Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πουλήθηκε φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν για 10,1 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μαραντόνα!

Μια φανέλα που φορούσε το είδωλο του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα των τελικών του NBA το 1998 πουλήθηκε για το εξωφρενικό ποσό των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ό,τι περισσότερο σε κέρδη έχει φέρει στην ιστορία ένα αθλητικό αναμνηστικό που φορέθηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s λέει ότι η συγκεκριμένη φανέλα προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους συλλέκτες. Προέρχεται από μια αθλητική σεζόν – που καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix The Last Dance – όπου ο Τζόρνταν κέρδισε τον έκτο και τελευταίο του τίτλο στο ΝΒΑ.

Την Πέμπτη, ο οίκος Sotheby’s είπε ότι η φανέλα του Τζόρνταν των Σικάγο Μπουλς προσέλκυσε συνολικά 20 προσφορές. Ο επικεφαλής ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών του Sotheby’s, Brahm Wachter, είπε ότι οι πλειοδότες «ανυπομονούσαν να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας».

«Το σημερινό αποτέλεσμα που σπάει ρεκόρ… σταθεροποιεί τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον αδιαμφισβήτητο G.O.A.T, αποδεικνύοντας ότι το όνομά του και η απαράμιλλη κληρονομιά του είναι εξίσου επίκαιρα όσο πριν από σχεδόν 25 χρόνια», είπε ο Wachter. Το G.O.A.T είναι το αρκτικόλεξο του όρου «μεγαλύτεροι όλων των εποχών».

Η φανέλα ξεπέρασε ένα προηγούμενο ρεκόρ των 9,28 εκατομμυρίων δολαρίων, που πληρώθηκε για μια φανέλα που φορούσε ο αστέρας του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Δημοπρατήθηκε με ένα περιοδικό Sports Illustrated τον Ιούνιο του 1998, το οποίο εμφανίζει τον Τζόρνταν στο εξώφυλλο.

Ο Τζόρνταν θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στους Σικάγο Μπουλς, έγινε παγκόσμιο σύμβολο και βοήθησε να ανέβει το προφίλ του ΝΒΑ σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι Σικάγο Μπουλς έχασαν τον εναρκτήριο αγώνα των τελικών του ΝΒΑ από τη Γιούτα Τζαζ, κέρδισαν τα επόμενα τρία παιχνίδια. Στη συνέχεια, η Γιούτα Τζαζ πήρε το επόμενο παιχνίδι με δύο πόντους.

Στο έκτο παιχνίδι, ο Τζόρνταν έβαλε το νικητήριο καλάθι με τους Μπουλς που επικράτησαν με 87-86 με μόλις 5,2 δευτερόλεπτα να απομένουν και εξασφάλισε τον τελευταίο του τίτλο στο ΝΒΑ.

Ο Τζόρνταν είχε αποσυρθεί ξαφνικά από το μπάσκετ τον Οκτώβριο του 1993, μετά τη δολοφονία του πατέρα του στη Βόρεια Καρολίνα. Ο σταρ είχε κερδίσει επτά τίτλους πρώτου σκόρερ και οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς σε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

«Πάντα τόνιζα ότι όταν χάνω την αίσθηση του κινήτρου και την αίσθηση να αποδείξω κάτι ως μπασκετμπολίστας, είναι ώρα να φύγω», είπε ο Τζόρνταν.

Ο Τζόρνταν, που είναι τώρα 59 ετών, κρέμασε τα παπούτσια του για τελευταία φορά το 2003.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement