Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα χιώτικο τραγούδι

Γράφει ο Θανάσης Γεωργούλης 

Ένα καράβι από την Χιο, με τις βαρκούλες του τις δυο,
στην Σάμο πήγε και άραξε, έκατσε και λογάριασε.
Πόσο πουλιέται το φιλί, στη Δύση στην Ανατολή;
Της παντρεμένης τέσσερα, της χήρας δεκατέσσερα,
της λεύτερης είναι φτηνό, το παίρνεις με το χωρατό … 

Εμένα αυτό το τραγούδι μού ερχόταν στο μυαλό βλέποντας τα χωρατά του κυρίου και της κυρίας Μπάιντεν, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη και της οικογένειάς του (διότι πάνω απ’ όλα η οικογένεια), στον Λευκό Οίκο. 

Το πανηγύρι συνεχίστηκε με τις προσφορές στο Κογκρέσο και στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αποκορύφωμα τις αντιδράσεις και τις απαιτήσεις της Τουρκίας, η οποία εδώ αντιπροσωπεύει την ακριβή χήρα του χιώτικου τραγουδιού, η οποία δεν τρώει χωρατά και αέρα κοπανιστό. 

Από την μια δηλαδή έχουμε τον Μητσοτάκη να λέει στην Αμερική πάρ’ τα όλα και από την άλλη έχουμε την Τουρκία να λέει δώσ’ τα μου όλα. 

Είναι βαρετό και μονότονο να γράφεις ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα, για να διεγείρεις τον εγκέφαλο του Έλληνα και να τον κάνεις να σκεφτεί αυτά που του έχουν συμβεί στο παρελθόν και τα οποία έχουν σκεπαστεί με τόνους κουτόχορτο αμερικανοτουρκικής αλλά και ντόπιας παραγωγής. 

Εγώ ο ασήμαντος μπροστά στον Γολιάθ των συστημικών ΜΜΕ, σας ξαναθυμίζω:  Την δεκαετία του πενήντα και του εξήντα, μια νατοϊκή χώρα, η Τουρκία, εξόντωσε διακόσιες και πλέον χιλιάδες Έλληνες σε Ίμβρο, Τένεδο και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη με την ανοχή των «συμμάχων» της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Άνθρωποι δολοφονήθηκαν σαν τα σκυλιά στην μέση του δρόμου από τον όχλο, γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν και οι περιουσίες τους περιήλθαν στα χέρια των Τούρκων μπροστά στα μάτια του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί κανείς. 200.000 Έλληνες χάθηκαν και έμειναν στην Κωνσταντινούπολη μόνο 2.000 και αυτό γιατί είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι ένας πληθυσμός 2.000 ατόμων δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ανακάμψει και ότι είναι καταδικασμένος να εξαφανιστεί μαζί με τον πατριάρχη του… 

Μια νατοϊκή χώρα, η Τουρκία, εισέβαλε στην Κύπρο με την βοήθεια των Αμερικανών, σκότωσε, βίασε, έδιωξε από τα σπίτια τους χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν τα ντοκιμαντέρ όπου γυναίκες σε άθλια κατάσταση περιέγραψαν τους βιασμούς τους και τους βιασμούς των παιδιών τους. Είδατε ποτέ καμιά απέλαση Τούρκου διπλωμάτη και την προσαγωγή κάποιου στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μόνο οι Ρώσοι είναι κακοί; 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέστρεψε σχέση αιώνων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, και αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά στην Κύπρο και στο Αιγαίο. 

Δυστυχώς το έχουν ξανακάνει οι πολιτικοί μας λίγο πριν την Μικρασιατική Καταστροφή, όπου για χάρη και πάλι, των ξένων αφεντικών στείλαμε Έλληνες στρατιώτες να σκοτώνουν Ρώσους στην Κριμαία και τιμωρηθήκαμε επειδή έτσι σπρώξαμε την Ρωσία στην αγκαλιά της Τουρκίας, η οποία μετά, με την βοήθεια της Ρωσίας, μάς πέταξε στην θάλασσα μπροστά στα μάτια των Δυτικών συμμάχων μας οι οποίοι απλώς κοιτούσαν. Μας πούλησαν όπως και στην Κύπρο, όπως και τώρα στο Αιγαίο. 

Όταν οι Τούρκοι ανέβηκαν στα Ελληνικά νησιά Ίμια, οι Αμερικάνοι σύμμαχοι, όχι μόνο δεν έδιωξαν τους Τούρκους, αλλά έδιωξαν εμάς τους Έλληνες από τα νησιά μας και τους είπε ευχαριστώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Σημίτης. Το θυμόσαστε; Τώρα στέλνουμε όπλα για να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους Ρώσους και απαιτούμε την προσαγωγή ακόμα και του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου. 

Τώρα οι πολιτικοί μας, όπως ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας έγιναν Ράμπο, για να υπερασπιστούν τα Αμερικανικά συμφέροντα στην Ουκρανία, ενώ για τα δικά μας συμφέροντα, έβαζαν και βάζουν την ουρά στα σκέλια. Τα κοπρόσκυλα. Κουτοπόνηροι, να τους ξαναψηφίσετε … για να ζήσετε σε μια Ισλαμική Χώρα, το Γιουνανιστάν. 

Κάποιος πρέπει να τα πει όλα αυτά στον Ουκρανικό Λαό, ο οποίος έχει πέσει θύμα του ΝΑΤΟ, αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Ό,τι κακό έχει πάθει η Ελλάδα, το έχει πάθει από την συγκεκριμένη νατοϊκή συμμαχία, των εκβιαστών Η.Π.Α. και Τουρκιάς. Τώρα έχουμε τον Αμερικανικό πόλεμο ενάντια σε όλη την Ευρώπη. Να το μάθουν οι Ουκρανοί, που έχουν και αυτοί για πρόεδρό τους έναν πράκτορα των Αμερικανών, οι οποίοι προσπαθούν να υποτάξουν, φτωχοποιήσουν τους Λαούς της Ευρώπης, έχοντας πρώτα – πρώτα υποτάξει τις ηγεσίες των Ευρωπαϊκών κρατών. Οι ηγεσίες μας κάνουν τα πάντα για το συμφέρον της Αμερικανικής οικονομίας και του δολαρίου, πυροβολώντας τα πόδια της Ευρώπης και του Ευρώ, δρώντας ενάντια στα γεωστρατηγικά μας συμφέροντα. 

Το έχω ξαναγράψει: Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των Η.Π.Α. είναι μια Ευρώπη ενωμένη ενεργειακά, οικονομικά, πολιτιστικά με την Ρωσία, δηλαδή ένα πολύ επικίνδυνο σύνολο που ξεκινά από την Ισπανία και φτάνει μέχρι την Ιαπωνία με άφθονους πόρους. Αυτός ο πόλεμος, καλά οργανωμένος από το βαθύ Αμερικανικό κράτος, είναι πόλεμος ενάντια σ’ αυτήν την ιδέα. Η Ουκρανία είναι το πρόσχημα, ενώ στόχος τους είναι η Ευρώπη. 

Απόδειξη: Το ΝΑΤΟ έχει διαλύσει την Γιουγκοσλαβία, έχει δημιουργήσει μέσα της νέα κράτη, όπως το Κόσσοβο, τη Βοσνία, τη Κροατία και άλλα που δεν θέλω να ονομάσω, αλλάζοντας δηλαδή τα σύνορα, ενώ κατηγορεί την Ρωσία ότι θέλει να αλλάξει τα σύνορα της Ουκρανίας και ότι αυτό είναι κακό. Κακό όταν το κάνει η Ρωσία, καλό όταν το κάνει το ΝΑΤΟ, δηλαδή η Αμερική η οποία βοήθησε την Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο, ενώ απέτρεψε την Ελληνική επέμβαση. Εμείς λατρεύουμε το κουτόχορτο και ξεγελιόμαστε με τα χωρατά του βιαστή μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement