Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΑΠΟ Κανάρης Νενήτων»: Ο προπονητής, Γιώργος Κακούσιος, μιλάει στο xiakoslaos.gr για τη φετινή αγωνιστική σεζόν

Συνέντευξη: Ραφαέλα Βατάκη

Στο xiakoslaos.gr μίλησε αποκλειστικά ο προπονητής της ομάδας «ΑΠΟ Κανάρης Νενήτων», κ. Γιώργος Κακούσιος, για τη φετινή αγωνιστική σεζόν 2021-22, καθώς και για τους στόχους, τις βλέψεις που έχει θέσει.

Όπως δήλωσε ο κ. Κακούσιος δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την ποδοσφαιρική ομάδα των Νενήτων. Υπήρξε προπονητής της και τα έτη 2005 έως 2007.

«Είναι η ομάδα που έχω μέσα στην καρδιά μου εδώ στη Χίο. Ο Κανάρης ήταν και η πρώτη χρονιά που ως προπονητής και παίκτης και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος τότε, μου άφησε ένα πολύ γλυκό στίγμα», είπε.

Οι στόχοι της ομάδας φέτος θα είναι διαφορετικοί. Η ομάδα μπορεί να μην έχει το υλικό για να χτυπήσει πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα παραμείνει μία ομάδα υπολογίσιμη, η οποία θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

«Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Στόχος δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα. Ο Κανάρης είναι μία ιστορική ομάδα κι εμείς θα το προσπαθήσουμε. Ο κορμός είναι ο ίδιος, όμως δεν έχουμε πολύ μεγάλο υλικό. Σίγουρα θα είμαστε υπολογίσιμοι», συμπληρώνοντας ότι είναι μία νέα ομάδα, με παίκτες κυρίως νεαρής ηλικίας και στόχος τους είναι να δώσουν έμφαση και να αναδείξουν τα παιδιά του χωριού, καθώς και στις μικρότερες ηλικίες ώστε να είναι προετοιμασμένοι τα επόμενα χρόνια και να μην χρειαστεί να ψάχνουν υλικό.

Η πανδημία του κορωνοϊού δίχως άλλο ήταν μία χρονιά, όπως καμία άλλη. Γεμάτη αοριστία και αναταραχή, που δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο. Οι συνέπειές της φανερές σε κάθε τομέα, έτσι και στους χώρους του αθλητισμού και στη συγκεκριμένη περίπτωση στο ποδόσφαιρο των τοπικών ομάδων. Μία χρονιά που έφερε αλλαγές στις ισορροπίες και στο πρόγραμμα των παικτών, έπειτα από δέκα μήνες αποχής από το γήπεδο.

«Ειδικά στο ποδόσφαιρο έπαιξε αρνητικό ρόλο αυτή η αποχή. Μην ξεχνάμε ότι όταν μένεις ένα μεγάλο διάστημα απραξίας, χωρίς προπονήσεις,  είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις εκεί που ήσουν κάποτε. Έπειτα από τους τόσους μήνες αποχής, θα δούμε κυρίως ποια ομάδα δεν είχε τόσα πολλά προβλήματα, όπως τραυματισμούς», ανέφερε ο κ. Κακούσιος και συνέχισε επισημαίνοντας ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές, με τις ομάδες να είναι ανταγωνιστικές.

Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας του Κανάρη, το ρόστερ της χρειάζεται ενίσχυση, κυρίως, στο επιθετικό κομμάτι. Παρόλα αυτά, η ομάδα των Νενήτων θα συνεχίσει να παίζει κυρίαρχο και ελκυστικό παιχνίδι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

«Στόχος πρώτα απ’ όλα είναι να παίξουμε σωστό και καλό ποδόσφαιρο. Να φεύγουν οι φίλαθλοί μας ευχαριστημένοι. Σίγουρα δεν κρινόμαστε μόνο από το αποτέλεσμα. Ευχή δική μου αλλά και των παραγόντων είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό, παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο», τόνισε.

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στο Δημοτικό Γήπεδο της Χίου, με αντίπαλη την ομάδα της Μυτιλήνης. Άραγε ο «ΑΠΟ Κανάρης Νενήτων» είναι έτοιμος να πάρει την νίκη;

«Εκατό τοις εκατό έτοιμοι δεν είμαστε. Βρισκόμαστε στα μισά της προετοιμασίας. Καταλαβαίνετε πως τα παιδιά είναι κουρασμένα από τις προπονήσεις, τα πόδια τους είναι βαριά, αλλά σίγουρα τα παιχνίδια αυτά βοηθάνε για το μέλλον. Μέσα από αυτόν τον αγώνα θα δούμε τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας που θα πρέπει να φτιάξουμε», αναφέροντας βέβαια ότι δεν γνωρίζει την φόρμα και τη φυσική κατάσταση της αντίπαλης ομάδας και το εάν έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τις προπονήσεις.

Όσον αφορά το επίπεδο των ακαδημιών στη Χίο, καθώς και την βελτίωσή τους, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε κατηγορίες, όπως η Γ’ Εθνική, ο κ. Κακούσιος, απάντησε πως το μέλλον στο ποδόσφαιρο είναι οι μικρές ηλικίες.

«Βλέπουμε ότι φέτος στη Χίο δεν έχουμε ομάδα κατηγορίας Γ’ Εθνικής. Οι ομάδες της Χίου συνήθως δεν μένουν σε αυτήν την κατηγορία. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες, το μέλλον ανήκει εκεί. Να δουλέψουν τα παιδιά, ώστε να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι παράγοντες και οι προπονητές των ακαδημιών πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση, έτσι ώστε μέσα από αυτά τα παιδιά να δημιουργηθεί μία καλή ομάδα με βάσεις. Υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να αντεπεξέλθουν στην Γ’ Εθνική», καταλήγοντας ότι όταν μία ομάδα είναι από τη Χίο, αντιπροσωπεύει τη Χίο.

Τέλος, για τα παιδιά που πρόσφατα βγήκαν εκτός Χίου, κυνηγώντας το όνειρό τους να παίξουν ποδόσφαιρο, ο κ. Κακούσιος τόνισε ότι αυτό δείχνει πως υπάρχουν ταλέντα, όμως σημαντικό ρόλο παίζει και το πώς θα αξιοποιηθεί από τον προπονητή και τους παράγοντες.

«Δεν παίζει ρόλο μόνο αν είσαι καλός ποδοσφαιριστής. Σημαντικό ρόλο παίζει κι ο προπονητής κι ο παράγοντας. Όλα ξεκινάνε από τις ακαδημίες, τις βάσεις που παίρνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία. Το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισα εγώ ως  προπονητής και παλαιότερα παίκτης ήταν η νοοτροπία, η οποία πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα είναι δύσκολο, είμαστε ένα νησί παραμεθόριο, τα παιδιά δεν έχουν ούτε παραστάσεις, ούτε εικόνες. Βέβαια, σίγουρα υπάρχουν νησιά που έχουν επαγγελματικές ομάδες. Επομένως, όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement