Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Xίος: Μπαράζ Ανόδου Γ’ Εθνικής Μπάσκετ – Τις καλύτερες εντυπώσεις «κέρδισε» ο ΝΟΘ με τις  λεπτομέρειες να κρίνουν τη διαφορά

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Δύναμη, πάθος, καρδιά και ψυχή είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν την ομάδα του ΝΟΘ, η οποία «κέρδισε» τις εντυπώσεις αγωνιστικά κι όχι μόνο στα πλαίσια του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ’ Εθνική Μπάσκετ, με τον Χρήστο Χατζηχρήστο να αναδεικνύεται ως ο πρώτος σκόρερ με 64 πόντους.

Οι λεπτομέρειες ήταν που έκριναν τη διαφορά και για πολύ λίγο η χιώτικη ομάδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Θυμιανών έχασε την άνοδο στη Γ’ Εθνική Μπάσκετ, με την ίδια να βρίσκεται στην 3η θέση σε τριπλή ισοβαθμία λόγω συνολικού γκολ-αβερέιτζ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά!

Για πρώτη φορά ο ΝΟ Θυμιανών όχι μόνο διεκδίκησε και κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά διεκδίκησε δυναμικά και την άνοδο στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής Μπάσκετ, μέσω των Μπαράζ ανόδου που πραγματοποιήθηκαν στο Μετς, στην Αθήνα. Αντίπαλοί τους ήταν οι ομάδες του Αιολικού Μυτιλήνης, Πανναξιακού ΑΟΚ και ΕΑ Καλύμνου.

Από την αρχή μέχρι και το τέλος η ομάδα του ΝΟ Θυμιανών βρισκόταν σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση με τους αθλητές της να είναι προετοιμασμένοι. Βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας ήταν ότι αποτελούνταν από νέα παιδιά όπως τους Μπυζάνη, Καλογεράκη, Γρίτσιο και Κουφοπαντελή, αλλά και παλιούς έμπειρους παίκτες, όπως οι Γεωργίου, Πατελίδας, Καλιμανάς, Απέσσος και Χατζηχρήστος.

Να σημειωθεί ότι ο ΝΟΘ κατέβηκε με πλήρη αποστολή με μοναδική απώλεια τον Γεωργίου, λόγω τραυματισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Γιώργο Νομικό, την πρώτη μέρα λόγω απειρίας και ταλαιπωρίας η ομάδα έπαιξε με μέτρια απόδοση, χάνοντας από τον Αιολικό: «Ίσως δεν έγινε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού. Δεν υπολογίζαμε ότι θα γίνει τριπλή ισοβαθμία», συμπληρώνοντας ότι η ομάδα πήγε ως αουτσάιντερ με τους περισσότερους να τη θεωρούν ως τον εύκολο αντίπαλο της τετράδας.

Ωστόσο και παρά την ήττα της πρώτης ημέρας η ομάδα του ΝΟΘ συσπειρώθηκε, ξεκουράστηκε και αποδείχθηκε πως ήταν ο πιο σκληρός αντίπαλος κατά τη διάρκεια των  Μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής Μπάσκετ. Σημαντική στιγμή για την ομάδα του ΝΟΘ ήταν η δεύτερη μέρα όπου με αντίπαλο τον Πανναξιακό ΑΟΚ, έδειξε τον πραγματικό της χαρακτήρα.

Αναφορικά με τη διαιτησία, ο κ. Νομικός, υπογράμμισε ότι ήταν πάρα πολύ σκληρή με τον ΝΟΘ, συμπληρώνοντας ότι ίσως ο αποκλεισμός να οφείλεται στην κακή διαιτησία του τέταρτου δεκαλέπτου στο τελευταίο παιχνίδι με την ΕΑ Καλύμνου: «Σφύριζαν εύκολα φάουλ και δεν έδιναν τόσο εύκολα σε εμάς. Φυσικά, υπήρχαν και λάθη που έκανε η ομάδας μας», τονίζοντας ότι δεν θα άλλαζε κάτι από το παιχνίδι, καθώς η εμφάνισή τους ήταν πάρα πολύ καλή με δύο σημαντικές νίκες, κόντρα στα προγνωστικά: Η μία ήταν του Πανναξιακού που θεωρούνταν φαβορί από τα ρεπορτάζ του τουρνουά και η άλλη απέναντι στην ΕΑ Καλύμνου που μέχρι την τελευταία μέρα ήταν αήττητη.

3η Αγωνιστική
Ν.Ο. Θυμιανών Χίου – Ε.Α. Καλύμνου 64-60
Πανναξιακός – Αιολικός 46-56

Τελική Βαθμολογία
1. Αιολικός                        5 (2-1)       180-163(+17)
2. Ε.Α. Καλύμνου             5 (2-1)      171-167(+4)
3. Ν.Ο. Θυμιανών Χίου   5 (2-1)      190-192(-2)
4. Πανναξιακός                 3 (0-3)     157-176(-19)

«Μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον. Η ομάδα είδε ότι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική», ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Νομικός καταλήγοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι μεταγραφικές διαδικασίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement