Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιστροφή στην κανονικότητα με ένα απλό τσίμπημα!

Γράφει ο Δημήτριος Δημητρουλόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ & Γραμματέας Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Χίου

Το τελευταίο διάστημα διαβάζω αρκετά άρθρα και απόψεις ανθρώπων οι οποίοι είναι κατά του εμβολιασμού διατυμπανίζοντας σε όλους τους τόνους ότι είναι δικαίωμά τους, και πολύ σωστά.
Είναι όμως δικαίωμά τους όταν αυτή η συνειδητή επιλογή επηρεάζει το κοινωνικό σύνολο; Είναι δικαίωμά τους όταν αυτή η επιλογή αποβαίνει σε βάρος των πολλών που θέλουν τη ζωή τους πίσω.
Γι’ αυτό και αποφάσισα να εκφράσω τις απόψεις μου για τον εμβολιασμό όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι και ποιοι ήταν οι λόγοι που επίλεξα να τον κάνω.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ανεμβολίαστα άτομα μεταδίδουν τις νέες μεταλλάξεις πολύ γρήγορα και μάλιστα με αυξημένο ιικό φορτίο.
Επικαλούνται ότι επηρεάζουν την γονιμότητά μας. Ποιος γιατρός θα σύστηνε στις εγκύους να εμβολιάζονται, πάντα μετά από συνεννόηση με τον γυναικολόγο τους, όπως επίσης και στις μητέρες που θηλάζουν, αν αυτό ήταν επικίνδυνο;
Στατιστικά οι παρενέργειες είναι 1 ή 2 στο 1.000.000 των εμβολιασμένων ατόμων ενώ στους ανεμβολίαστους ο κίνδυνος νόσησης είναι τεράστιος και πολλές φορές με θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Αρνούνται τον εμβολιασμό επικαλούμενοι ότι το εμβόλιο δεν αποδίδει και μπορεί να νοσήσεις. Ξεχνώντας ότι το 99% των ασθενούντων στις μονάδες είναι ανεμβολίαστοι. Ενώ όταν έχεις εμβολιασθεί η νόσησή σου είναι ήπια και δεν χρήζει νοσηλείας.
Λένε ότι αυτοί προστατεύονται από τον εμβολιασμό των άλλων, δηλαδή με την ανοσία της αγέλης, άρα σωστά αποκαλούνται «λαθρεπιβάτες της ανοσίας».
Ήρθε η στιγμή που εμείς η νέα γενιά πρέπει να πάρουμε τα ηνία στα χέρια μας. Οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού πλήττουν όχι μόνο τους γονείς και παππούδες μας αλλά και εμάς τους ίδιους που είμαστε το μέλλον. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε τον δικό μας αγώνα βοηθώντας υγειονομικούς και ερευνητές στην άνιση πάλη που δίνουν με τον ιό. Ο δικός μας αγώνας είναι απλός, σύντομος και αποτελεσματικός. Με ένα απλό κλικ κλείνουμε το ραντεβού για τον εμβολιασμό μας και με ένα απλό τσιμπιματάκι θωρακίζουμε τον εαυτό μας και προστατεύουμε τους αγαπημένους μας.
Έφτασε η ώρα της δικής μας ηλικιακής ομάδας να συμβάλει στο χτίσιμο του γνωστού σε όλους «τοίχους ανοσίας».
Έτσι με το που άνοιξε η πλατφόρμα για το εμβόλιο αμέσως έτρεξα να κλείσω το ραντεβού μου και περίμενα με ανυπομονησία να έρθει εκείνη η μέρα (της 5ης Ιουνίου) προκειμένου να αισθάνομαι πλέον προστατευμένος και επιτέλους να επιστρέψω στην κανονική μου ζωή.
Όλοι πρέπει να κάνουμε το μεγάλο βήμα για να έρθουμε πιο κοντά στην #ελευθερία, για να μπορέσουμε και πάλι να αγκαλιασθούμε, να πάμε βόλτα χωρίς τον φόβο μήπως νοσήσουμε εμείς ή οι δικοί μας.
Είναι η στιγμή που ο καθένας από μας πρέπει να βάλει πάνω από το εγώ του το εμείς. Βάζοντας το δικό μας λιθαράκι συμβάλλουμε στο να ξαναμπούμε στην κανονικότητά μας. Για να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται δράση και όχι αδράνεια. Τώρα είναι που πρέπει να προσφέρουμε απλόχερα και δυναμικά σε έναν τόσο σημαντικό τομέα της ζωής μας όπως είναι η υγεία.
Και αφού βρέθηκε τρόπος να αντιμετωπισθεί πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο. Θα μου πεις μα δεν έχει περάσει πολύς καιρός, δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει σε μερικά χρόνια… Όμως το ρίσκο που υπάρχει σε σχέση με το να αρρωστήσεις εσύ ή κάποιος δικό σου άνθρωπος είναι ελάχιστο.
Πρέπει να επιστρέψουμε στις σπουδές μας, στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, να ξαναμπούμε στα αμφιθέατρα, στις σχολές και στα μαθήματα μας. Να αφήσουμε πίσω αυτήν την νοσηρή κατάσταση που δυστυχώς βιώνουμε τους τελευταίους 18 μήνες και αυτή την περίοδο να την κάνουμε να μοιάζει μακρινή, ουτοπική.
Αυτός ο αόρατος εχθρός μας στέρησε αγαπημένους ανθρώπους, συγγενείς, φίλους, διασκέδαση, ελευθερία και άλλα πολλά. Εμβολιάσου και συνέβαλε στην επιστροφή στην κανονικότητά μας και σε ό,τι μας αξίζει και κυρίως χωρίς να λείψει κανένας άλλος από όλους μάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement