Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

2022- Για ψώνια στην Τουρκία: “Ο λύκος αρνί δεν γίνεται” – “Η φθήνια τρώει τον παρά”

Γράφει ο Αριστείδης Ζαννίκος

Δύο σοφές παροιμίες σκόπιμα τονίζονται δια του τίτλου του σημερινού σημειώματος. Θα είναι καλό-και χρήσιμο- να τις λάβουν υπόψη όσοι-ες σκέπτονται και σκοπεύουν να “πεταχτούν” απέναντι για “φθηνά ψώνια”. Και καλά οι ταλαίπωροι που δεινοπαθούν να τα φέρουν βόλτα υπό συνθήκες πρωτοφανούς ακρίβειας. Οι “έχοντες και κατέχοντες “ όμως; Πόσα θα κερδίσουν αγοράζοντας φθηνά τούρκικα αγαθά και προϊόντα; Σκέπτονται άραγε πόσο ζημιώνουν την τοπική αγορά του νησιού μας που, μετά την οικονομική κρίση, την πανδημία και τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, κυριολεκτικά ψυχορραγεί;

Αν αυτό δεν τους ενδιαφέρει ή νομίζουν ότι δεν τους αφορά, ας ξέρουν ότι δρουν κατά του τόπου τους, κατά των παιδιών τους, κατά των εγγονιών τους.

Το τελευταίο διάστημα, ο πανούργος Ερντογάν, λόγω οικονομικών προβλημάτων της Τουρκίας και των επιπτώσεων εκ του πολέμου στην Ουκρανία, δείχνει αποφασισμένος “να παίξει τα ρέστα του”.

Ενώ δεν θέλει να τα χαλάσει με τον όμοιό του, τον δικτάτορα Πούτιν, επιδιώκει να στηριχθεί ξανά και στις “πλάτες” των Δυτικών συμμάχων. Οι τελευταίοι, θέλοντας να επιστρέψει ως “απολωλώς” (χαμένος) στο “σπίτι”, δείχνουν πρόθυμοι, έως και αποφασισμένοι, να του κάνουν δώρο “μόσχον σιτευτόν” κατά τη γνωστή παραβολή του ΑΣΩΤΟΥ.

Ο πονηρός και έμπειρος Ερντογάν, κάνει ότι “τσιμπά” το δυτικό “δόλωμα”. Προφανώς παίζει θέατρο. Όπως βέβαια θέατρο παίζουμε κι εμείς, κερδίζοντας έτσι χρόνο που μας είναι απαραίτητος για πρόσθετη αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας.

“Γλύκες” μάς κάνει ο Ερντογάν; “Γλύκες” ανταποδίδουμε κι εμείς. Και καλά κάνουμε. Ο καιρός να κυλά, ήρεμο καλοκαίρι να περάσουμε, ο τουρισμός να κινηθεί, μήπως και έτσι βουλωθούν οικονομικές “τρύπες” του Κράτους, επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Προσώρας, αυτό είναι το “δώρο” που μας κάνει ο γείτονας μήπως και του το ανταποδώσει πολλαπλάσια η Δύση. Δεν έχουμε κανένα λόγο να το αρνηθούμε.

Άλλωστε δεν είμαστε εμείς που ασπαζόμαστε το αρπακτικό δόγμα “τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου”. Αυτό δηλαδή που είναι η επίσημη, διαχρονική πολιτική συμπεριφορά της Τουρκίας υπό οποιαδήποτε ηγεσία. Επειδή το τουρκικό δόγμα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού παραμένει ΖΩΝΤΑΝΟ (βρυκολακιασμένο), τυχόν επιβράβευση (δια της αποδοχής), της βάρβαρης ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, θα το θεριέψει επικίνδυνα. Γι’ αυτό και είναι καλό να θυμόμαστε τη ρήση “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες”.

Κατά τη μυθολογία, τούτο λέχθηκε από τον ιερέα των Τρώων Λαοκόοντα, όταν οι πονηροί Έλληνες, (που τότε τους έλεγαν Δαναούς), άφησαν τον “Δούρειο Ίππο” ως δώρο στους Τρώες, με γνωστή τη συνέχεια.

Ευχές για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Χρόνια Πολλά” Ελλάδα μας και ΕΙΡΗΝΙΚΑ!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

5Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ 26, 27, 28 Ιουλίου 2024 Πιτυός, Χίος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  Κεντρική πλατεία,  18.00-23.00 Στην κεντρική πλατεία του Πιτυούς θα συναντήσετε τα...

ΧΙΟΣ

Ὡς τυγχάνει γνωστόν ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν ἔχει ἐντάξει εἰς τήν πνευματικήν διακονίαν Αὐτῆς τό πρόγραμμα «Φιλολογικόν Εἰλητάριον» μέ χῶρον διεξαγωγῆς...

ΧΙΟΣ

12ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1,5km Α.Μ.Ε.Α. – 1,5km (ΠΑΙΔΙΚΟ) – 5 km – 10,5 km Οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και φέτος συναντιούνται στο νησί της...

ΧΙΟΣ

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Χίου και η Φιλαρμονική Δήμου Χίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έναρξη της 2ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Χίου, 13-19 Ιουλίου...

Advertisement