Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Η Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρίασή της, τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

«Αυτό το καλοκαίρι χαρίσατε στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές και μεγάλες περηφάνιες σε στιγμές και ώρες που είχαμε ανάγκη, εν μέσω πανδημίας και σκληρής κλιματικής κρίσης. Την ώρα που στην Ελλάδα δοκιμάζονταν το περιβάλλον και οι περιουσίες ανθρώπων, εσείς στην Ιαπωνία στέλνατε μήνυμα αντοχής, αισιοδοξίας και επιτυχίας που τόσο χρειαζόταν η χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, καλωσορίζοντας τους Έλληνες Ολυμπιονίκες αθλητές.

«Η πολιτεία διά του αρμόδιου υπουργού θα βελτιώσει το χρέος της απέναντί σας. Ξέρετε όμως ο καθένας σας ότι, ακόμα και στα ομαδικά αγωνίσματα, η γοητεία, η πρόκληση της άμιλλας είναι μονήρης, μοναχική. Η δημοσιότητα έρχεται μετά την επιτυχία και όχι με την προετοιμασία. Είμαστε δίπλα σας περισσότερο στην επιτυχία και λιγότερο στην προετοιμασία και αυτό βεβαίως πρέπει να το δούμε. Πρέπει να φωταγωγήσουμε αυτή την αθέατη μοναχική πλευρά της επιτυχίας σας, που είναι η προετοιμασία» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και κατέληξε:

«Όλη αυτή η επίδοσή σας, η μοναδικότητα της επιτυχίας σας και το μυστικό της επιτυχίας σάς ανήκει και αντανακλαστικά ανήκει και σε εμάς. Γι’ αυτή την προσφορά σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και σας ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ, με κεφαλαία γράμματα».

«Είναι σημαντικό επίτευγμα, ότι η χώρα μας κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ενώ 14 αθλητές μας κατετάγησαν στην πρώτη 8άδα» επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Παράλληλα ζήτησε κομματική συνεννόηση, ώστε να εξασφαλιστούν επαγγελματικά όλοι οι εν ενεργεία αθλητές που αγωνίζονται σε διεθνή αθλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ένας κύκλος έκλεισε ένας άλλος κύκλος άνοιξε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα ήταν ευχής έργο να καινοτομήσουμε, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω και να εξεταστεί, σε συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, η εξασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασης όλων όσων βρίσκονται στους στίβους, είναι εν ενεργεία αθλητές και παλεύουν για να χαρίσουν διεθνείς διακρίσεις στη χώρα μας. Αν η πολιτεία εξασφαλίσει την επαγγελματική τους αποκατάσταση, θα τους φύγει ένα μεγάλο άγχος».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει συζήτηση για τις παροχές και τα προνόμια των αθλητών και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντάς την ενδιαφέρουσα.

«Η παρουσία σας στη Βουλή σήμερα είναι ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της συμβολής σας στις επιτυχίες της χώρας. Σας συγχαίρω για την κατάκτηση μιας ακόμα χρυσής σελίδας που γράψατε για την Ελλάδα, υψώνοντας το ανάστημά σας και στέλνοντας το μήνυμα μιας ασφαλούς, ισχυρής Ελλάδας που δημιουργεί τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε:

«Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε τα προνόμια και τις παροχές που πρέπει η πολιτεία να δώσει βελτιώνοντας τις συνθήκες σας και μέσα από εκεί θα εξετάσουμε και την ενδιαφέρουσα πρόταση του κ. Καπράλου».

Την ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης από την πολιτεία των αθλητών που αγωνίζονται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις επισήμαναν από την πλευρά τους και όλοι οι Ολυμπιονίκες που μίλησαν από το βήμα της Ολομέλειας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, έκανε έκκληση σε όλους να στηρίξουν τους αθλητές που χαρίζουν διακρίσεις στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και εγώ, και όλα αυτά τα παιδάκια που αγωνίζονται σκληρά, κόβουμε τα χέρια μας, τα πόδια μας -εγώ αύριο θα μπω χειρουργείο- ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να τα καταφέρουμε. Ο κ. Αυγενάκης έκανε μια αρχή με διάφορες αλλαγές, όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της προετοιμασίας μας».

Ο Εμμανουήλ Ζερζεβάς, Ολυμπιονίκης στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, ζήτησε να ενταχθεί το πόλο στον επαγγελματικό αθλητισμό για να μπορέσουν οι αθλητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

«Η παροχή σύνταξης, ασφάλισης και οι απολαβές των προνομίων του επαγγελματικού αθλητισμού θα ήταν έμπρακτη βράβευση για να μπορέσουν οι αθλητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να καταφέρουν διεθνείς αθλητικές διακρίσεις» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι «η εθνική ομάδα πόλο δεν έχει ούτε δικό της χώρο για τις προπονήσεις των αθλητών της και αναγκάζεται να φιλοξενείται σε διάφορους συλλόγους» και ζήτησε από την πολιτεία να προχωρήσει «στην αναγκαία κατασκευή νέων κολυμβητηρίων ή σε ανακαίνιση των παλαιών».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι επισημάνσεις της Ελισάβετ Τελτσίδου, 7η Ολυμπιονίκης στο τζούντο.

«Χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας. Η μη επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών αποτρέπει πολλούς από το κυνήγι του πρωταθλητισμού. Είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές και να επανέλθουν τα προνόμια των αθλητών, που υψώνουν ψηλά την ελληνική σημαία» τόνισε.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις διακρίσεις που πέτυχαν κάνοντας τη χώρα περήφανη σε δύσκολες στιγμές και εν μέσω πανδημίας» είπαν στους Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Παράλληλα, τόσο η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέτα, καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΚΙΝΑΛ), Μανώλης Συντυχάκης (ΚΚΕ), Βασίλης Βιλιάρδος (ΕΛ.ΛΥ) και Σοφία Σακοράφα (ΜεΡΑ25), επισήμαναν τη μεγάλη ανάγκη έμπρακτης στήριξης των αθλητών που αγωνίζονται για διεθνείς διακρίσεις.

«Ένα ευχαριστώ καρδιάς» είπε στους Έλληνες ολυμπιονίκες η εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

«Η κοινωνία έχει ανάγκη τις αξίες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύετε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Σακοράφα και πρόσθεσε:

«Πέστε σε όλους για τους αγώνες που δίνετε κάτω από αντίξοες και σκληρές συνθήκες , πέστε τους ότι οι αθλητές δεν φοβόμαστε, δεν αναγνωρίζουμε όρια, δεν δεχόμαστε ήττες, δεν παραιτούμαστε».

Στους Ολυμπιονίκες αθλητές και στους προπονητές τους, δόθηκε ονομαστικός τιμητικός έπαινος, καθώς και μετάλλιο που απεικονίζει τη θεά Αθηνά, σύμβολο νίκης και αγωνιστικότητας, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αμέσως μετά έβγαλαν όλοι μαζί μία αναμνηστική φωτογραφία και ξεναγήθηκαν στη Βουλή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement