Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χίος: Ο Χριστόφορος Μερούσης στην 4η θέση του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Με επιτυχία και πολλές ευχάριστες στιγμές έπεσε το απόγευμα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, η αυλαία του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να μετρά μια ακόμη επιτυχημένη διήμερη διοργάνωση.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χλμ. είχαν πλημμυρίσει κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, ενώ εργαζόμενοι και εθελοντές προσέθεταν τη δική τους πινελιά στην πόλη που ξυπνούσε ενόψει της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στις 8:00 δόθηκε η εκκίνηση για τον πρώτο από τους δύο αγώνες των 5 χλμ, ενώ μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν οι δρομείς του δεύτερου αγώνα των 5 χλμ. και του Μαραθωνίου.

Τις επόμενες ώρες χιλιάδες δρομείς δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους υπό τις επεφημίες των θεατών που είχαν καταλάβει τα πεζοδρόμια για να τους εμψυχώσουν, ενώ το χειροκρότημα επιβράβευσης δυνάμωνε καθώς έτρεχαν τα τελευταία μέτρα ως τον τερματισμό.

Έλληνες και ξένοι, γονείς με παιδάκια στην αγκαλιά ή από το χέρι, ζευγάρια, δρομείς που έτρεχαν για έναν φιλανθρωπικό σκοπό και κάποιοι με εκκεντρικές εμφανίσεις, αθλητές με προβλήματα όρασης ή κίνησης (με αμαξίδια) βρέθηκαν δίπλα, δίπλα, αγωνίστηκαν, δοκίμασαν τις αντοχές τους, ξεπέρασαν τα όρια τους και βίωσαν τη μοναδική εμπειρία του τερματισμού στο γεμάτο ιστορία και συμβολισμούς Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του 39χρονου Χιώτη πρωταθλητή του Φ.Ο. Βροντάδου,  Χριστόφορου Μερούση, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει, βάζοντας όλες του τις δυνάμεις και κατακτώντας την 4η θέση του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο κ. Μερούσης κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα δρόμου έπειτα από 2 ώρες, 29 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Τη σημαντική αυτή νίκη αφιέρωσε τόσο στο νησί του, τη Χίο, όσο και στον απόντα αθλητή κ. Παναγιώτη Καραΐσκο, ο οποίος δεν κατάφερε να συμμετέχει έπειτα διάγνωσης Covid-19.

Με τη σειρά του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνεχάρη τον Χιώτη Μαραθωνονίκη, Χριστόφορο Μερούση, για την περιφανή επίδοσή του στον Μαραθώνιο Αθηνών. Επίσης, συνεχάρη όλους τους Βορειοαιγαιοπελαγίτες που συμμετείχαν στους αγώνες δρόμoυ Αθηνών, το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου 2021.

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 2:16:49 καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος ο Παναγιώτης Μπουρίκας από τον Μεσσηνιακό Γ.Σ., με 2:22:33, ενώ τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσόλης του Ιλισσού με χρόνο 2:24:05.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ήταν εκείνη η στιγμή που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς, ο γηραιότερος δρομέας του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement