Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στους προημιτελικούς του Indian Wells ο Τσιτσιπάς έπειτα από νέα ανατροπή!

Όπως έκανε και κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γύρισε το ματς με τον Άλεξ Ντε Μινόρ και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του Indian Wells.

Μετά από μεγάλη μάχη διάρκειας 2 ωρών και 43 λεπτών, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε την πρόκριση με 6-7(3), 7-6(3), 6-2 και έκλεισε ραντεβού με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στα προημιτελικά του αμερικανικού Masters.

Ο Στεφ έχασε το πρώτο σετ και ήταν υπό πίεση στον δεύτερο, όμως έδειξε την ποιότητά του στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και έφτασε στην έκτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες με τον Ντε Μινόρ!

Είναι το απόλυτο φαβορί στον αγώνα με τον Μπασιλασβίλι και φαίνεται πλέον ότι έχει και πολύ καλές πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου, αν λάβουμε υπ’ όψιν και τον αποκλεισμό του Ντανίλ Μεντβέντεφ από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ!

Και όλα αυτά χωρίς καν να έχει παίξει το καλύτερό του τένις, με αποτέλεσμα να… δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους του.

Κάτι τέτοιο έγινε και απέναντι στον 23χρονο Αυστραλό (Νο.27), που με το εξαιρετικό παιχνίδι του στο φιλέ και εκμεταλλευόμενος το ασταθές backhand του Στέφανου έβαλε πολύ δύσκολα στον Έλληνα τενίστα.

Αφού πρώτα πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ που δέχτηκε από τον Στεφ στο τέταρτο γκέιμ (3-1, 3-2)), έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ και έγραψε το 0-1, καθώς ο Τσιτσιπάς ήταν απλά… τραγικός!

Ο νεαρός τενίστας είχε άμεση απάντηση στο μπρέικ του Στέφανου και στο δεύτερο σετ (1-0, 1-1), όμως στη συνέχεια βρέθηκε πίσω με 6-5 και σετ πόιντ (δύο φορές), με τις μπάλες στα χέρια του αντιπάλου του. Ένα απίστευτο λάθος του Στέφανου, που μάλλον… πολυσκέφτηκε το forehand σε άδειο γήπεδο, έδωσε μπρέικ πόιντ στον Ντε Μινόρ και οι διαφορές ξαναλύθηκαν στο τάι μπρέικ.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Στέφανος δεν άφησε τον Αυστραλό να σκεφτεί καν τη νίκη και με εντυπωσιακή εμφάνιση έστειλε το ματς σε τρίτο σετ. Όπως ήταν λογικό, πάτησε στο μομέντουμ του, πάτησε και στο γκάζι, οπότε… δεν υπήρχε πλέον επιστροφή για τον Ντε Μινόρ! Είχε, πάντως, 40 αβίαστα έναντι 32 του Αυστραλού, αλλά είχε και περισσότερους winners (34-32).

Κόντρα στον Μπασιλασβίλι (με τον οποίο θα παίξει την Παρασκευή), έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement