Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το γκολ της χρονιάς το έβαλε γυναίκα, η Ρούσο – «Λέσι» την αποκάλεσε ο Ίαν Ράιτ (video)

Η Alessia Russo σημείωσε το τρίτο γκολ της Αγγλίας με εκπληκτικό τρόπο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην άνετη νίκη των Lionesses με 4-0 επί της Σουηδίας στον ημιτελικό του Euro2022.

Η Russo στην αρχή της φάσης φάνηκε να έχει σπαταλήσει μια μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση αποκρούστηκε από την Hedvig Lindahl, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης η Ρούσο από σαφώς πιο δύσκολη, πλάγια θέση με πλάτη στην εστία με τακουνάκι αλα Μέσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εμβρόντητης γκολκίπερ της Σουηδίας που σίγουρα δεν περίμενε τέτοια κίνηση!

Η Russo είναι πλέον η δεύτερη σκόρερ στο τουρνουά με τα τέσσερα γκολ της να προέρχονται όλα από τον πάγκο, γεγονός που άφησε ορισμένους θεατές – συμπεριλαμβανομένου του θρύλου της Αγγλίας και της Άρσεναλ, Ian Wright – μπερδεμένους ως προς το γιατί δεν ξεκινάει στην βασική ενδεκάδα.

Ο Ράιτ παρομοίωσε την Ρούσο με τον Αργεντινό σπουδαίο Λιονέλ Μέσι, λέγοντας την: «Λέσσι», για αυτό που έκανε [η Ρούσο] : «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Ο αυτοσχεδιασμός είναι φανταστικός. Όταν μπήκε, έκανε αμέσως την διαφορά. Έγινε ο συνδετικός κρίκος στο παιχνίδι της Αγγλίας. Δεν είμαι σίγουρος τι άλλο πρέπει να κάνει για να ξεκινήσει.
«Όταν κοιτάς τη συνεισφορά της Ellen White όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορείς να την αμφισβητήσεις. Αλλά δεν έχει κάνει αρκετά σε αυτό το τουρνουά.

«Αυτό το κορίτσι [Ρούσο] το κάνει. Δεν νομίζω ότι η Wiegman θα το αλλάξει».

Η ίδια η Wiegman είπε: «Πρέπει να έχεις τόσο πολύ θάρρος για να κάνεις ένα τόσο απρόβλεπτο και εκπληκτικό πράγμα όπως αυτό, που κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει σε αυτό. Ήταν τόσο ωραίο να το δεις».

Η Αυστραλέζα αστέρας της Τσέλσι, Σαμ Κερ, η οποία έχει πετύχει αρκετά απίστευτα γκολ, είπε: «Δεν θα πω ψέματα, αυτό που έκανε η Ρούσο ήταν μοναδικό».
Ο Piers Morgan δήλωσε: «Ειλικρινά ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ, από κάθε είδους άνθρωπο».
Και ο Chris Kamara άρχισε να χορεύει το τραγούδι που τώρα σαρώνει τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, προσθέτοντας: «Η Φραν Κίρμπι κάνει το 4-0. Τι γίνεται όμως με την Alessia Russo με το αναιδές τακουνάκι. Το τρόπαιο έρχεται σπίτι!».

Πολλοί οπαδοί απλά δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν το τέρμα της επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με έναν χρήστη του Twitter να λέει: «Απλώς το παρακολουθώ σε μια σειρά για τις επόμενες 5 ημέρες».

Το αν η Ρούσο θα ξεκινήσει στον τελικό, όμως, είναι διαφορετικό θέμα. Από τη μια, όποιος μπορεί να σκοράρει τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια αξίζει μια θέση στην ομάδα, αλλά, από την άλλη, με την Αγγλία να παίζει τόσο καλά, η Sarina Wiegman θα απεχθάνεται να κάνει αλλαγές.

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα για την Αγγλία, η Beth Mead – η πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης με έξι – άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο στα 34 λεπτά, προτού η Lucy Bronze κάνει το 2-0 με κεφαλιά μέσα στην περιοχή του πέναλτι της Σουηδίας αμέσως μετά το διάλειμμα.

Η Ρούσο αντικατέστησε την Έλεν Γουάιτ λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα. Το θαυματουργό της γκολ ήρθε στο 68ο λεπτό και η Φραν Κίρμπι έβαλε την οριστική ταφόπλακα στα όποια όνειρα των Σουηδέζων στο 76ο λεπτό. Οι Lionesses θα συναντηθούν τώρα είτε με τη Γαλλία είτε με τη Γερμανία στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Wembley την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Πηγή: Dailymail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement