω δει ποτέ τόσο πολύ χορό, είναι σαν να βλέπω το «Αυστηρά», είπε ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν, αναφερόμενος σε μια δημοφιλή βρετανική τηλεοπτική εκπομπή στην οποία διασημότητες διαγωνίζονται σε έναν διαγωνισμό χορού.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω, πραγματικά δεν μπορώ», πρόσθεσε ο καυστικός πλέον τηλεοπτικός σχολιαστής, γνωστός για τα βίαια τάκλιν του στα χρόνια του παιχνιδιού. «Δεν μου αρέσει αυτό, νομίζω ότι είναι πολύ ασέβεια προς τον αντίπαλο».

Χορεύει και ο προπονητής

Ακόμη και ο Τίτε, μια αυθεντία που προσπαθεί να μην χάσει ποτέ την ψυχραιμία του, έκανε λίγη κίνηση με τους παίκτες του μπροστά από τον πάγκο του, αφού ο Ρισάρλισον σημείωσε ένα καθοριστικό τρίτο γκολ στο 29ο λεπτό.

Ο Άγγλος επιθετικός της Τότεναμ είπε ότι είχαν εξασκηθεί στον χορό πριν από τον αγώνα, η οποία ήταν η κλασική κίνηση ραμφίσματος που ανταποκρίνεται στο παρατσούκλι του «Palomo» (Pombo, στα Πορτογαλικά).

«Αυτή η χαρούμενη ατμόσφαιρα είναι σημαντική, η χαρά του δασκάλου είναι μεταδοτική στο γήπεδο», είπε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Ο Τίτε, 61 ετών, υπερασπίστηκε πάντως τους πανηγυρισμούς: «Υπάρχουν πάντα εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι ασέβεια», είπε μετά τον αγώνα.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement